Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

flac72

A 220 ráadása után semmi sem világít, és a belső biztosítéka jó. Az LC1 és LC2 csatlakozókon adom rá a tápot.

D.Laci

L1C - L2C és  L1- L2 is megkapja a tápot?

flac72

Szia,
Az L1C, és az L2C kapja meg először a tápot, és akkor már a kijelzőjének kellene világítania, de se kép se hang. Az L1 és L2 csak akkor kapja meg a tápot, ha a biztonsági áramkörön keresztül a 24V, valamint a 31, 32 lábon a Cn1 csatin keresztül kapott az áramkör jelet, de egyenlőre a kijelzője sem csinál semmit.
Valószínűleg a tápellátást biztosító részében szállt el valami.
F Laci

6rk75uezn

Hozzáértőktől kérdezném hogy ezek a "két teljesitmény adatos" frekvencia vátók mennyire terhelhetők meg a nagyobb teljesitményadat esetén?
Most csak egy 1,1kw os motor lenne róla hajtva de a későbbikben egy marógép is menne róla amin 2,2kw os motor lenne.
köszönöm szépen a válaszokat.
https://mullerautomatikashop.hu/spd/OMRON_JZAB1P5BAA/OMRON-JZAB1P5BAA-230V-15-22kW-os-frekvenciavalto

designr

Nem olvastam a  leirást,de általában csak a védelme más..kis terhelésnél pl 90 nagynál pl 150 másodpercet bír kb 300 százalék áramfelvétellel leoldás nélkül..elektronika ugyanaz..

6rk75uezn

laca

2,2 kW teljesítményfelvételhez már egész komoly forgácsleválasztás kell ! Mondjuk 160-as vídiás fejjel 6mm fogás, 200mm/perc előtolás !

6rk75uezn

Köszi.
Mégsem mertem megvenni a 1,5/2,2Kw-ost.
Talán a váltóknál is jelen van az hogy ha nem állandóan fullon terhelik akkor tovább tart.

e6hy7r9ah

Igen ezis egy opcio,sőt mi több logikus is lenne...  Egyfázisú motornál a forgásirányt hogyan változtatom meg?

svejk

Egy barátom kérdését tolmácsolom:
Öreg Heidenhain marógép TNC155 vezérlő.

"Radius comp. undefined" hibát mitől dobhatja a gép?

Pár napja állítólag még jól működött a szerszámsugár korrekció.

Hátha csak valami egyszerű balfékség és valaki ráhibázik.

dtb

Vetesi75

Szerszám definicionál (tool set) van megadva szerszám rádiusz érték vagy ki van nullázva?

svejk

Első kérdésem ez volt felé, de nem használja a tárat, manuálisan dolgozik.

Vetesi75

Ennyit találtam a hibaüzenetről egy TNC360 ISO-kódos manualban:

xg2w6ib9x

Szép napot!

Adott egy KINCO MD204LV5 típusu HMI modul.
A gyári TP200 szoftverrel (4.7.14 ver.)próbálkozom a programozásával.
Amikor a próbára készített projektet le próbálom tölteni, mindig a No Response üzenetet kapom.
A programozó kábel a dokumentációban leírt módon készült.
(RX(2) TX(3) keresztbe, CTS(7) és GND(5) egyenesbe kötve)
Valamilyen szintű kommunikáció létrejön a PC és a HMI között, mert a letöltés indításakor a HMI ad egy csipogó hangot és frissül a képernyője. De csak ennyi. Próbáltam más típusú PLC-t beállítani, meg a kommunikációs beállításokat változtatni, de semmi eredmény.
Itt elakadtam.
Ha van esetleg olyan kolléga, aki összefutott már ezzel a típussal és lenne valami tippje, hogy mi okzhatja a hibát azt nagyon szívesen venném.
Annyit még megjegyeznék, hogy a HMI használt, így akár még hibás is lehet, de ez csak tipp (és remélem, hogy nincs igazam).

Előre is köszi.
István