Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Mérd ki. Kétféle bekötés van: az egyik lábszámhelyesen, a másik cikkcakkban van. Attól függ, hogy mit érzett a tervező... [#zavart2]

zozo

Hát,  d530-am van 2 db is, széthúztam, de sajna alaplapra van ültetve a port csatija. Holnap még egyet megnézek, bár nem 100, hogy HP az is...

svejk

Tudom, ismerem mindkettőt.
De továbbra is az a baj, hogy alapban ugye nincs rádugva semmi és a BIOS-ban nincs olyan opció, hogy engedélyezés vagy tiltás. (de az LPT módjának a kiválasztás aktív)

Ebből gondoltam ,hogy csavartak egyet rajta és ha rádugom az eredeti kábelt akkor pl. egy átkötéstől már majd látja a bios.
Az biztos, hogy aktív alkatrész nincs a kábelben, az látszana a képeken.

svejk

Az még túl régi, de a  DC 5800 tuti ilyen.

svejk

A kábel pdf-je szerint ezekben van ilyen:

Compatibility
The HP Parallel Port Adapter is compatible with
HP Compaq 4000 Pro SFF,
HP Compaq 6000 Pro MT,
HP Compaq 6000 Pro SFF,
HPCompaq4300Pro SFF,
HPCompaq 6005ProMT,
HPCompaq6005Pro SFF,
HPCompaq 6005ProUSDT,
HPCompaq6200ProMT,HP
Compaq6200ProSFF,
HPCompaq6300ProMT,
HPCompaq6300ProSFF,
HPCompaq8200Elite SFF,
HPCompaq8200EliteCMT,HP
Compaq8200EliteMT,
HPCompaq8200EliteUSDT,
HPCompaq8300EliteMT,
HPCompaq8300EliteCMT,
HPCompaq6305ProMT,
HPCompaq6305ProSFF,
HPrp5800RetailSystem.

svejk

Ma odaadtam tesztelésre a gépet egy PCI-os LPT porttal, de holnap hozok még kettőt belőle és valahogy a végére járok.

svejk

No, a sejtésem beigazolódott, az alaplapi 26 pólusú IDC csati 16-os lábát GND-re kell kötni és akkor már látja rendesen a BIOS és a WIN eszközkezelő is az LPT portot.

Egyébként a nem a "cikk-cakkos" hanem a párhuzamos bekötésű kábel kell hozzá.

svejk

Bocsánat, rosszul írtam, épp a "cikk-cakkos" kell hozzá!

Arany János

Sziasztok!
Szeretném ha az XP-m leállításkor automatikusan feljegyezné az időpontot. Mármint a leállítás időpontját. Tudna valaki erre valamilyen megoldást?

dezsoe

Mennyivel egyszerűbb lenne a BIOS-ban...

dtb

svejk

A Compaq mindig híres volt az okosságairól.
Lásd winyón rejtett partícióban BIOS, LPT 25-ös lábán 5 V tápfesz kivezetve a Külső floppy egységnek, stb...

Végül is ha nincs az alaplapra dugva a kábel akkor minek is lenne a bios-ban, eszközkezelőben, csak megzavarná a user-t. :)

ecp4rs0md

Gondom az,hogy egy aggregátor meg lett tekercselve de most csak kb. 50 voltot ad,hogy lehet ezt felturbózni? Valaki csinált már ilyent?

hostya

Milyen aggregátor, milyen generátorral.. /szinkron/aszinkron/.?

ecp4rs0md

Holnap teszek fel fotót az adattábláról. Lombardini 2 hengeres diesel motor hajtja valami olasz gép ha jól emlékszem 14kva-es.