Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Nem tudom milyen célra kell a görgő, de elvileg a Böhlertől beszerezhető az 1.3505 csapágygolyó acél. A leírás alapján nem problémás a hőkezelése. Kérdés, hogy kis mennyiséget is kiszolgálnak-e. Ha nem akkor K100, K105, K107 könnyen beszerezhető bárhol.

sufnituning

sufnituning

Te is meg tudod edzeni:
Cseresznyepirosra hevít, olajban hűtve, megeresztés egyből utána kb 30 perc 250-300 C /könnyű/

6rk75uezn

Köszönöm mindazoknak akik a fúró asztalrögzítős témához hozzászóltak.
Valóban elég kopott az asztal furata de megoldódott a rögzités.
Elég volt annyi hogy a 2db M18 as csavart (nem 16-os) tisztességesen megolajoztam,itt is jelen van az amit kiszámolt nekem valaki a szalagfűrész szalagfeszitésekor hogy mennyivel másabb eredmény jön ki ha olajozott csavarral húzunk meg valamit.
Jelen esetben nagyon nem mindegy volt hogy egy M18 as csavar szárazon vagy olajosan van meghúzva kb 40mm es öntvénymenetben,plussz a csavar belső homlokfelülete is olajozott volt.

fpd0kbd4

Robbanó motorok hengerfej csavarjainak szerelési utasítában , külön meg van említve,hogy a csavarfej vagy anya felfekvő felületét is olajozni, mert így helytállóak a megadott meghúzási  nyomatékok.

4h4344ty

Sziasztok!

Lenne még pár kérdésem a készülő gépemmel kapcsolatban:

1. A motorokhoz és a főorsóhoz menő árnyékolt vezetékek
esetében van különbség a LiYCY és YSLCY kábelek között a
színkiosztás kivételével?

2. A lineáris tengelyeket mivel érdemes kenni? Találtam szánkenő olajokat, de 10 liter volt a legkisebb kiszerelés.

3. Végállás kapcsolókat LinuxCNC esetében is érdemes felszerelni? Van olyan eset, hogy elszabadul a gép?

Előre is köszönöm a segítséget!

h90wftw90

Kedves forumtàrsak!
   -Nos, bèna vagyok, segitsèg!

Van egy Arduino vezérelt, grbl marógépem. Most szokjuk egymást...
Az a problémám, (persze, van egy csomó. (:  ) hogy mindent a függöleges tengelyre tükrözve készít el.
Tudtok segíteni ebben?
A másik, alapvető gondom, az alapbeállítások elvégzése. Jelenleg a Sourcerabbit programot használom, mert ezt találtam. Ha tudtok célszerűbbet, jobbat, örülnék a tippnek.
Előre is köszönöm!

Devecz Miklós

Fordítsd meg a vízszintes motor forgásirányát.

RJancsi

A "Z" tengelyre tükröz? Akkor az X és Y motorok irányát is meg kell változtatni. Ha 4 vezetékes bipoláris léptetőid vannak, akkor mindkét motor 1-1 tekercsének a kivezetéseit cserélt fel. Általában a piros-kék és a zöld-fekete tartozik egy tekercshez.

6rk75uezn

ecp4rs0md

Kérdésem az lenne,hogy a körinterpolációt hogy kell beírni ha mondjuk egy 120mm-es kört szeretnék marni UCCNC-vel?

svager

Ezt olvasgasd elél jól leírja az alapokat, de a Nyárfa forúmtárs készített egy jó kis programot az UC hez [#t218p1200#]

ecp4rs0md

td9vdrgga

Minden esetben érdemes felszerelni. Mert nem 5ft javításról van szó ha elszabadul. Leget hogy sosem lesz rá szükséged de ha meg nincs lehet hogy az első alkalom után már nem is fog kelleni rá.

svager

Elaszabadul?
Inkább a gépet védjük vele a felhasználótól..[#vigyor5]