Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Tibicnc!!

Bocsánat az első kérdést egy kicsit elkapkodtam és nem is tudtam mik a lehetőségek

Köszönöm a tippet így már jobban néz ki

pbalazs

Ez is jó ötlet.
Az a gyurma tapad a megmaradt műanyaghoz? Vagy inkább amolyan távtartó-szerűség lesz belőle?
Az átmenő csavar a végső megoldás. Nincs vele esztétikai problémám, csak nagyon vékony az anyag a süllyesztéshez.

pbalazs

Ez is jó ötlet.
Az a gyurma tapad a megmaradt műanyaghoz? Vagy inkább amolyan távtartó-szerűség lesz belőle?
Az átmenő csavar a végső megoldás. Nincs vele esztétikai problémám, csak nagyon vékony az anyag a süllyesztéshez.

svejk

Sajnos ezekhez igazából semmi sem tapad.
Inkább távtartó lesz.
Ha van körülötte sok borda akkor a gyurma is inkább alakkal zár.

Ha átmenő lesz akkor először gyurmával kitöm és amikor megkötött akkor könnyebb a süllyesztést is megcsinálni a műanyagba, hiszen alátart a gyurma.

Ha ezt így megcsinálod örök élet lesz addig a míg a zsanér el nem törik.

svejk

Általában még meg lehet tudni a zsanér pontos helyét.
Én úgy szoktam, hogy a zsanért is belenyomom a képlékeny gyurmába aztán együtt fúrom át.
(persze ilyenkor az LCD kerül fel majd utoljára)

Ha megkötött az egyik félben akkor jöhet a másik fél, ilyenkor lehet a zsanérra formaleválasztónak használni valami kencét.

svejk

Persze az adott helye dönti el mi a legjobb, no meg amikor készen van akkor sokszor van úgy, hogy mégsem úgy kellett volna. :(
De hát ez ilyen.

dezsoe

Én nem szoktam gyurmázni, csak az átmenő csavart teszem bele, de azt gondosan kiképezve. Átlag havi 2-3 zsanéros gép megy át a kezem között, még egy sem jött vissza, hogy nem lett jó. :) Csináltattam [#138@Motoros]-sal olyan fúrót, amivel a tönk helyét szépen vízszintbe lehet igazítani, megáll rajta az anya alátéttel.

svejk

Nem kételkedek a szavaidban.
Sok esetben azonban mindkét félen csonk van.
Persze sík lapokkal is ki lehet hézagolni gyurma helyett.

Azért szeretem még a gyurmát mert pár percig képlékeny és önbeálló tud lenni.

dezsoe

Így van. Pont a csonkot hozom vele szintbe, hogy alulról meg lehessen támasztani a zsanért. Innentől atom stabil lesz.

PSoft

Ezek szerint, csak én voltam olyan elvetemült, hogy...

Elővettem a kattogóst, aztán a ház saját anyagával "visszaműanyaghegesztettem" a kitört darabot. Vagy épp pótoltam a hiányzót egy döglött donor műanyagából.[#nyes]

dezsoe

Valamikor régen az első daraboknál még kísérleteztem vele, de más, amit úgy használsz, hogy te csináltad meg és vigyázol rá, és más, amit a kedves ügyfél hazavisz, a gyerek meg a legkisebb odafigyelés nélkül cibálja, mert nem ő dolgozott meg érte... Ezeknek azt is ki kell bírnia. :)

PSoft

Igazad lehet, a "büdös kölök"...:)

svejk

Mindig a kattogós páka az első![#eljen]

De be kell látni, hogy oda nem való semmilyen ragasztó, semmilyen taknyolás ha tartósat akar az ember.
Nagyon nagy erők keletkeznek ott, ha méregből lecsapod a fedelet.

dezsoe

Az is finom, de a nyitás még rosszabb. Aztán jön a "laza csávó", aki a nyitott laptopot a képernyőnél fogva viszi, mert az olyan menő dolog. Főleg a cégeset, mert azért nem ő fizetett, hanem az "jár".

MoparMan

milyen masina? van itthon pár halott, hátha...