Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Bordogh

Üdv! Utána telefonáltam. Ahol használják ezeket ott azt mondták hogy 60 volton mennek és 45 amper körüli áram folyik rajtuk. Kettő ilyenem van, amiket egy olvasztó kazán 500-600 fok közötti hőtartományában üzemeltetnék. (egy hőérzékelő kapcsolgatna egy mágneskapcsolót) Kérdésem az hogy mivel tudnám betápolni eme két kis fűtőpanelt ????

jani300

5-6 kVA 230/110 voltos trafóval egyszerűen .
Sorbakötve a két panelt .
A 400/110 az ugye jobb a kisebb áramfelvétel miatt .

jani300

Basszus ...
Nagyon látszik hogy teljesen elszoktam az elméleti megoldások keresésétől :(

Bordogh

Köszi a segítséget. Már csak olyan 110 V-os trafót kell találjak ami tud ekkora teljesítményt, és lehetőleg költséghatékony. Erre valami ötlet?

g89ketty

Lehet jobban járnál, ha vennél ellenálláshuzalt és átfűznéd 230V-ra.

fn47xk7ei

Vagy használd úgy ahogyan eredetileg kitalálták azaz kösd rá egy hegesztő trafóra , persze párhuzamosan kötve .

Bordogh

Ez célszerűnek tűnik :)

jani300

Hetra hegesztőtrafó .
Ott párhuzamos a két szekunder , át lehet sorba kötni , de az inkább 50 volt körül van ,darabja .
Nagy bánatom volt ez egy időben mert CO trafónak szerettem volna ,de így nem jó oda .
Talán van pár trafóm is , amcsi gépekből bontva ,de a feszültségekre most nem emlékszem ,már ,így fejből .
Az azért kérdés hogy mekkora teljesítményre van szükséged , lehet egy panel is elég lenne .
Durván 2,5-3 KW egy .
Ugye a hegesztőgép feszültsége terhelten eső jellegű .
Az ellen állás valóban értékelhetőbb lenne .
De írj Csikarcnak ,szoktak lenni trafói .

jani300

Hát ja , végül is csak 90 amper .
De most kíváncsi lettem , mekkora feszültségre állhat be evvel a trafó ?

fn47xk7ei

90 A magasságában a hegesztőgépek 25 V körüli feszültséggel üzemelnek ( az 50-60 V csak üresjárati feszültség ) azaz messze nem adja majd le a várt teljesítményt a két fűtőegység . De elindulásnak és mérésalaphoz már megfelel aztán el lehet gondolkodni a végleges megoldáson .

Szalai György

Van ennek bármiféle érintésvédelme a törpefeszültségű tápláláson kívül?
Nem biztos, hogy igaz baráti jó tanács a sorba kötés sem!

jani300

Ha innen nézzük ,igaz .
Annyi azért van ,ha nem autotrafóval van táplálva ,akkor föld független leválasztott rendszer azért .

jani300

Még avval védeném a mundért hogy a felhasználás sem az eredeti lenne .
Gondolom egy telepített ,nem mobil kemencéről lenne szó ,aminek az érinthető fém részei értelemszerűen földeltek .
De igaz az állításod .
Nem szívesen magyarázkodnék egy baleseti vizsgálat kapcsán .

Szalai György