Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

td9vdrgga

Én talán pingeltetném És ha nincs válasz pl 30mp múlva mehet a restart. De a számítógéphez jószerivel csak csavarhúzóval értek :D

s7manbs8

Mikor ez volt egyáltalán volt net ? mert ha nem szegény hiába keresett nem talált semmit. :)

20/4 feladat osztva akkor 5 perc megoldás, ebből keresés darabonként3 perc, marad 2, elszív egy cigit vége is, te akkor valami zsenit kerestél magadnak lehet ?

dtb

A fiam most végzett gazdasági informatikusként. Nálunk volt nyári gyakorlaton. Legyen annyi elég, hogy katasztrófa, amit tanulnak, meg ami gyakorlatuk van. Ilyeneket tanulnak, hogy: hálózati operációs rendszer. Mondtam neki, mesélj már róla. Én még nem ezt nem ismerem...

MoparMan

természetesen volt. ha nem lenne, ott a zsebben a telefon...
nem gondolom, hogy ehhez zseninek kéne lenni. egy diplomával és néhány év tapasztalattal rá sem kellene keresni a neten egy ping és egy ifdown eth0 - ifup eth0 parancsra azért. ezzel a kétharmad feladat kész is, maradt 18 perced egy textfájlba kiírni az eredményt...
cigi majd akkor, ha a munka kész van és hátradőltél.

6rk75uezn

6rk75uezn

Köszi Gyuri.
Az oszlopnak muszály olajosnak lenne (vékonyan) hogy könnyen lehessen emelni és forditani.
Megmértem 0,3mm a lógás tehát ez sok és ezért nem tud tisztességeset szorítani.
Alul is és felül is ennyi tehát nem is igen kopás hanem én arra gondolok hogy a sok évtizedek alatt az ujra és ujra megrozsdásodó oszlop ennyit fogyhatott kopással együtt véve.

jani300

Ezt kicsit furcsállom .
Tudsz kopást mérni az oszlopon ,vagy végig egyforma a mérete ?

Kidwick

Üdv Mindenkinek!

Az alábbi 2 db különböző méretű led panel,kijelző programozásához keresnék segítséget! Nem kérném ingyen.
kijelző1
kijelző2
Itt napi szinten elérhető vagyok de az adatlapomon még telefonszám is van:).
Előre is köszönöm!
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Szalai György

Nem lehetne acél hézagoló lemezt tenni a furatba?
Alul felül kihajtva, hogy ne csússzon ki.

6rk75uezn

Igen,erre én is gondoltam,bár én bronzlemezre.
Rosszul mondtam a lógást 0,15mm,igy ma megnézem egy kicsit hosszabb szoritókarral.
Ami még talán pozitív irányba tudja vinni a dolgot az az hogy eléggé meg van döntve szögbe a kar,tehát amit fogsz és ugye az minnél nagyobb szöget zár be a csavarszárhoz képest annál kevesebb forgatónyomaték jut a csavarra.
Csinálok egy picit hosszabb merőleges karos csavart és irok hogy mit sikerült belőle kihozni.

keri

Bronz a legjobb, én mondjuk alu lemezt szoktam ilyen helyekre használni, mert az van általában kéznél kiürült sörösdoboz formájában [#nyes]

g89ketty

Egyél hozzá babkonzervet és lesz vas hézagolód is! [#nyes]

Szalai György

Mely tulajdonsága miatt a legjobb a bronz?
Az én gondolatmenetem szerint ide minél nagyobb statikus súrlódási tényezőjű anyagpár kéne. Minél kisebb szorító erővel tudjon ellenállni, minél nagyobb elfordító erőnek.
Innen nézve az acél-acél kapcsolat kétszer olyan kedvező, mint az acél-bronz, vagy acél-alumínium.

De a zsír/olaj miatt hiába, ha nincsenek olyan felületi egyenetlenségek, amik képesek lennének szorításkor áttörni a kenőanyag filmet. Ha volnának ilyen egyenetlenségek, akkor kissé alakkal záró lehetne a kapcsolat és nem kéne csak a fémek súrlódási együtthatóira bízni az eredményt.

Lehet, (de ebben határozatlan vagyok) hogy a zsír/olaj kiszorítását épp a szorító felület csökkentésével lehetne elérni. Lyukacsos hézagoló lemezzel, vagy alul-felül hézagoló gyűrűvel. Kisebb felületen, nagyobb nyomással.
Szerinted?

jani300

Érdekes ez a probléma , hogy miért nem szorít .
Talán a fix szorítócsavaron kellene odébb fordítani , hogy ne ütközzön a szorításnál a kar ,esetleg megmozdul a csavar meghúzásnál .
Az öntvény alapanyagnál puhább betétet illene tenni hézagolónak .
A trombitalemezes hézagolás nem annyira tetszik nekem .
Nekem még a szegnyergek is másznak visszafele , egyszer meg kéne már csinálnom .

ii5d35wcx

Igazad van Jani! Így jártam én is az asztali fúrógépemmel. A szorítócsavart rögzítő kis hernyócsavar , valami miatt kilazult és el tudott fordulni pár fokot, és már nem szorított megfelelően. Azt kellene meg nézned Laci!Egy 16-os csavarnak szorítani kell, de nagyon!