Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

rotaryfun

Arra biztosan jó lesz, már csak valami tápot kell fabrikálni hozzá, de látom az előttem szólók nagyjából elmondtak mindent. Ha nem kell túl nagy erő a feladatra még 12 voltról is fog menni, a forgás irány váltás pedig pólus cserével fog működni. Kapcsi tápokat nem ajánlanám mert lehet az indítási áramlökés miatt le fognak tiltani,  ezért az elektronikus tápot csak úgy vegyél hozzá ha működik is a mocival.

h45wyjwrn

Van egy trafóm 24v os próbáltam de nem indul 2db aksival működik . Nekem egy olyan elekronika kellene amit meg tudok venni hozzá mert sajna amit páran le írtak nekem mint asztalos fogalmam nincs :)

Szalai György

Én azt mondanám, hogy ne kísérletezz.
Van az a trafód, annak legalább az egyik vége biztosan ráz, de lehet, hogy mindkettő.
Keress inkább valakit, aki elkészíti neked, biztonságosra bedobozolja és esetleg még garanciát is vállal a munkájára, a büntetőjogi felelősséggel együtt.
Akkor még sokáig famegmunkálhatsz, egészségben, biztonságban, mindenki örömére.
Szerintem ez a módja.

rotaryfun

Trafóról úgy indul hogy legalább 1 db dióda kellene azért az áramkörbe. PWM szabályozónak is egyenáram kell tehát amit linkeltél önmagában kevés. Minimál verzióban ez így nézne ki mint a képen.

jani300

Köszönöm a válaszokat mindenkinek .
Áfa nélkül nem is lenne rossz árban .
De az áfás árban akkor már rendelhetek komplett gépet is , talán két pofával ,és a házat lemásolva cserélgetni sem kell ,ez tűnik a jobb megoldásnak .
Ha 36 körül van gép még nekem sem éri meg minta nélkül készítésbe belevágni .
Jól használható kis gépecske lehet ez ,tetszik nekem .

h45wyjwrn

Köszönöm a segítséget :) Keresnék egy szakit aki vállal egy ilyen elektronikát .

h45wyjwrn

rotaryfun

Ha nem lesz jobb ajánlatod akkor én ingyen segítek megcsinálni de itt nálam, tehát el kell jönnöd és legalább megtanulod ezt is :) Márciusban már nem érek rá.

PSoft

Ha esetleg nem nézted volna...

jani300

Köszi !
Az éjjel ,alig százat kb :)
A nyújtó pofáról viszont nem találtam olyat ami mutatja rúgóját .

vadember

Az Ebay-es USA 36000 Ft. nehogy becsapjon. Ahhoz még hozzájön kb. 10000 szállítás. Ha az eladó hajlandó magyar vevővel foglalkozni. Plusz 27% áfa a szállítási költséget is hozzá adva a vételárhoz + vám + kezelési költség.

jani300

Hümm ....
Nincsen kedved fényképezni ,durván méretezni rajzot ? :)

jani300

Basszus ! Ez kellett volna az este .

Persze ez sem mutatja nyújtó pofa rúgóját :(
A zömítő az megvan ott simán a két pofa közt van furatban kis spirálrugó .
Biztosa egyszerű a nyújtóé is ,pláne ha már egyszer láttam :)

vadember

Szétszedni nincs nagy kedvem. A ház acélöntvényből van. A pofákat mire legyártod és hőkezelteted ugyan ott vagy mintha megvennéd. A ház és a mechanika elkészítésére is elmegy egy nap. Jobban jársz ha visszaviszel a MÉH-be egy kis vasat és megveszed.
Sőt, ha azt veszem alapul, hogy itt egyszer egy vitában többen is lehülyézték azt aki 10.000 Ft-os óradíj alatt dolgozik akkor csak öt órát kell valakinél dolgoznod és megvan az ára.
De lehet, hogy eladom az enyémet. Mert ez nagyon úgy néz ki, hogy egy sohasem megvalósuló álom része csak.
Email címedre küldök több képet ha kell.