Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

rotaryfun

Nem tudom. Én kb 5 éve fogtam be ezt a Zil-t de azóta össze raktam egy vadi új Liaz kompresszort 2.2 es mocival ami szebb jobb erősebb és többet is nyomna. Mégis a Zil- t visszük. Annyi a Zil trükkje hogy herélni kell a főtengely végén a visszacsapó szelepet az olajcső becsatlakozás alatt, majd az olajcső helyére egy olajleválasztós kartergáz szűrőt rakni és persze csak kevés olajat önteni bele hogy ne nyomja ki a kartergázzal együtt. Ha  5-10 fokban dől az ékszíjtárcsa felé a vízszintestől az még jobb mert még magasabbra kerül a kartergáz kivezető. Van rajta egy 2 literes tartály abban víz bekötve alul felül keringetés nélkül. Sokszor nyáron 30 fokban tűző napon reggeltől estig nyomja a 4-6 bart olyan 800-1200 es fordulaton közben lassan rotyog benne a víz amit időnként pótolunk és bírja. Mondjuk festéshez nem használnám. De lehet idén megnézem mit tud a Liaz ha melózni kell :) Igaz annak csak a hengerfeje vízhűtéses.

rotaryfun

Igen a titulus mindegy csak legyen szolgáltatói regisztrációja. Hát nekem kb 10 éve a 3-4 felhívott közül a legolcsóbb is 15 öt kért pedig csak ránézett az oszlopra meg az óraszekrényre :) A múlt évben pedig az esztergához kértem 2x20A bővítést + vezérelt ez olyan 400 ba fájt mindenestől és nem volt benne vezeték kiépítés az óraszekrénytől a fogyasztóig. A megrendelőim olyan 5-600 -at mondogatnak üres telekre és az még nem fullos.

Devecz Miklós

Köszönöm a linket, de ez a megoldás néhány szegecs berakásához egy kicsit drága (180 €)

dezsoe

Minimális haszonnal árulják... [#csodalk] Mekkora a belső átmérője a szegecseidnek?

Devecz Miklós

Csak a külsőt ismerem, az 0,9 mm.

b4nm7gjvr

Csinos kis gépeden meg tudod azt a felütőt faragni, csak legyen negatív formája is akkor az igazi!

b4nm7gjvr

0,9 mm...akkor nem szóltam....

000000000

3$ automata pontozóval a hegyét kiköszörülhető hasonlora mind a gyári szerszámja...[#kacsint]

dezsoe

Na, olyan van nekem is. Azt hiszem, hogy megvan a holnapi kihívás, már csak kíváncsiságból is, hogy mi kerül ebben a szerszámban 180€-ba... :)

000000000

Igen a ki jelőt elhelyezés elindítja a lavinát új hegy a merőnél telekhatárnál...[#rolleyes]

vadember

Ki mondta, hogy vedd meg?
Pontozód remélem van. Azzal megütöd a szegecset, akkor elindul a kilógó rész tágulása. A végén pedig egy sík lapú szerszámmal laposra formázod.
Vagy esztergán kb. 2 perc alatt elkészíted a szerszámot.

h45wyjwrn

Sziasztok.
Hozzáértőt szeretnék meg kérdezni, van egy  dc24v áttételes motor 24v trafóról hogyan tudom üzemeltetni a forgás irányt is kellene váltztatnom.

jani300

Legújabb elmebajom :)
Hol lehet ilyet rendelni?
A képet ,műszaki megoldást nagy nehezen megtaláltam .

rotaryfun

Elvileg DC ről ha pólust cserélsz akkor másik irányba kellene forognia egy DC motornak. Trafóról pedig egyenirányítás után lesz DC , de az egyenirányított fesz magasabb lesz mint a trafó AC fesz.