Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

8yy3jmr2y

A licenszfájl volt a hibás( nem eredeti). Megvettem, azóta minden oké. Egy újratelepített laptopon ugyanezt csinálta, akkor lett gyanús. Köszönöm.

svejk

isygg24rb

helló!   mire lehet ezt használni ? köszönöm!

RJancsi

A gúgli a Te barátod. (Meg egy kicsit én is, mert a dobozon levő szöveget bepötyögtem a keresőbe...

Moduláris relé

RJancsi

Kidwick

Üdv!
Van jópár pénznyerő játékautomatából bontott a videó végén látható brushless motorom 6 pólusu amiből 5 van bekötve gyárilag. Kivancsisagból ki akartam próbálni a videóban látható aliról rendelt 3 pólusu brushless teszterrel, nem sikerült. Kérdésem az hogy még lehet e hajtani vele és ha nem akkor mivel hajtható ill. mit hová kössek.:) válaszokat előre is köszönöm szépen!

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

isygg24rb

isygg24rb

000000000

csillag kötés van 3 tekercs 3 közös ezt szabadon hagyod többi 3 megy a vezérlöre!

000000000

3 vezeték egy oldal ESC vezérlőn az a motor polusai másik oldalt piros+ , fekete- ezek a tápfesz vékon 3 csatis az a pwm vezérlő  (ez kell hogy forogjon a motorod)!

zozo

Olyan ESC kell a szervó teszteredhez, ami ad neki 5V tápot is. Nem mindegyik ESC tudja, de ugyanolyan kinézetű.
Enélkül táplálni kell a tesztert is. Nem itt volt a baj?

Kidwick

Lehet az a baj,hogy nem sima bldc hanem 6 pólusú stepper motor?  
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

mg0x9gbj

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni, építettem egy CNC élhajlítót MACH3 alapokon, proporcionál hidraulika, CSMIO, stb. mindegy.

A lényeg, hogy olyan G-kódra lenne szükségem, hogy minden X koordinátához hozzárendel egy A koordinátát. Mert a két munkahengernek egyformán kell működnie. Slave axis nem megfelelő.

Tehát valahogyan szeretném megoldani, akár notepaddel akár egyéb mással a következőt:

f100
x10
f300
x -50
bla
bla
bla

ez az eredeti kézzel írott kód és ilyen kellene

f100
x10 a10
f300
x -50 a -50

Létezik erre valamilyen megoldás? A kézzel beírás felejtendő, mert azzal gyakran hibát vinne bele az ember és akkor befeszül a híd... Tehát a lényeg, olyan valami kellene hogy megírom a kódot x-el, és legyen ott az A is.

Köszönöm a segítséget előre is.

dtb

Azt is elmondod, hogy a slave axis miért nem jó?
Egyébként úgy próbáltad, hogy nem állítól be a mach3-ba slave-t, hanem a step és a dir jeleket két vezérlőre küldöd? Nálam az Y így működik.

D.Laci

Idézproporcionális hidraulika
Valószínűleg nem step dir-es.