Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Kidwick

Nekem egyenlőre paradicsom palánta klónozás,nevelés,scrogozás a cél.[#nyes]
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

g89ketty

Egy cipőben csoszogunk![#pias]

000000000

mariska vagy paradicsom fotoszintézis egy..[#rolleyes]

000000000

fóliások régen nátrium gőz villágitást is bevetetek mesterséges nevelésre  
még ledes világítás sehol sem járt akkor...

Kidwick

Nem lopjuk az áramot, meg nem akarunk azzal fűteni, és nem akarunk hegesztőpajzsban gyomlálni..[#nyes]
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Kidwick

Próbáltam fénycsővel kék, piros+ egy philips aqvarell cső. De ezt is csak vegetatív szakaszban.

ANTAL GÁBOR

Azért nem szerepel mert a prizma határozza majd meg a rádiuszt . Az 1 es lemezt 5 féle prizmában hajlíthatod . ( 6,8,10,12,15) ennek megfelelően fog alakulni a rádiusz és az erő .. A fekete értéket preferálják ( 10 es prizma . 6 tonna /méter   R = 1.7 mm  )  De ha ragaszkodsz az R = 1 hez  akkor 6 os prizma kell és 10 tonna .   De 15 ös prizmában elég a 4 tonna   ( igaz R = 2.7 lesz )

000000000

Spektrumra céloztam 3000..5000k keverik ledekből mind a NAG is volt anno nap fény helyetesitsre![#kacsint]

000000000

svejk

m8zmkic73

Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy gép, nem én gyártottam. X-Y tengely. mindkét tengelyen átmérő 16 négy bekezdéses menetes orsó. Mérete: átmérő 16 mm, egy körülfordulás 27 mm. Az anya egy műanyag anya. Elvileg nem látom, érzem, hogy kottyanna, de...
Szerintetek érdemes-e kicserélnem golyós orsóra, vagy ez a 4 bekezdéses cucc maradjon, mivel úgy érzem, hogy pár óra munka után kicsit "mászik" a beállított érték.
Egyenlőre kicserélem az orsón a két végcsapágyat, mert nagyon lóg. Lehet, hogy ettől jobb lesz, de nem tartom valószínűnek.
Előre is köszönöm a segítséget.
T.

istvan3

Ha folyamatosan elmászik a visszaállási pozíció akkor lehet a vezérlés is hibás (lépésvesztés, vagy én már olyannal is találkoztam, hogy a pc vagy a léptető vezérlő maga rosszul adta a jeleket, és folyamatosan elmászott a pozíció), vagy a mechanika (pl tengelykapcsoló enged).

sanka74

Szia!
Mennyit mászik el azt lehet tudni? Illetve a 27 mm-t azt mérted, vagy kaptad? Nem lehet hogy nem pont 27 mm az elmozdulás, hanem pár század mm-el több vagy kevesebb?
Léptetős vagy szervos? Én jártam már úgy, hogy az encoder vezetékkel volt valami (árnyékolt ftp volt) és az a tengely elmászott. Kicseréltem az encoder vezetéket, és utána jó lett.

m8zmkic73

Szervomotor.
Encoder jó - szerintem.
kb 0,2 mm a mászás.