Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Hétfőn várlak   ( nem szedek le semmit ) mert nincs . A marómon van az X en Home .  Az esztergára olykor olykor ráteszek egy mágnesen tapasztott Home ot  de azt is a nyereg fele

fn47xk7ei

Valamelyik délután benézek hozzád (no nem a végállások ellenőrzése végett) . De védelmembe venném a magyar embereket - jelenleg is használok nap mint nap egy 2T-s forgókaros darut és azon sincs végállás kapcsoló csak ütköző gumituskó .Én szándékosan neki is szoktam ütköztetni gyakran mert szűk hely miatt minden mm számít a szűk hely miatt és még így is többször valamennyire kifelé húzom az emelő szemet .Azt is megjegyezném még, hogy szívesebben dolgozom Mo.-on mint hogy a csillogó Tokióban legyek életem végéig egy robot aki minden nap csak este ér haza az 5 m2-es méregdrágán bérelt odúba .Messziről minden szebben csillog a valóság viszont kegyetlen .

Kidwick

Ezek vajon milyen szerszámok, milyen géphez?

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

TROMF22

Faiparinak nézem.
Valamilyen rúdvég lesarkaló, esetleg betétkés függően legömbölyítő, hegyező.

Kidwick

Lehet rájöttem. Elméletileg faipari rúdhúzó gép szerszámai.
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

VViktor

Sziasztok.Igaz nem cnc,de hátha valaki jártas ebben a dologban is.
Az egyik "lányom" gél lakkozással foglalkozik,de az infra lámpája mindig meghal.Szeretnék neki csinálni egyet házilag,de nem tudom milyen infra led a jó ehhez.
Ha valaki tudna nekem küldeni egy linket,azt megköszönöm.

ANTAL GÁBOR

Szia. Szerintem a lányod alulfűtött spéci  izzólámpát használ aminél a hő hasznosul ( régen piros színűek voltak )( infrarubin volt a nevük )  
 Nem hinném hogy infra ledekkel 150-250watt fűtőteljesítményt el tudnál érni . Éveken keresztül használtunk ilyen lámpákat . Melegen az ütődést nem bírja.  Lehet hogy valami toroiddal vagy egy dimmerrel meg kellene próbálni egy kicsi levinni a feszkót 220 alá

ANTAL GÁBOR

De ha eltévesztetted és a lányod metilmetakrilátot polimerizál UV ( nem Infra!) fénnyel akkor ott lehetne kísérletezni a ledekkel

fn47xk7ei

Járatlan útra tévedtem .[#nemtudom]Azt szeretném kérdezni , hogy használt-e már valaki Scroll kompresszort légsűrítő építéshez és esetleges tapasztalatait esetleg megosztaná . Tudom "olajozni" kell a levegőt a használata közben de engem ez nem zavarna . Viszont érdekel a megvalósíthatósága ugyanis van belőle pár 1-1,3 kW-körüli teljesítményű itthon . Talán használhatóak még valamire .[#nemtudom]

VViktor

Szia.Jogos az kell :) UV led.

Kidwick

Üdv!
A ledszalagot az uv cső helyére is felragaszthatod akár több csíkban is.

VViktor

Szia.Köszönöm az ötletet,de ezekből nincs több fajta mint a lézer diódából? Pl hullámhossz fajtában?

Kidwick

De több fajta van.
"A hagyományos UV lámpák meghatározott számú UV lámpa fénycsöveket tartalmaznak, míg a LED lámpák jellemzően LED izzókat. Alapvető különbség, hogy a LED lámpákban sokkal gyorsabban kötnek a műköröm alapanyagok, gél lakkok, mint a hagyományos UV lámpákban. (pl.: egy gél lakk már akár 30 másodperc alatt is megköt LED lámpában, UV lámpában ez az idő nagyjából másfél- 2 perc.) Viszont fontos tudnod, hogy LED lámpában NEM köt meg minden műköröm alapanyag, csak azok, amelyek kifejezetten LED lámpára lettem optimalizálva, vagy a termék megjelölésben feltüntetik, hogy LED lámpában is kötnek. Ennek az az oka, hogy más fénytartományban sugározza fényét mindkét fajta műkörmös lámpa. DE: már elérhetőek ún. kiterjesztett fénytartományú LED (vagy UV/LED) lámpák, amelyek MINDEN műköröm alapanyagot megkötnek! "

Forrás

Kidwick

"A zselés alapanyagok esetében a kötési folyamatot kizárólag megfelelő hullámhosszúságú (~365 nm,~ 410 nm) UV-A fény indítja be, ezért például a pénzvizsgálót vagy a szoláriumot nem használhatjuk ilyen célra."
Forrás

Kidwick