Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kidwick

Ezzel tisztában vagyok. A videóban forgó hdd -t én kötöttem be.
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

000000000

Amiket még ott mutatál mocikat valoszinű 5 fázisú variáns is lehet ilyenek léteznek!

mg0x9gbj

Nincs step/dir, mert ez egy analóg rendszer. +-10V-os vezérlőjelek vannak. CSMIO IP/A mozgásvezérlő. A szelepeket tökéletesen vezérli, lineáris útmérőket használtam "encoder" helyett. Így jön létre a pozíciószabályozási kör.
Viszont szervoerősítő hiányában nincs "sebesség" szabályozás, mert azt sajnos nem tudja a CSMIO. Pontosan nem tudom az okát, hogy miért így működik, de ha bekapcsolom a slave axis-t, akkor vagy PID hibával megáll, vagy végigmegy, de nem lesz jó az eredmény. Viszont X és A szétszedve, tökéletesen működik a gép. Viszont baj van, ha valaki mellé gépel... Erre keresnék megoldást.

ANTAL GÁBOR

"Viszont baj van, ha valaki mellé gépel.."  és ha amikor a banki átutalást csinálod egy nullával többet ütsz?  Mondjuk 25 e helyett 250e ?   Netán elütöd a szlaszámot és egy maffiózónál landol a pénzed aki sohasem adja vissza ?

Ok értem és biztos lesz aki meg is oldja  DE egy példa : Japánban a bakdarura nem tesznek végállás kapcsolót és pót végállás kapcsolót  Bemegy az újonc darukezelő és megmutatják hogy ott van a vége a pályának ( egy ütköző azért oda van hegesztve ) aztán a kezelő ( akinek az apja is darus volt )  leéli az életét és egyszer sem fut a ráhegesztett ütközőre

Azért valamit tudhatnak

robokacsa

Segítséget, véleményt szeretnék kérni hozzáértőtől.
Itt a forumon is megjelent reklám, mely polikristályos napelem rendszert hirdet állami támogatással.
Namost ez jó ajánlat, vagy felesleges, esetleg nem is olyan jó dolog ez.
Válaszokat akár privátban is várok.
Köszönettel.

mg0x9gbj

Antal Úr!

Japán az Japán... Magyarországon (legalábbis felénk biztosan) amennyire lehet bolondbiztos gépet kell építeni, különben az "alkalmazottak" avagy adott esetben a "főnökök" tönkreteszik. Akkor is ha az ember nem hagy teret erre. Ezt a gépet pedig nem én fogom használni, tehát megoldás kellene. Mármint az eredeti felvetésemre megoldás, de azért köszönöm.

vjanos

Bármi lehetséges, és az ellenkezője is :)

Mondok egy lehetséges megoldást:
- Töltsd le a Notepad++ nevű progit, telepítsd fel
- Nyisd meg vele a kódodat
- Ctrl+H vagy Search menü > Replace paranccsal indítsd el a kicserélős dialógust.
- Az alábbi képernyőnek megfelelően írd be a paramétereket
-- keresendő: x(.*)
-- erre cserélje: x\1 a\1
-- wrap around és Regular expression legyen kiválasztva, különben nem fog működni, lásd ismét a képeket
- Replace All - kész
- Sör

(A reguláris kifejezés segítségével az x utáni összes karaktert megkeresi, amit aztán a következő sornak megfelelően x és a karakterek után beilleszt)

[#felkialtas]Nem teszteltem agyon a módszert - elképzelhető, hogy nem minden esetedre működik jól[#felkialtas]

ywathzay

Pár képet bedobhatnál a közösbe, én legalábbis kíváncsi vagyok a gépre is. Köszönöm.

Kidwick

S az hogyan,mivel hajtható meg?
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

mg0x9gbj

Köszönöm szépen. Kipróbálom.

mg0x9gbj

Ez lenne az. A mechanika egy lakatos kollégám/barátom műve, a vezérlés pedig az enyém.

z08dv9zyv

Sziasztok,
 Fanuc 21i vezérlőhöz ért valaki?
Az a problémám hogy a PMC létra program képernyő és a keeprelay képernyő nem jelenik meg, valahogy le van tiltva de szeretnék hozzáfeérni.

2f428kduf

Nekem, úgy 40 éve azt mondták Franciaországban:"Azért van a darus szeme!"

fn47xk7ei

Nyugodt legyél , ami kis hazánkban sincs "pótvégállás" kapcsoló a bakdarukon általában . De az is szinte biztos , hogy "Gabi bácsi" cnc gépein meg  ott lebeg a végálláskapcsoló (bár már régen voltam a műhelyében ).[#kacsint]

D.Laci