Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ezt bizony neked kell megoldanod te vagy ott a gép mellett, mi itt csak ötletelhetünk a vakvilágba.

8yy3jmr2y

svejk

[#eljen] hajrá!
Majd azért meséld el hogy mi volt a ludas.

rotaryfun

A hifi- ben elég sokszor a földhurok okoz "brummot" vagy akár gerjedést. Ez a probléma más alacsony jelszintű elektronikus rendszereket is meg tud zavarni. Itt egy cikk hátha segít.

2f428kduf

Segítség kellene
Vettem 2 Lenze fr-váltót termináljával. Tegnap óta küzdök velük, előre bocsájtva, most találkoztam először ilyennel életem első 75 évében. Mindkettőt valami módon mozgásra bírtam, tehát működnek. Át szeretném programozni őket, hogy potival tudjam a frekvenciát változtatni, beállítva a legkisebb legnagyobb frekvenciát-és egyebeket. De csak addig jutok, hogy elő tudom hívni az egyes kódokat, de tovább nem jutok. Valahol itt van a titok, a "Part"-okat nem tudom villogásra bírni, pedig akkor lehetne azokon változtatni.
Itt kellene a segítség, persze az utolsó szőrszálig, figyelembe véve a fent említett kort.
  Köszönettel

rotaryfun

Ezt a típust nem ismerem de jártam már úgy más típussal hogy kontakt hibás volt a gomb ami bevitt volna a szub menübe.

horcsab

Szia Zoli!
Milyen Lenze frekiváltó? Típus?

2f428kduf

Mindig mondtam, az egyes zárthelyiből lehet a legtöbbet tanulni. Ha, a konzolon kikapcsolom a rendszert az STP gombbal, ezután már engedelmes lesz, a végén menteni, és RUN. A neten található manuál persze nem szól erről, de a majd 100 cod megtalálható.

t62d6ha2b

Tisztelt Urak!

Hogy hívják magyarul a sweep function generatort?

g89ketty

Söprögető! Egy bizonyos freki tartományon futkos végig oda vissza.

Csuhás

Magyarul nem találkoztam még vele, függvény generátor még elterjedt. Hallottam a vobulálható függvény generátor alakot is, de legtöbbször magyar szövegben is az angol változatot olvastam.

svejk

Szerintem sincs magyar neve, a Wobbler németből a Sweep meg ugye angolból ragadt ránk.
Régi rádiótechnikás kiadványok inkább wobblergenerátorként foglalkoztak vele.

g89ketty

A sweep magában egy jelkiadó generátor, amihez kell egy szkóp amin látod az átvitelt. A woblerben mindkettő van és kukucskálható a frekiátvitel. 500Mhz-ig meg tudom mutatni.[#integet2]

svejk

Alapvetően generátorról szólt a kérdés nem egy komplett mérőrendszerről.

Grundig papa még nem átallotta mindkét nyelven ráírni.

g89ketty

Elfogadom! Én még a Mech-Labor 62-63 műszreiből merítettem. A generátor szkóp nélkül?[#integet2]