Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Miért  ragaszkodsz a 24V-hoz? Egy néhány ezer Ft-os barkács fúrógép megfelelne erre a feladatra egy lassító áttétellel.

vadember

Mert hamarabb vásárolt, mint kérdezett. És már megvan a motor.

jani300

Hiába a ruszkik a legjobbak ... :)
Pedig sok videóját láttam csak ezt nem .
Van egy fiatal srác is az is ügyes nagyon .
Egy zsák pénzel nem kunszt villogni az amiknak .

PSoft

h45wyjwrn

Elmondom miért. Úgy gondoltam a gyalú mellet van egy marógép abba multkorába be lett téve egy lágy indító mert leverte a biztosítékot mindíg és ahhoz a lágy indítóhoz be kellet teni egy 24v trafót . Na én úgy gondoltam ott a 24v veszek egy áttételes motort és hepi :)

g89ketty

Igen, sajnos ismerős a helyzet. A tápegység áráért kap egy egyszerű fúrógépet, a motort meg eladja. Majd mi eldöntjük, hogy mit tegyen. [#integet2]

g89ketty

A fiam asztalosgépeibe én is készítettem lágy indítást. 3-db ellenállás áthidalva időzített szilárdtest relékkel, kész.[#integet2]

jani300

Köszönöm szépen a képeket !
Éppen ma bosszantottak fel egy szétrohadt niva emelőbakkal .
Mondtam biztosan lehet venni készen ,de ha nagyon akarja egy tizesért csinálok .
Hát most nincsen rajta emelőbak ...
Megtaláltam nemrég , képben vagyok már a szerkezettel .
A bádogos görgőzőt előkeresem ,szerintem van még kettő , és a görgőket is amit találtam méhben ,az is jó játék .
Egyet kikunyiztak a románok , de szerencsére van még :)

KoLa

8yy3jmr2y

Sziasztok!

Az a problémám adódott, hogy a gépemen lévő induktív szenzorok elég sűrűn apró fals jeleket küldenek a leválasztó kártyára, ezzel megállítva a gépet, de csak elakad, a Mach3 nem áll E-stopra. Véletlenül vettem észre, hogy a leválasztó kártyán a szenzorokhoz tartozó kontrol ledek nagyon kis időre felvillannak nagyon kis fénnyel. A motorkábelek és mostmár a szenzor kábelek is árnyékoltak, földeltek.
Programfutás közben nem csinálja, csak ha nyíl gombokkal vezérlem.
Köszönöm.

Gyati

Szia!

Iktass be a jeladó és a gép közé egy ilyen panelt:

illesztő

8yy3jmr2y

Köszi!
Ez mekkora ötlet, erről már olvastam, csak elfelejtettem. Van egy Pico limit3 kártyám is ugyaninnen, ez az elé kössem?

8yy3jmr2y

Ja, utána. Köszi mégegyszer.

svejk

Öröm lehet az élet ilyen géppel. :(

Ha már látod a LED felvillanást az már elég gáz.

Először is terheld meg az induktívok kimeneteit megfelelő lezáróellenállással.
Ugye nem 12 V-ról használod őket?

Ránézhetsz a mach3 genaral config jobb felső sarkában a Debuance értékre is.

Minden esetre én valahogy a zavart próbálnám elkerülni minthogy bármi plusz is beépítsek, főleg egy plusz panelt.

8yy3jmr2y

12voltról mennek. A Debuance értéke 0. A lezáró ellenállásnak hol tudnék utánanézni? Mármint az értékének, bekötésének.