Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kidwick

Egyszerre próbálod a két gépen ugyanazzal a g.fiókkal?
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

MoparMan

elsőre próbálj egy parancssort (rendszergazdaként):

sfc /scannow

MoparMan

ha még nagyon nem laktad be az újat én újrahúznám a gépet...

remrendes

Gyorsitotar, sutik stb torolve lettek?

xgn8p4wk5

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy ki milyen köszörű követ használ gyorsacélhoz. Mert én a piros színű gránit márkájú követ, de sajnos mindig betapad... Nem pereg ki a szemcse így mindig le kell húznom gyémánttal. Pedig nem állat módjára köszörülök.

Csuhás

Nézd meg a korong jelöléseket. Szerintem neked vagy túl erős a szemcsék kötése, így nem tud kitöredezni, vagy túl sűrű a korong és hamar eltömődnek a pólusai. Sajna én nem tudom neked megmondani ilyen paraméterű korong az ideális mert nekem csak leginkább jelöletlen korongjaim vannak. De biztos lesz aki konkrét típust tud javasolni.

svejk

Optikai cuccokat (lencsék, tükrök, prizmák) milyen vegyszerrel lehet házilag legszebben megtisztítani?
Mezei ablaktisztítószer?
De van izopropil alkoholom is.

keri

Kezdésnek jó az izopropil ha nagyon koszos, de igazából minden trutyi nyomot hagy. Az ablaktisztítók a legrosszabbak [#vigyor]
Én optika tisztításra tiszta mikroszálas kendőt és esetleg enyhe mennyiségű leheletből származó párát használok, mert ez nyom nélkül szárad.
Makacsabb kosz eltávolításra van grafitszálas tisztító ceruza.
Ezekkel tökéletes optikai tisztaságot tudok elérni a fényképezőgép lencséjének felületén.
De ugye mindent csak óvatosan nehogy levakard a spéci bevonatokat.

keri

Ja és biztos lehet fotós boltban kapni valami spéci tisztító folyadékot.
A fényképezőgépnek a CCD érzékelőjét is ilyennel tisztítom.
Van egy nedves pálcika, azzal lemosom, van egy száraz pálcika ami kb olyan mint a mikroszálas kendőm (nem szálazódik) azzal a nyomokat tudom letörölni.

keri

Ja és még valami. Papírt a közelébe ne vigyél egy optikának.
Hiába pihepuha a Ceva zsepi, az optikában kárt tesznek.
Tiszta puha pamut (ez szálmaradványokat tud hátrahagyni), vagy erre kitalált szintetikus anyagú kendők a jók.

dtb

Annak idején nekem azt mondták, hogy rosszvasbőr törlővel lehet optikát törölgetni. Ez már nem igaz?

000000000

izopropil nem hagy foltot még elpárolgásal sem optikán...

keri

Ami régen a rosszvasbőr volt, az most a mikroszálas, csak utóbbiban kevesebb a szennyező anyag.

000000000

A porszemel van gond ami beszorul a tőrlő és az optikai felűlet közé az fog karcolni ezért nem mindegy milyen a törlő anyaga pl puha vagy kemény...

keri

Nyilván van az a tisztaság.
Nekem a sima Azúros nyomot hagy, de legalább le lehet törölni utána szárazon.
Legtöbb esetben nincs szükség ilyesmire, mert azért nem taperolom az optikáimat [#vigyor]