Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Egyszerűen a kérdésed nem értem.[#conf]

A marási teljesítmény igényli a munkadarab a szerszám és a munkás meglétét. Na ezt boncolgasd 10 oldalon keresztül, a 2-es már megvan.Átmentél.[#nyes]

Ennyit tudtam 8 általánossal segíteni.[#nemtudom]

Adatlapod kissé hiányos!

e5imjfh96

Az a helyzet, hogy ezt a kérdést, ebben a formában elvileg egy hozzáértő tette fel, nekem erre kellene tudnom válaszolni majd.
A marás teljesítményekor azt számoljuk, hogy a cnc gép motorja mekkora teljesítményű kell hogy legyen ahhoz, hogy a marás egyáltalán megtörténhessen?

MoparMan

én csak hangosan gondolkozok...
hogy jutottál el a szakdolgozatig, ha fingod sincs arról amiről kéne hogy legyen?

sufnituning

Akkor át kell gondoljad, hogy mit és mivel akarsz marni és mi lesz akkor ha ezeket összeereszted, az jobb, ha a szerszám győz! Na innen már talán lehet számításokat is végezni úgy 2000 oldalon keresztül.

Na ez már három alá is megvan.[#csodalk]

vadember

Ez valóban elképesztő, hogy az ilyen szakmai alaptudást sem szerezte meg a nem tudom mennyi év alatt.A mai követelményrendszernél úgy tűnik mindenki el tud jutni a szakdolgozatig és le is tud diplomázni.
A legszebb az, hogy a diploma megszerzésével jogosulttá válnak X számú ember irányítására.
Van benne részem. Sokszor nehezebb velük megértetni a problémát mint megoldani. De mivel a jóváhagyásuk nélkül nem lehet csinálni muszáj bevonni őket is a feladatba.

remrendes

De legalabb tanultak jogot, kozgazdasagtant, etikat stb. is az iskolaban... Egyebkent a srac a legjobb helyen jar, ilyen diplomamunkahoz Tibort kernem fel kulso konzulensnek :)

ywathzay

A diplomamunka megvédése azt jelenti, hogy ő már leadta a szakdolgozatát, el is fogadták, és ezután jön az, amikor bizottság előtt kell(ene) számot adni a leírtakról. Tehát neki elvileg már megvan(volt) a konzulense. Szerintem.

remrendes

Jogos, a felteteles mult lett volna a helyes igeido.

ywathzay

A forgácsolással foglalkozó szakmunkásképzős könyvek tele vannak információval, az alapoktól a tetőig. Sokszor mondják nem kell tudni mindent, de tudni kell megkeresni az információt. Legalább ennyit megtehetsz a diplomáért, keresd meg a KÖNYVEKBEN! [#wave]

s7manbs8

Annyit nem ártana tudni egyáltalán milyen szakmáról van szó, gondolom marni több félében is szoktak, az ehhez tartozó elmélet is lehet az egészen primitívtől a senki (ember) által meg nem érthető szintig. :)

s7manbs8

Ez pedig előfordul elég gyakran, mivel az alapokat még az általános iskolában kell megtanulni, meg utána középiskolában, ahol ezt meg kéne érteni és alkalmazni is tudni.

Miután meg bekerül az egyetemre vagy egyéb helyre, ott már ilyen aprósággal nem foglalkoznak, ahnem rögtön 1 hét múlva már integrál derivál magasabb fokon diff egyenletek és azt hogy az alján mi van meg az tulajdon képpen mi is már elmarad, mert az feltételeve van, hogy tudja és érti is.

Így történik meg, hogy aki kikerül a végén van olyan nem egy amelyik azt se tudja mi a feszültség meg az áram, meg a keméynség, meg ki tudja még mik alap fogalmak sem, persze lehet megoldja a diff egyenletet, mert ahhoz meg ért.

Aztán kikerül a gyárba, ott meg nem elmélet van, hanem a valóség és konkrét problémák, amit sokszor nem az elmélet old meg, hanem a parasztész.

RJancsi

Tudom (mert sokan mondják), hogy a felsőbb matematikára azért van szükség, mert csiszolja az agyat. Ám '87 óta mióta diplomáztam (és mindvégig mérnökként dolgoztam) egyetlen egyszer sem volt szükségem se differenciál egyenletekre, se integrálásra. Nyilván van olyan szakterület ahol alkalmazzák, de meggyőződésem, hogy a végzett (műszaki) mérnökök legalább 95 %-a soha az életben nem veszi hasznát. Akkor inkább valami hasznos dolgot kellett volna a fejünkbe verni.
A másik ilyen az informatika volt amikor már a '90-es években főiskolán tanítottam. A matematikusokra bízták az oktatását, mert hát számítástechnika. Két félév után a hallgatóink kiválóan számoltak bináris számokkal, pontosan tudták hogyan működik a processzor, hogyan mennek a címek, adatok a buszokon, de egy kétsoros levelet sem tudtak megírni szövegszerkesztővel, mert felhasználói ismereteket senki sem tanított nekik.

s7manbs8

Ez így van, kivéve, mikor néha kell valami tényleg, akkor előp kell venni a 30 éve nem látott egyenleteket. :)

Az igazán komoly dolgokat, meg amúgy sem lehet tanítani, az a születéskor kapott tehetségen múlik, vagy megy valakinek vagy sem.

Meg persze van néhány terület vagy hely, ahol mivel ilyen dolgokkal foglalkoznak napi szinten ott kell tudni nyilván, de az ilyen elég ritka madár.

Ahol valamit újítani kell meg feltalálni meg egyebek.

RJancsi

A legtöbb feltalált dolog véletlennek vagy műszaki hibának köszönheti létrejöttét. Ezért "találmány". Nem tévesztendő össze a kitartó kutatással, fejlesztéssel megalkotott dologgal.
Mint a gyógyszervegyészek. Hetente jönnek ki valami korszakalkotó, innovatív, forradalmian új hatásmechanizmusú szerrel. Utána már csak valami betegséget kell találni amire jó lesz. [#nyes]

Timár László

Már nyugdíjas közlekedésgépész technikus, gépészmérnök, finommech. műszertechnikai szakmérnök vagyok. Nem kellett differenciál egyenletet megoldanom, 45 év alatt. Igaz nem is attól tartottam igazán inkább a valószínűségszámítástól. Nekem egy 10 piros golyó és egy fekete golyó keverékéből mindig 50%-os valószínűséggel tudok kivenni egy valamilyen színű golyót. A tudomány szerint pedig nem. Sőt peches esetben én mindig a feketét húzom ki,ha az a pech.
Attól még egy csomó gépet terveztem a Philips-nek, Siemensnek, Nivelconak, stb. A dinamikai szimulációhoz meg volt program. De minden alapot a technikum adott, a többi csak csicsa, relief, és annak megtanulása, hogy semmilyen feladattól nem kell megriadni. Szinte mindig újat kellett kitalálnom. A főnököm elmondta, mit kellene csinálni a megrendelő szerint, mondtam, ilyet még nem csináltunk. Tudja, de már eladtuk. No akkor találjam ki. És lévén prototípus, minden működjön rajta elsőre. És nem helyben gyártottuk, hanem külsősökkel.