Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

IdézA legtöbb feltalált dolog véletlennek vagy műszaki hibának köszönheti létrejötté

Autógumi anyagát próbálták legjobban eltalálni, mikor az egyik vegyész mutatja a másiknak, -Nézd csak wazze, mi lett ebből! Az nekiállt nyomkodni, gyúrni, majd rágcsálni...
Egyszercsak megszólalt, -ez tök jó, csak ízesíteni kéne!

...-és így született meg a rágógumi egy újabb és még népszerűbb változata. :)

ebalint

... de egy kétsoros levelet sem tudtak megírni szövegszerkesztővel, mert felhasználói ismereteket senki sem tanított nekik.

Ilyesmit azért nem felsőfokú tanulmányokat folytató emberek is önerőből megtanultak...

RJancsi

Kénytelenek voltak. A problémát abban látom, hogy felsőfokú oktatásban záróvizsgát, kollokviumot tettek úgy, hogy az alapvető felhasználói ismereteket maguktól kellett megtanulni, cserébe olyan "hülyeségekkel" tömték két féléven keresztül az agyukat, amit egy programozó-matematikusnak (ma már informatikusok) kellett volna tudni.

Hogy egy kicsit visszakanyarodunk a fórumhoz. Aki nap mint nap használja a Mach3-at, feltétlen tudnia kell, hogy hogyan rohangásznak a bitek meg a bájtok a számítógéptől a szervó motorok vezérlőjéig? Frászt! Egy felhasználónak egyáltalán nem kellenek ezek az ismeretek.
Általánosítva a világon több milliárd okostelefon van, amit az iskolások sokkal jobban tudnak kezelni mint sok felnőtt, anélkül hogy tudnák vagy egyáltalán érdekelné őket hogyan működik elektronikusan, mi az a csomagkapcsolt adatátvitel stb. És számomra ez lenne a normális. Ha valaki egy műszaki cikket vesz, legyen az autó vagy színes tv, elég ha felhasználóként a kezelőszerveit, menüjét megismeri és használja. Teljesen felesleges tudnia, hogy belül mi zajlik.

dtb

Igazad van, de nagyon nehéz megtalálni az ideális arányt, és mondjuk ha a "juzer" azzal jön, hogy tele van a PC memóriája, (javítsam meg) vagy facebook van, de internetem nincs... szóval mégiscsak kellenének azok a masszív alapok...

kisssandor

Marógépem vezérlő szekrényén lévő ventilátornál hiányzik a szűrő. Milyen anyag kell ide?

kisssandor

Lemaradt a kép.

designr

G4-es sík paplanszűrő..de legegyszerűbb ha páraelszívóhoz valóból vágsz egy ilyen méretet..

designr

Gyárilag egyébként egy véknyabb finomabb szűrő van benne,de az nehezebben beszerezhető..ez meg bárhol kapható és tökéletes erre a feladatra.

td9vdrgga

Halhattam rád. Addig birizgáltam amíg sikerült. Elsőre talán jó lesz. Főleg hogy a gépem sem a legtutibb márka.
Szerda reggel óta 3x volt idegösszeomlásom 6x szívroham. De megérte.

MoparMan

ha friss mesteremberünkre fókuszálunk tehát:
CAM..tehát munkadarabokat ,azok kivitelezésének technológiáit, esetleg azok gyártását fogja végezni. ha nagyon leegyszerűsítjük akkor odaáll a géphez, megírja a kódot és várja hogy kipottyanjon a darab. bonyolultabb esetekben akár meg is tervezi a darabot majd le is gyártja.
szerinted ehhez nem szükségesek azok a forgácsolási alapismeretek amiből már hipp-hopp ki is tudná számolni amit keresett?

egyébként a kérdése megválaszolásához minimum kellene tudnunk milyen anyagot, milyen technológiával, milyen szerszámmal, milyen paraméterekkel kíván megmunkálni. mondom ezt én így, aki nem értek hozzá. (esztergálni is úgy szoktam, hogy szép fényes legyen [#vigyor])

amit eddig kérdezett az kb annyi, hogy "jó lesz-e nekem a 8-as metrikus csavar?". ezt így minden egyéb infó nélkül....

tehát leendő mérnökként- ha már nem tudja a választ amit tudnia kéne szerintem - legalább kérdeznie kéne tudni....

PSoft

Köszönöm a visszajelzést!

Idegösszeomlások, szívrohamok elmúltak, lehet kicsit hátradőlni, örülni.:)
Aztán, újult erővel, kitartással továbblépni, törekedni a jóra, jobbra...
Hidd el, menni fog.
[#wave]

td9vdrgga

Igen menni fog menni kell neki. Itt már nem emberi fejlődés a hiánya van. Hanem a gépnek a kevés tudása a hátráltató. Kell a nagy, nagyobb, legnagyobb lézergép :D

Gyati

6rk75uezn

Ismét ötletet szeretnék kérni.
Rakosgatom össze az oszlopos fúróm és a problémám az hogy az asztal rögzitése nem frankó.(elfordulás)
A gyári hosszúságú karokkal (M16-os menettel) meghúzva tissztességesen nem igazán fogja meg az asztal hogy ne tudjon elfordulni pedig nem úszik az olajban.
Szerintem az évtizedek alatt a öntvény hüvelyrész és az oszlopa is kopott valamennyit (szerintem 1-2 max 3 tizedet) és igy már nagyobb összehúzó erő kellene ahhoz hogy fixáljon rendesen.
Két megoldás jutott eszembe igy hirtelen,az egyik a hosszabb kar,a másik pedig hogy az M16-normál menetet lecserélni M18x1,5-re,igy nagyobb szoritóerő érhető el viszont hosszabb úton.
Ha valakinek volna még valami jó ötlete azt szivesen veszem,illetve megköszönöm.

remrendes

Igazabol nem. A CAM program is ad egy adatbazist, meg a szerszamkatalogus is megadja az alap adatokat. Persze mindkettot tudni kell hasznalni.