Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

8c3s5ew4i

Talán az advanced system care telepítés fele mert az megmutatja mi is fogja a gépet.De ha lefagy akkor szerintem proci vagy videokari.

fn47xk7ei

Tényleg nem tudom béna vagyok vagy hüle.[#nemtudom]Kölcsön adtam a nagy 230-as Bosch sarokcsiszolót a múlt héten.Gondolom innentől nem is kell folytatnom a történetet mert kitaláljátok magatoktól.[#kuss]Deee.. ma rávetemedtem egy Lidlis Parkside 230-as sarokcsiszolóra mert nem tudok ezen gép nélkül már élni. Fanyalogva próba gyanánt  beindítottam .Jött az első meglepetés:lágyindító van beleépítve! No akkor már csak ezért is megérte azt a 15000 Ft . Kíváncsi leszek meddig bírja a strapát.

RJancsi

Nekem kb. 4 éve van egy Tesco gazdaságos 230-as sarokcsiszolóm. Szintén lágyindítós és a "kapcsolós" markolata 90°-onként 3 állásba fordítható, ahogy a legkényelmesebb tartani. Rengeteget használtam már és nagyon elégedett vagyok vele. Ami bosszant, hogy spóroltak a gagyi műanyag hordtáskán 10 centit ezért csak leszedett tárcsával fér el benne.

dtb

A BIOS-ban a video számára megosztott rendszer memóriát a maximumra venném. A szolgáltatások közül lelőném véglegesen az összes szükségtelent (update, dcom, és hasonlók) Az autostart-tal induló, háttérben futó programokat szintén törölném.
Utána lehet nézelődni.

fn47xk7ei

Drágák ezek a márkás gyári elektronikák. A múlt héten gyengült el egy kis Bosch 125-ös sarokcsiszolóm elektronikája is. Azzal szerencsés voltam mert volt egy tartalék fordulatszám szabályozós elektronikám hozzá de ha az is megadja magát akkor nem tudom lehet-e elektronika nélkül csak kapcsolóval használni. Ugyanis valahol azt hallottam , hogy ezek a gépek tekercselése nem 230V-os hanem csak 180 V-osak. Bár nem tudom, hogy igaz-e.[#nemtudom]

dtb

Illetve még a proci hűtőjét esetleg érdemes újra pasztázni, mert egy idő után a hőátadó paszta bekeményedik, és már inkább szigetel, mint hőt vezet.

RJancsi

Inkább attól tartok (ami már itt a fórumon is téma volt), hogy a mai villanymotorok döntő többsége Kínában készül és nem réz hanem rezezett alumínium huzallal. A fűnyírómnál beigazolódott amikor leégett a motorja.

svejk

Köszönöm az ötleteket, ha arra járok ezek szerint fogok eljárni.

Timár László

Nekem egy TIP 230-as kínai van. Gránitot, márványt (30-50mm) vágtam vele gyémánt és vídia tárcsával, de mindig baromi nagyott rántott (2000W), ezért vettem bele egy fordulatszabályzót (3000 Ft). Most jó, nem ránt.

fn47xk7ei

Inkább lágyindító a jobb megoldás. Szerencsére nekem van belőle jó pár darab, még áramfigyelős is amely terhelés hiánya esetén csak 85 V-ot enged a gépre.[#taps]

Timár László

Persze, de az nem fért bele a fogantyúba, meg 2x annyiba került volna, és fordulatszámszabályozást is akartam.

gab27

Pista bátyám,
a jóembernek azt ajánlom, hogy
1.
- legyen teljes képernyőn az uccnc
- nyissa már meg a feladatkezelőt, pl. ctrl-alt-del, vagy a tálcán egy üres helyen jobbklikk
- a folyamatok fül listáját rendezze a CPU oszlop szerint csökkenő sorrendbe
- bizonyosodjon meg róla, hogy bármi más programra átváltva mindig felül marad az ablak (ha nem, a menüjében állítható)
- minimalizálja az uccnc ablakot
- miközben újra felnyitja, és gondolkozik a gép, figyelje jól és jegyezze fel a feladatkezelő listájában a legfelső elemeket,
2.  
- ha ez megvan, működő uccnc mellett rendezze memória szerint csökkenő sorrendbe a listát és jegyezze fel azt is

... innen folytassuk majd a válaszokkal. A számom megvan, ne félj használni.
Üdv,
G.

bu0arb9jm

Sziasztok...
Segítséget kérnék: 1.5mm keményfém csigafúróval plexi lemezt kellene fúrnom 1 mm mélyen.
Milyen fordulatszámmal, és milyen előtolással kellene...

(ha nagy a fordulatszám, a surlódástól melegszik, ha nagy az előtolás meglágyul a forgács, stb)

sufnituning

Vízhűtéssel jó lesz!

TBS-TEAM

1.3 . Gép követelmények
Az UCCNC szoftver a Microsoft Windows XP, 7, 8, 8.1 és 10. operációs rendszeren x86 vagy x64-
es asztali számítógépen vagy laptopon, tableten futtatható.
A minimális ajánlott hardver követelménye a számítógépnek a következő:
– CPU frekvencia: minimum 1.8 GHz (duo or dual core ajánlott.)

– Videó kártya: OpenGL 1.3 vagy magasabb kompatibilitás.

– RAM: minimum 1GB Windows XP esetén és 2GB az összes többi támogatott OP
rendszerhez.
– Merevlemez kapacitás: minimum 16GB.
Az UCCNC program futtatható kisebb teljesítményű számítógépen is, de ez nem ajánlott.
József