Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Nekem ilyesmi készletem van, csak én külön szedtem össze.
Ennél többre nem volt szükségem a fényképezőhöz.
https://studioeszkozok.hu/tisztito-keszlet-36

000000000

Régen ecset volt optika por mentesítésre a divat de ezt felejtődőt valahogy....[#nemtudom]

RJancsi

Papír és papír között óriási különbség van! Amikor még a Leica-nak dolgoztam, az optikák törlésére előírás szerint papírt használtunk. Először spéci nem szöszölő vattával és IPA-val mostuk az üvegeket, majd papírral áttöröltük. Persze mindezt cérna kesztyűben. Sajnos már nem emlékszem hogy hívták azt a papírt, kinézetre olyan volt mint egy réteg a papírzsepiből és krémszínű. Egy légmentesen záró dobozban kellett tartani, nehogy nedvességet szívjon magába (a porról nem is beszélve).

RJancsi

Találtam egy cikket. Épp CO2 lézertükör tisztításáról van benne szó. Ugyan angol, de a gúgli fordító egész használható hozzá. Ránézésre pont olyan papírt használnak benne, mint amiről az előbb írtam.

PSoft

IdézJa és még valami. Papírt a közelébe ne vigyél egy optikának.

Ezt valószínű nem tudja a kis kínai.:(
Papírzsepihez hasonló fecnibe bugyolálja pl. a CO2 lencséket, tükröket, úgy árulja.

keri

Ott az ecset a készletben, két féle is, de ha lehet inkább pumpás fújóval távolítjuk el. Ha az nem segít akkor meg a karbon ecset hatásosabb mint a mókusszőr.
Mikroszál a maszatokra jó, de a por sem okoz sérülést, mert olyan a kendő szerkezete, hogy magába zárja az ilyesmit, de persze még mindig nem ajánlott a port dörgölni.

keri

Lehet még kapni optika törlő papírt, de én soha nem szerettem. Amúgy az is inkább pamut mint cellulóz.

keri

Az spéci anyag ahogy előttem írták.
Csak attól kapok sikítófrászt amikor papírzsebkendővel vagy konyhai törlővel kezdik törölgetni az objektívet [#vigyor]

g89ketty

Én az aldiban vettem átitatott szemüvegtisztító készletet.

svejk

Végül is Uvex-es szemüvegtisztitó folyadékkal csináltam, van hozzá való nagyon vékony papírszerűség is.
Ránézésre olyan mint a cigarettapapír csak szárazon keményebb.

Java része  tiszta lett, de van két prizma ami makacs módon maszatos, opálos marad, amikor elpárolog  róla a cucc.

keri

Köpj rá és dörgöld meg a pólód sarkával [#vigyor]

remrendes

B.Zoltán

Az Aldiban mától kapható TESA ragasztó spray.
Vett már valaki belőle? Három féle kapható, nem tudom melyiket kéne megvenni, ami olyan lakkszerű réteget visz fel a felületre.
Most nekem, ami van az habos trutymó, olyat már nem szeretnék még egyet.

Csuhás

Megoldódott a google kép megjelenítési problémám! :- )
Ez ügyben már csak két fontos dolgom maradt:

1: Elsősorban nagyon köszönöm Tóth Béla dtb több órás teamvieweres igen alapos segítségét. Végül meg is lelte a bűnöst.

2: Szóval a gondot egy általam a gép telepítésének idején felrakott AdGuard nevű program okozta amely többek között összekavarta a win tanúsítvány kezelését, illetve szerintem blokkolandó reklámnak nézhette a fotóimat. Mindezt olya csendben tette hogy el is feledkeztem a jelenlétéről.

s4sryue

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy mivel tud többet egy mozgásvezérlő pl.:smoothstepper,egy szimpla breakout kártyánál?