Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

td9vdrgga

Bármi megtörténhet. Egy a lényeg. Mindenkit védünk vele ha rajt van. Legyen intő példa Csernobil. Kikapcsolták és aztán a többi történelem.

De egy kisebb léptékű de szerencsés kimenetű baleset.
Doboz hajtogató és ragasztó gép. Kezelő én jó magam váltott műszakban. A doboz megszorult és ilyenkor be kell nyúlni.
De a kedves előttem lévő műszakos hogy ne kelljen szórakozni az újraindítássál(nem tudni miért de nem mindig akart elindulni rendesen. Fél úton mozgatta a szerszámot) a késes érzékelőt leszerelte és csak berakta a helyére. Ezáltal nem érzékelte ha nyitva volt az ajtó.
Amikor belenyúltam a gépbe a dobozért egy senzor elé került a kezem. Ami úgy érzékelte hogy van doboz. Mire észbe kaptam a kezem kapott két szép ütést és egy adag ragasztót. Szerencsére a kitoló szerkezet elől már el tudtam rántani a kezem. Az minimum törte volna.
Tanulság:
Nem csak felrakni kell rá hanem figyelni hogy üzemel is.
És áthidalni sem szabad őket.
A szemét mérnöknek nem hinni. Főleg ha az a feladata hogy beleseteket előzzön meg.

remrendes

Nyilvan nem a kollega a hibas, aki leszerelte.
Hanem a mernok aki leirta a dokumentacioba is, hogy tilos leszerelni es ugy uzemeltetni.

Bordogh

Üdv!
Kérdésem az volna hogy mi látható a képeken, és mire jó???

LittleSV

Volt már téma részemről, de most ismét előkerült a projekt (nyári szünetre ígértem, aztán téli szünet lett belőle, de most a farsangot már nem úszhatom meg)...

Fénykardot csinálok még mindig, a fény vezérlése működik, a hang lejátszást csiszolom még.

A lényeg hogy csak átlátszó polikarbonát csövet tudtam beszerezni "tejüveg" nem volt az országban a 25mm környéki méretben.
Opálosítva lett a cső belső homokfúvásával, átlátni nem lehet rajta, de a ledszalag simán átvilágítja, és ami a nagyobb baj, hogy a ledeknél pontszerűen, tehát nem homogén fénycsík látszik hanem foltos.
Próbálkoztam már többréteg celofánba, polifoamba tekerni a ledszalagot de egyik sem hozza a várt eredményt.
Segítsetek mivel lehetne ezt korrektül megcsinálni?
Köszönöm!

szf

LittleSV

Létezik 1 méteres, ledenként vezérelhető RGB változata is?

A meglévő ledszalag vs plexicső kombóra kellene megoldást találnom, mert a "készülék" kvázi működik, csak a kinézetével nem vagyok elégedett.

remrendes

td9vdrgga

Mivelhogy az előttem lévő műszakban a mérnök igazgatta finomhangolta a gépet így azon a munkás nem melózott.
Bár átunna még több probléma volt vele. 1% hibaarányból csinált 8% de csak azért hogy kb 12% dolgozott gyorsabban.

Kidwick

Üdv!
Ledes fenycsőben hogy oldják meg?
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Szalai György

Volt itt nagy lapos tévé bontó ember.
Nem. Nagy lapostévébontó ember.
Vagy kis ember, aki nagy lapostévéket bontott. Már nem tudom.
A lapostévékből árulta a Led csikot, de azokban van egy fehér és vékony, hajlékony műanyaglap is, aminek épp az a dolga, hogy homogenizálja a Led-ek fényét.
Ha meglenne az ember, kerülhetne műanyaglap, azt beletekerhetnéd.
Azt homogén lenne.

remrendes

Igen, mi is olyanokba szereltuk a diffuzor lapokat.

Révész Richárd

A gyári ledszalag profiltakaró nem megoldás?
Abból van opál, aminek pont az a dolda, hogy homogenizálja a fényt.

Nem tudom milyen belső átmérő áll rendelkezésre, de ha a ledszalag belefér akkor szerintem az is.

LittleSV

A ledszalag duplán van benne (persze 3 vagy 4 oldalon ragasztva még jobb lenne). 19mm a cső belső átmérője és marad hely a ledszalagok körül (ezért tudtam próbálgatni a fóliákat).
Igaz a ledprofilhoz való opál diffúzort nem próbáltam, de megnézem ma azt is. A nagyobb baj az, hogy csak közvetlen közel lehet csak tenni, és a teljes homogenitás érdekében kellene 10-12mm távolság oldalanként. Mondjuk ha leveszem a szilikon szigetelést a ledszalagról...

wkbgzy80t

Sziasztok!

Nem vagyok túl jártas villamos szerelés területén... Szóval egy-két gyors kérdés:

Tömör rézvezetékre korrekt dolog kábelsarut tenni (rákrimpelni[#nemtudom])?

Illetve egy kábelsaruban két darab tömör rézvezetéket közösíteni?

Egy ilyen cuccot kell bekötnöm, és jó lenne tömör 1,5-es vagy 2,5-es vezetékkel csinálni, mert a levegőben kellene manőverezni vezetékekkel, nem akarom hogy lifegjenek... Persze a sodrott is opció...

Kösz, hogy elolvastad!

4h4344ty

Köszönöm. Gondolom, a homing kapcsolók csak kényelmi funkciókat szolgálnak.