Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dtb

xg2w6ib9x

Szia !
Köszi, hogy foglalkoztál a témával.
Ez a táblázat azt az esetet mutatja, amikor az MD204-es HMI már üzemszerűen kommunikál egy Mitsu FX típusú PLC-vel.

A probléma esetemben, még korábban van, amikor a HMI-be próbálok betölteni egy megtervezett ablak rendszer, vagy képernyő képet.

dtb

Szia,
Csak azért tettem fel, mert a kommunikációs paraméterek eltérnek a megszokottól, de ez csak egy tipp volt.

000000000

usb_serial---modul
Rx.............tx
tx.............rx

xg2w6ib9x

Úgy néz ki a dolog, hogy amikor kiválasztod a PLC típusát, amelynek kezelő felületeként szeretnéd használni majd a HMI-t, akkor automatikusan adja az arra a típusra jellemző kommunikációs paramétereket.
De ennek akkor lesz majd jelentőssége, amikor a felprogramozott HMI soros vonalon elkezd együtt dolgozni a PLC-vel.

xg2w6ib9x

Bocs, de nem nagyon értem a hozzászólás tartalmát.

000000000

Irtad hgy nem keresztbe kötöttél!
Resiver +transmiter pin igy kel bekötni mindegyiknél 232,422,485 azonos!

bundyland

Szerintem pont azt írta hogy keresztbe.
"(RX(2) TX(3) keresztbe, CTS(7) és GND(5) egyenesbe kötve)"

xg2w6ib9x

"(RX(2) TX(3) keresztbe,"
Ezt írtam.....

xg2w6ib9x

Egyébként a kábel hibátlan.
Közben elővettem egy Array SH300-as HMI-t. Azzal kifogástalanul működik. A dokumentációk szerint is azonos kábel kell mindkettőhöz.

Hosszas próbálkozás után 99%-ra azt mondom, hogy hibás a kütyü.[#szomoru1]

Bordogh

üdv. Tud valaki azzal kapcsolatosan segíteni hogy egy ilyen fűtőtest hány vattos lehet, és mekkora teljesítményű? Hegesztés előtt előmelegítésre használják tudomásom szerint.

Bordogh

Bocs a watt elírásáért...

Bordogh

Naszóval csak kinyögöm... hány voltos és mekkora teljesítményű... hú ma nem tudom mi van velem :)

jani300

Mondjuk még csak hallani sem hallottam ilyenről ...
De ahogy nézem a trafó vagy inverter munkakábele helyére köthető .
Akkor 60-65 voltos lehet .
Ilyenkor jön jól egy olyan gép ami méri a valós áramot ,és akkor már számolható valamennyire a teljesítmény .

g89ketty

Annyit segíts nekünk, hogy hány Ohm-os az ellenállása, akkor talán tudunk tippelni.[#pias]