Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Dezső

Szervusz.
Ittegy pár eurós megoldás

Bencze András

jani300

Lemez nyújtó ,zsugorító kézi szerszám pofái .

svager

Nem egy bonyolult szerkezet.
Miért nem készítesz?

h45wyjwrn

Ehez a motorhoz kellene .

rotaryfun

Mi ez valami kapu nyitogatónak a motorja ? mert elég brutál áron kínálják. Ebből sajna én nem látom az áram felvételét, de gyanítom 10 amper legalább kellene neki.

h45wyjwrn

Én gyalugép asztalát akarom vele fel le mozgatni . Nem olcsón árulják az tuti.

Révész Richárd

Ha nem kell fordulatszámot szabályozni akkor elég egy 2 áramkörös 3 állású kapcsoló.
Praktikus olyat venni ami visszaugró, így csak addíg forog a motor amíg nyomod a kapcsolót.

Ilyet

Bakötése ezen a csodálatos skiccen látható.

A trafo szekunder feszültsége 17-18V legyen.
Ezt ha egyenirányítod és puffereled lesz belőle 24V.

vadember

Nekem az USA-ból van, de szerintem ugyan ez.
Nyújtó-zömítő

remrendes

Pl ebayen, aliexpressen Shrinker Stretcher neven.

vadember

Ennyit ne adj érte. Én egy Wartburg ablaktörlő mozgató motorból csináltam az eszterga kézi szánjára előtolást. Alapból két sebességre van tekerve. Annak 13 Nm a nyomatéka és 1000 Forintért vettem újonnan a használt piacon. Sima 1-0-2 kapcsolóval kösd be, ha nem kell sebesség szabályozás. A trafó szekunderéről pedig tekerj le annyi menetet, hogy megfelelő legyen a feszültség az egyenirányítás után.

vadember

Itt van működés közben. Az egyik kapcsolóval választom ki a sebességet a másikkal pedig irányt váltok.

vadember

000000000

ilyen motort sima autobontoba is kapsz (ablaktőrlő) olyan bosch verzionak látszik amit linkeltél..
Végállás kapcsolokot raknék a lineáris részre...[#vigyor]

h45wyjwrn

Nem akarok ennyit adni érte itt a fórumon vettem 11e ért . De ez azért nem egy ablaktörlő mértű 2x akkora .