Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ki hogy szereti. Biztos megvolt a létjogosultsága.

Emlékszem anno nagyon meg akartam csinálni az RT-ben leközölt ruszki(?) mini TV képcsöves wobblert.
Persze csak álom maradt.

g89ketty

Nekem is voltak nagy terveim. Most egy Philips generátorom van.

Kidwick

Üdv!
Mire jók ezek az omron optikai jelerősítők? Van értelme feltenni az adok veszekbe? Előre is köszönöm a segítséget!
több kép

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

t62d6ha2b

Köszönöm a válaszokat!

Szalai György

Kellenének hozzá az fényvezető szálai is, hogy használható legyen.
De hátha van valakinek.

8yy3jmr2y

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy a Mach3 időnként átírja az x tengelyem step pin értékét 2-ről 0-ra, ilyenkor persze nem is megy a tengely. Ha megnyitom a Motor Outputs fület ez látszik is (motorpin kép). Ezután nyomok egy Mégse-t, akkor ha újra megnyitom ezt az ablakot akkor már magától visszaáll 2-re. Nem egy mai darab a gép, lehet hogy esetleg Bios elem gyenge? Win XP sp3 van a gépen, a Mach3 újratelepítése sem javított a helyzeten. A cnc nincs rákötve a gépre, csak az UC100 van beledugva.
Köszönöm.

8yy3jmr2y

Kb. 10-ből 1-szer bedig így (kép) íródik át. Ez a két verzió fordul elő.

8yy3jmr2y

Elemcsere megvolt, nem lett jobb.

rotaryfun

Sziasztok

Hátha valakinek van ötlete és így adattábláról is meg tudja mondani hogy ez az öreg hidraulika szivattyú minek felel meg a mai darabok közül ?

ANTAL GÁBOR

Csak egy tipp  ( de más ügyben megy magán levél ) axiáldugattyús szivattyú 40 cm3 / fordulat   Tehát ha pl 1500 al forgatod akkor 60 liter / min .  Saccra legalább 200 bar vagyis a meghajtás min 20 kW

dtb

Bogarásztam a closed loop-os léptető driverem leírását, és az alábbi sorokba futottam bele, amit nem tudok értelmezni.
(Hónapok óta használom, és ennek tudata nélkül is működik, csak érdekelne, hogy mi ez?)

- Use Boma to select position over tolerance threshold and alarm polarity   
- Single and double pulses can be selected by Boma   

Mi a bűbánat az a BOMA? (Nem a marketing rizsa fordítása a gond, hanem ez a Boma!)
Egy oldal az egész leírás, sehol nincs semmi erre való utalás, hogy mi lenne ez, csak hivatkoznak rá... Valaki találkozott már ezzel?

dtb

Elemcserének semmi köze hozzá, a beállítások egy(több) xml kiterjesztésű file-ban vannak letárolva.
Inkább előfordulhat, hogy más-más profilt indítassz el?

rotaryfun

Köszönöm Gábor!
Még egy kis plusz infó :  Ez egy menetelő hajtás szivattyúja. Emlékeim szerint 7 hidraulika cső megy rá ebből 3 cső a vezérlése egy pedál szeleppel hogy a szivattyú hajtotta  hidromotor előre hátra forogjon és a lenyomás mértékével a fordulata is változzon. Kiküld 2 nyomó csövet a motorra és 2 vastagabb cső megy az olajtartályra. 250 bar a vége ott nyit valami lepuffantó szelep. Szépen dolgozik de ha egyszer feladja jó lenne tudni mi helyettesíti különösebb átalakítások nélkül. Valószínűleg a Hansa vásárolta fel a gyártót, lehet egyszer be kellene mennem hozzájuk hátha...

ANTAL GÁBOR

Megpróbálom megkeresni  Olasz  de a rövidités akár angol is lehet  axial  pumpe variable  C = ?      vagyis változtatható térfogatáramú axialdugattyús szivattyú .. Van egy kis dolgom de később rákeresek  A  C betű nem ugrik be mert a displacement az jobban illene.  ( igaz inkább motorokat jellemzünk displacement -tel )

rotaryfun

Köszönöm, szerencsére még nem sürgős.