Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Köszi a figyelmeztetést, szerszámköszörűn vannak ezek a kőagyak, azaz pici könnyű koronghoz, finom menetes összekontrázott anyával. Munka közben nem szokott meglazulni. A lágy indító és a kontra anya megoldotta a gondot.

korbendallas

Sziasztok!
Olyan programra lenne szükségem, amivel habvágóhoz lehet g kódot generálni. Ugye ennél nem tudom kivenni a cekaszt a z tengely irányába. Használ valaki ilyet?

9b6n3fn2n

Segítséget szeretnék kérni!
Meghalt az a számítógépem, amelyik immár 10 éve müködteti a még Tibor Gyuri által épített gépem! Van pár régi asztali gép régi latop amit gondoltam rárakom. Igenám de ezeken egyiken sincs nyomtatóport. A kérdésem hogy létezik olyan adater amivel pl usb n tudom vezérelni a cnc t?

ebalint

Az a baj, hogy nem elég régiek.

Én a Dell latitude e4300- hoz vettem egy dokkolót, azon van minden. Soros, párhuzamos, usb -k.

Amikor kell, akkor használom.

4500 Ft + posta volt az ára. Megérte.

9b6n3fn2n

ebalint

Szinte biztosan nem, de én ilyent nem próbáltam.

Én a PLC-hez soros portot, valamint a DOS alól a párhuzamos portot használom így.

Mach -al nem próbáltam, de szerintem egy az adott laptophoz való dokkolóval, amelyiken megvannak a szükséges portok, biztosan menne.

Lehet, hogy másnak is van tapasztalata.

ebalint

000000000

Nem fog vele működni.
Ezen adapter árából (~2 ezer forint) vegyél egy régi használt P4-es gépet, amin van LPT port, a neten sok ilyen gépet találsz.
De egy PCI LPT bővítő kártyát is vehetsz, amivel LPT portossá varázsolhatod az akármilyen asztali PC-t, amin nincs alaplapi port.
Vagy ha az előző két megoldás nem jó neked, akkor vegyél új LPT-portos alaplapot (~14 e. Ft-tól kezdődnek az árak).

9b6n3fn2n

köszönöm a segítséget mindenkinek. Közben kiderült hogy a vinyo halt meg a gépben. A legegyszerűbb ha azt kicserélem egyenlőre. Illetve beszerzek egy tartalék gépet amíg még lehet ilyenhez egyáltalán hozzájutni.

dtb

Az alaplapon szinte minden gépen rajta van az LPT port kivezetés, még ha nincs is kivezetve. Ez ránézésre, vagy manual segítségével is megállapítható (vagy egyszerűen beírod a keresőbe az alaplap pontos típusát, és ott megnézed a találatok között)
Gyakran ezek le vannak tiltva a BIOS-ba, tehát ott is érdemes vizsgálódni...

u8hfa7p5

Sziasztok!
Egy tizen éve működő hobbycnc gépen behalt a vezérlő. Valaki tud nekem abban segíteni, hogy honnan tudok újat szerezni. Esetleg javítható?

Segítséget előre is köszi.

sastas

Ezt a vezérlőtípust nem ismerem, de ha régi, akkor a kondik simán kihalhattak a tápkörből. Le kéne venni róla a burkolatot, és a belsejéről feltenni pár fotót. Az alapján szerintem többet tudunk segíteni.

u8hfa7p5

Küldöm a képeket a belsejéről.Köszi.

morvfer7

Ha hátul rámérsz a 2 kimenetre, egyiken sincs feszültség, vagy csak az egyiken van?

sastas

Nem a legjobb a szög, de a kondi épnek tűnik. A biztosítékokat nézd meg, nem-e szakadtak.