Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sastas

Igen, járt hozzá lemez.
A probléma, hogy az össze filenév és doksi valami cakkos nyelven van. A filenevek még kevésbé gond, mert azt a translate viszi, de azok, amik képre be vannak égetve azokkal nem igazán bírok el... És a használatija is ilyen.

imike

A lemez könyvtár tartalmát küld el .Csak a neveket !
Megpróbálom kiválasztani mi a jó .

sastas

Ez az alap kép ami fogad a dvdn.

őrülT-Tudós

Üdv, nem találtam semmi ehhez kapcsolódó infót ezért teszem fel itt a kérdést: Szeretnék egy saját "Épül a gépem ::: *** gépe" témát nyitni, hogyan lehet ilyet, kihez forduljak? [#vigyor]

sastas

Írj MoparMan nak egy privàtot

f0e7gg4wc

rnrxxx.dll a mac3 könyvtárában bújik a cd-n a pluginek közé kell bemásolni és újra indítás után már ki tudod választani hogy ne a párhuzamos porton fusson

help:https://robokits.co.in/automation-control-cnc/controller/usb-cnc-controller-mach3-4-axis-100khz-interface-board-mk1

f0e7gg4wc

pbalazs

Kb. egy hónapja eltört a laptopom zsanérjának műanyag rögzítője, kaptam is tippeket, hogyan lehetne megoldani a problémát.
Nos, most készült el, meg is mutatom :)

1. Így nézett ki az eltört csonka kúp.
2. Annak volt egy pár mm-es része, ami megmaradt, és ehhez hozzá tudtam ragasztani az anyát pillanatragasztóval, így az az eredeti pozíciójába került.
3. Bezsaluztam papírral, meg cellux-szal, csak úgy nagyjából, hogy majd a sűrű epoxi úgysem akar kifolyni.
Na ez nem jött össze, kifolyt (erről nincs kép). Igen dühös voltam, mert nagyon nehéz és sok idő volt kitakarítani a bekapcsoló gomb alól, meg mindenhonnan. De nem adtam fel :)
4. Bezsaluztam újra, de ezúttal olyan ragasztó-gyurmával. Épp úgy, ahogy oviban csináltuk agyagból a köcsögöt :)
Ezúttal nem folyt ki az epoxi.
5. Zsalu le, epoxi maradt. A gyurma kicsit hozzánőtt az epoxihoz, de azért nagyrészt sikerült leszedni.

Szép nem lett, de nem is volt cél.
Egyelőre működik, meglátjuk, mennyire tartós ez a megoldás.

Köszönöm mindenkinek a tippeket.

uph5fcryd

Üdv a fórumnak,
Kis segítséget szeretnék kérni, az alább mellékel brutális méretű kondenzátorokkal kapcsolatban.
Mire lehet őket felhasználni? (építhető belőlük egy combos tápegység?)
Illetve,  kb.: milyen értéket képviselnek...
Elöre is köszönet....

Szalai György

Jó kezekben, jól használva lehetnek hasznosak. Jelentős töltés képesek eltárolni.
Csak nem épp hobby feszültségszinten.
Ha a hálózati 240V AC feszültséget egyenirányítva nyernél úgy 340V DC feszültséget, azt hatékonyan pufferolhatnád velük, mindet párhuzamosan kötve.
Lenne vagy 10 000uF, ami 340V-on már vagy 570 Joule.

Hasonlítva: A 9mm pisztoly torkolati energiája 300 Joule.
Festéklövő puska 15 Joule, és ha eltalál, nem kérsz még egyet.
Gepárd M2-ket nem közelíti. (17 000 Joule) Gyűjts még kondenzátort. [#csodalk]

ANTAL GÁBOR

1972 ben igencsak dobogott volna szívem .[#kacsint]
 Akkoriban örökvakukat építettem  ( örökvaku = xenon töltésű villanócsővel felépített rövid idejű kisülést generáló fényképészeti ( rubin lasert inicializáló ) fényforrás

Szlovákiába jártam ki a honvédség kiegészítő parancsnokságénak engedélyével ilyen kondikért (Nálunk nem volt )

Manapság 3 f betáplálású frekiváltók 1f megtáplálásánál jó szolgálatot tesznek az (előtöltős ) Dc busz  feszültség előállításánál

fpd0kbd4

Szia! A képen látható fegyvernek számít-e?

e6hy7r9ah

Üdv. Adott egy gumiszerelőgép ami eddig 3 fázisrol üzemelt.. namost nállam csak egy van és szerettem volna egy üzemi kondival megoldani a feladatot.. viszont az indulási nyomaték elég hurka igy.. :(

Mit tudok ez érdekében tenni? Gyakorlatilag egy ujjal megfogom mig el nem indul... ha elindul,már nem fogható meg,tehát ereje lenne.

Gyati

Szia!

Vegyél egy egyfázisú frekiváltót, akár itt a fórumon.
Mostanában elég sokat hirdettek.
Kb 1 vagy 1.5 kW-os jó lenne.

jani300

1/3 fázisú frekvencia váltó , motor deltába kötve , úgyis ezt javasolja más is .  Végül is korrekt megoldás .
Nem olcsó viszont .