Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Amikor meghúzod a csavart, nem ér össze a hasíték? Ha igen akkor egy szélesebb fűrészlappal vagy vékony reszelővel szélesítsd ki és újból szorítani fog a hüvely.

Szalai György

Egy ötlet. De nem biztos, hogy megoldás.
Meg kéne méregetni az oszlopot, hogy mennyi a kerület méretszórása. És az asztalos öntvényt is.
Sokat kellett azt tologatni, hogy jelentősen kopjon. Lehet, hogy nem is kopott, csak kenőanyag van rajta?

Vas a vason statikus súrlódási együtthatója szárazon ide nagyon kedvező, 1 körüli, de zsírosan esetleg csak 0,07, ami meg igen kedvezőtlen.

A vasöntvényed nem épp ruganyós. Nehogy eltörjön, ha túlfeszíted.

kisssandor

NagyZé

"tehát leendő mérnökként- ha már nem tudja a választ amit tudnia kéne szerintem - legalább kérdeznie kéne tudni...."
Ha neki is ilyen formán tették fel a kérdést és a mittudom én hány év alatt a témának még a környékén se jártak hogyan tudna kérdezni? Ez azért az oktatási rendszerünkről is árulkodik (Csak semmi politika, csupán szakmai alapon!) Megkapta a témát és most nem tud mit kezdeni vele. Most regisztrált. Azt hitte itt majd segítséget kap. Ne döngöljük tovább a trutyiba.

Más: Két éve mesélte egy ismerősöm, hogy sík ideg mert már le kellene adni a fiának a diploma munkát de a konzulens többször is jelentős módosításokat kért a már elkészült munkán. Az utolsó módosításban is megegyeztek. A gyerek megcsinálta, kinyomtatta, beköttette és most új "igénnyel" állt elő a konzulens. Most nem tudja mit csináljanak? A társaságból valaki megkérdezte:
- Mennyit adtatok eddig a konzulensnek?
- Mennyííít? Kellett volna?
Később megtudtam, hogy adtak. És csodák csodájára jó lett úgy is ahogy be volt már kötve. Úgy fel ment bennem a pumpa! Most is már hevesebben ver a szívem pedig még csak érintett sem vagyok a témában. Ha nem a saját fülemmel hallom nem hiszem el. Itt tartunk! Ha hazudok ez után az ismerősöm után hazudok.
Ha még nem hallottál ilyesmikről kedves Szente gondolkodj el ezen is. És ezt a többieknek is mondom: lehet, hogy ez egy tipikus "fűrészelő" téma. Csórikám rosszban vagy!

MoparMan

nem bántom, nem teljes egészében ő tehet róla ezt tény, ebben igazad van! Szinte kizártnak tartom hogy egy "CAM-mérnöknek" nem mesélnek a forgácsolási alapismeretekről. Én is hallottam már fogásmélységről, előtolásról meg forgácskeresztmetszetről, pedig nem vagyok szakmabeli.

MoparMan

és ha nincs katalógus akkor nincs termelés? áll a gyár 3 hétig katalógushiány miatt mert a "mérnök úrnak" közelítő tippje sincs a megoldásra? [#vigyor]

svejk

Nincs gond, az okos, jó mérnök mindig jó kapcsolatokat ápol a több évtizede ott levő szakikkal.

Csak együtt tudnak hathatósan működni.
Ha ez nem megy akkor előbb utóbb az egyik megy.
(egy valamire való cégnél a szaki marad)
Látom, tapasztalom.

MoparMan

igaz, csak a szakik lassan kihalnak, akkor mi lesz velük katalógus nélkül?

svejk

[#nemtudom]
Majd az idő mindent megold...
Most úgy is az az irány, hogy minél vacakabb termékek kerüljenek ki. :(

MoparMan

ez igaz sajnos, arra pont jók lesznek s képzetlen mérnökök.

guliver83

Kéni szeretnék egy kis segítsége.
Alu építőprofilban hogy tudok plexit rögzíteni van ere valami kiegészítő?
Az alu keret megvan úgyhogy nem megoldható, hogy szétszedem és a nútba teszem bele .

guliver83

svejk

Egyre jobban előtérbe kerülnek ez online és felhős dolgok.
A műszaki háttér lassan megengedné, hogy meg is szűnjenek az oldalakon a "letöltés" gombok.

Most Kánaán van egy mérnöknek és nem utolsó sorban nekünk proliknak is.

Lehet eljön az az idő amikor az "internet" akár csak korlátozásával is  gazdaságokat, országokat lehet majd porba dönteni.

De ez már politika, hagyjuk...

remrendes

Se papir, se pdf? Nincs internet sem? Akkor pedig talan elni sem erdemes, nemhogy termelni...

MoparMan

akkor egy valós saját példa a közelmúltból:

szükségem lenne egy munkatársa, kisebb nagyobb hálózatok üzemeltetéséhez. egy viszonylag fialtra, akinek van affinitása, szereti a kihívásokat, tud és akar még tanulni.
találtam egyet, egyetemen végzett informatikus + java fejlesztő, dolgozaott már hasonló munkakörben pár évet.

a feladat:

adott egy linuxos szerver ami egyben a router feladatát is ellátja, nincs semmi különleges benne. időnként megszakad előtte a digi-s internet olyan furán, hogy látszólag él de mégsem (belváros, legendásan rossz hálózat). ilyenkor ha van is net, nem kap/kér új ip címet mert nem is igazán szakadt meg a kapcsolat, de mégis mert új a digi-s ip.

megoldás keresése a szerveren:
- vizsgáljuk meg, hogy van-e net
- ha nincs net, hálókártya restart (ez segít, ilyenkor lesz új ip )
- ha van net, nincs teendő
- mindezt loggoljuk le

adtam rá 20 percet, mindent használhat.

fél óra múlva megköszöntem és hazaküldtem, hogy holnap sem kell jönnie. még a keresőszavak eltalálásával próbálkozott.

ez nem azt jelenti, hogy én vagyok a jolly joker. nem baj ha nem tudsz valamit, de akkor tudd megkeresni, tudj helyes kérdést feltenni (esetünkben a google-nak), tudj logikusan gondolkozni.