Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Balazs92

Sziasztok. A múltkor érdeklődtem, hogy a strigon me 1000-nek hogy lehetne megcsinálni az olaj szivattyúját a fogaskerekeknél. Sajnos akármit próbáltam ki nem működik. Milyen szivattyútbérdemes venni bele? Valamint mennyire van értelme wish, aliexpress vagy hasonló oldalról rendelni váltólapkás ütőfejet rá?

ywathzay

Sokáig tartott..... én egy nap küzdelem után kivágtam. Veszel egy 0.25ccm szivattyút, 1400 fordulatú motorral összekapcsolva percenként 3,5 liter olajat fog feltolni. Szerintem bőven elég. Ha a kiesztergáló fejre gondolsz, inkább nézegesd a jófogást, vaterát, ebay-t, vagy itt a fórumot, hátha szembejön egy kicsit drágább, de jobb minőségű neves készülék.

e4vvbfxw

Próbáltad lelégteleníteni az olaj rendszert?
Sok állás esetleg olajcsere után hajlamos nem felvenni az olajat.A csatolt képen látható az feltöltőcsavar amin keresztül a szivattyú fölé tudod juttatni az olajat.
Az olaj is fontos.

Hajtóműbe való hidraulika olaj kell bele. Figyelem ez nem egyenlő a hidraulika olajjal!!!

Üdv.

Csuhás

Megfontolásra érdemes lehet egy bontott autós AC pumpa használata saját motorjával, vagy valamelyik tengelyről levett meghajtással ( pl bicikli lánccal )

ywathzay

Bontottat én nem használnék, tizenegykétezerért már van megbízható AC, de szerintem annak sűrű ez az olaj, kérdés hogy tartósan bírná-e pumpálni, de ötletnek kiváló.

Csuhás

Azok jó része kis fogaskerék szivattyú az gond nélkül elmegy sűrű olajjal is, és olajszint alatt beépítve légtelenítési gond se lesz. A fordulatszámot is le lehet csökkenteni mert kenézhez nem kell sok olaj. Az ötlet egyébként a netről származik: régen láttam egy képet egy fűrésztárcsás fémdarabolóról ahol egy membrános békebeli AC pumpa szállította az emulziót a vágáshoz.

sufnituning

Akkor miért azt írtad?[#wilting]

sufnituning

Tegyél be egy kis fogaskerék szivattyút, ha nincs, nekem van.

sufnituning

A pumpa a folyadékszint alatt van, egy csövön nyomja fel szóróolajozással a fogkerekekre az oilt, ha többet nyom, nagy kaland, visszacsöpög a tartályba.

fpd0kbd4

Valószínű  ATF "automataváltó és szervó olaj"-ra gondolt,csak ellentmondásosan fogalmazott.

e4vvbfxw

Mármint mit?

Csupán azért, mert nekem abban  a kenőolajokkal foglalkozó szaküzletben így mondták.

Ha megtévesztő amit írtam, akkor elnénézést kérek, nem volt szándékos.

Ajánlom figyelemben e matematikai törvényt.

Minden négyzet téglalap, de nem minden téglalap négyzet.

e4vvbfxw

Ez lemaradt.

Eredeti gépkönyvben ( ME 1000 ) lévő olajszabványt váltották át mai szabványjelzésű olajra, egy olyan kereskedésben ami csak és kizárólag ezzel foglalkozik.

Ezt ajánlották a hajtóműbe, én ezt használom, más pedig azt tesz bele amit akar,... (gázolajjal hígított repceolajon át... a pók zsírral sűrített étolajig.)

Nyilván egyszerűbb, azonnal szivattyút cserélni, ha gond van.[#nemtudom]

Kellemes Ünnepeket.[#puszi]

Üdv.

svejk

Hány Watt hőt termelhet egy CNC vezérlő, kommersz számítógép?

000000000

dtb

Nagyon erősen processzorfüggő a válasz. Pontosabban kellene tudni a gep tipusat. Amd proci pl. főz.