Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

f0e7gg4wc

Help,
m2 nano drivert keresek jogtiszta is jó, csak lehetőleg európai nyelven legyen, vagy honnan tudom letölteni? a driver cd-én csak kriszk-kraszk nyelvek vannak :(

iadbesaa

Szevasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy milyen méretű fogas szíj kell a Hyundai HYD300 miniesztergára? Köszönettel : martoslaci1

p4exd8r3c

Udv!
Forgatoval marok viaszbol egy gyürüt. Ezt csinalja (melléklet).
Vmi ötlet? Lövésem sincs és eddig már ugyanezzel a beállítassal müködött. ModelMaster4axisRotaryXA a g-code formátuma. Mach 3-at használok. Eddig müködött hibátlanul.
Vmi mechanikus baja lehet, de nem tudok rájönni.
Megköszönném a megoldást :(

p4exd8r3c

ra8nsmk6w

Én a helyedben marnék vagy rajzolnék G0 közeli tempoval négyszögeket és köröket. Ha mechanikai gond van akkor itt bizonyossá válhat.
Léptető motorokat használsz?

ra8nsmk6w

A tempo minden más esetben hosszú Ó

34ezsaa6

Tudna nekem valaki segíteni fájl konvertálásban? Reggel 5 óta szenvedek hogyan konvertáljak át egy DWFX file-t Fusion 360-hoz vagy Autocad-hoz Macintoshon.

Egyik konverter program sem fut Apple gépen vagy csak én vagyok hülye...[#nemtudom]

Felraktam ide a DWFX fájlt:
https://drive.google.com/drive/folders/1PHThgHvmTw-ISyS3Cw98d01mf7dX00t6?usp=sharing

(Ebből szeretnék CNC esztergát csinálni)

Üdv!
HCS

D.Laci

dn9pjrcv4

Találkozott már valaki olyan hibával cnc gépen, hogy valamelyik tengelyen jelen esetben eszterga és Z tengely folyamatosan hajt a servo motor és a vezérlő próbálja korrigálni ezt és vissza rángatja ebből kifolyólag egy folyamatosan oda-vissza forgást csinál a motor ami a szánon erős vibrációként érezhető.
A motorvezérlő kártya rendben van, paraméterek jók, a servo motor is és a tacho is jónak tűnik.
Valami ötlet?

Csuhás

Hozzáértés nélküli ötlet: Hibás végállás érzékelő miatt próbál folyamatosan visszajönni a normál mozgás tartományba.

000000000

Egy lehetséges hiba, ha az encoder és a motortengely között nincs merev kapcsolat, hanem valamennyit kottyan. Ilyenkor a szervo kénytelen úgy viselkedni, ahogyan leírtad.

dn9pjrcv4

dn9pjrcv4

A tengelykapcsoló kotyogna? Hááát nem hiszem de ránézek ki tudja...

Csuhás

Tengelykapcsoló az is, szóval a motor és az érzékelő közötti kapcsolat kotyogását ellenőrizd.

34ezsaa6

Köszi szépen a konvertálást, de sajnos nem az igazi. Méretarányos maradt, csak nem az eredeti méretekkel [#conf]
 Úgy néz ki neki kell állni szétszedni,  lemérni, majd újra megrajzolni.