Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Akkor 470 Ohm, a bekötése attól függ, hogy NPN vagy PNP-s a közelítéskapcsoló.
A debuance-t megpróbálhatod kísérletileg felvinni akár 500-ra is, de a legfontosab lenne a zavar megszüntetése.

Valami biztos nem kerek ott nálad...

8yy3jmr2y

PNP-s az érzékelő. A 470 Ohm-os ellenállást kössem az érzékelő kimenete és a kártya bemenete közé?

svejk

Ha PNP-s, akkor az érzékelő fekete és kék vezetéke közé.
Aztán vagy segít vagy sem, majd megmondod.

f0e7gg4wc

segítséget szeretnék kérni,
makk3 -nál milyen beállításokat rontok el hogy nem sikerül reliefet csinálnom? csíkos, ill, az íveknél tüskés, 0,075-öt lépked soronként?[#falbav]

8yy3jmr2y

Sajnos nem segített ez sem. Még keresgélek, köszönöm.

2am4nwzib

A makk3 gondolom az Mach3(Artsoft)
 csikos az a ,,paralel finishing,, gondolom ?
 ,,íveknél tüskés,,  na ezzel bajban vagyok !
Reliefet csinálni Cad/Cam-ba szoktak , Mach3 az  végrehajtó (G-cod) szerintem a problémád  CAM-nál van .

f0e7gg4wc

igen, igen, amikor van 1 x-y-z gömb, akkor 2 oldala majdnem sima, a 3. tengely felöl viszont tüskés, au a fordított progi aspi-ből és mindig másutt csinál hibát,

2am4nwzib

tehát az Aspire a CadCam , ha lehetne képet ide feltenni  
1 . Aspire ( legenerál szerszám pályát)
2  Mach3  ( szerszám pályát)

f0e7gg4wc

igen, csak az a furi h. sokszor másutt van a csík, az lehet h sűrübbre kellene állítani a fordításnál, most a 20fok 0,1-es gravírtűnél 0,075 a sor lépés, az ívek viszont tüskések oldalirányból az x nulla fele menet nézve,  a legfuribb h 50x120-as táblácskát hiba nélkül megcsinál, de a 200x200 az nem megy neki, ha nem reliefet akarok vele hanem teljesen mást akkor hiba nélkül megoldja a 2-3 órás melót

xg2w6ib9x

Halihó !

Tudja-e esetleg valaki, hogy miután egy hozzászólást hozzáadtam a kedvencek listájához, hogyan tudom megjeleníteni a kedvencek listáját? Biztos egyszerű a dolog, de nekem nem sikerült eddig.[#rinya]

Köszi.

Vetesi75

Szia!
Témát: Beállítások - kényelmi funkciók - kedvenc témák igen, és a téma fejlécénél a csíkban bal oldalt találsz egy csillagocskát, ebből egy két nyilasat is, amire kattintva külön listázza a már kedvencként megjelölteket.
Hozzászólást: témába belépve, kb. ugyanott, bal fent van egy zászlócska, arra katt.

xg2w6ib9x

Szia Gábor !

Köszi a segítséget, működik a dolog!
Ha kitartóbban bogarászok, talán rátalálok a dologra, de hála Neked, így sokkal egyszerűbb volt a megoldás.
Szép napot !

Üdv: István
[#worship][#wave]

8yy3jmr2y

Szia!

Megszűnt a probléma. Levettem az induktív érzékelőket a gépről és azóta nem hibázik, nem villan be a led. Ha viszont hozzáérintem a géptesthez, egyből elkezd hibázni. Felszerelem műanyag tartókkal és tesztelem. Lehetséges ilyen jelenség? PNP-s a szenzor.

svejk

Az elektronikában minden lehetséges és persze mindenre van magyarázat is.
A gépvázad nem véletlen a "levegőben lóg"?

8yy3jmr2y

Nem, le van földelve, ezért nem értem. De még tesztelem és eddig semmi baj. (Vagy rossz a földem)