Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Tudod, hogy a megrendelői elvárások mindig:
-kis helyen elférjen, könnyű legyen, egyszerű legyen, olcsó legyen, szervizelni se nagyon kelljen.

Általában igény, hogy ne sok egyedileg gyártott kopó alkatrészt tartalmazzon, (pedig szívesen eleresztem a fantáziámat) inkább cserélnek boltban kapható alkatrészeket, még ha drágább is.
Amúgy a lejtőn való mozgatásra, vagy ék görgők közé tolására  hely sem nagyon lenne.
Köszi az ötleteket, -mindenkinek.

g89ketty

Egy Wartburg kocsiemelő.[#wave]

Szalai György

"még ha drágább is"
Rollercsavaros emelő?

Az kis emelkedésű, erős és talán még kapható is valahol.

Szalai György

g89ketty

150mm-re is fel kell emelni.

jani300

Látom többünknek beindult a fantáziája ...
Lökethelyzet állítású excenter volt már ?

zozo

Igen, ez a másik fontos tényező.
Gyurinak mindegyik javaslata kitűnő a kis mozgástartományban, de nem akarnám bonyolítani még egy külön gyorsjárati mozgatással a szervizálláshoz.

Inkább még majd szoftveres optimalizálás kell annak érdekében, hogy minél nagyobb időközök legyenek a mozgatások közt és lehetőleg inkrementális sorrendben történjenek.

Annyira nem vészes a helyzet, mert lesz, hogy órákig nem mozdul, máskor meg óránként végez 30-60 léptetést.
Ezt meg bírnia kell egy golyósorsónak. No, meg az is eszembe jutott, hogy egy-két egymásra tett nyomórugóval (pl. szeleprugóval) könnyíteni is tudom az emelendő súlyt a 10 mm-es tartományban, a szervizállásba meg naponta 2-szer megy.

zozo

Nem ártana ha lineáris lenne a mozgás, no és például egy 1,3 mm-es emelési utasítás egyszerűbben kontrollálható a szervó enkóderével, mint egy külső útmérővel.

g89ketty

Én a kicsi, könnyű, egyszerű és olcsó feltétel miatt adtam  egy ötletet.[#integet2] Nem vagyok gépész szaki, innen a fórumról tudom, hogy a golyós nem okvetlen önzáró és olcsó. A kicsi és könnyű az nagyon szubjektív. Ennél többet egy ceruzahegyezős pákamarkolászótól ne várjál. Üdv:[#pias]

jani300

Ha nem állandó az emelési magasság sem az más .
Még a hagyományos megoldásokban gondolkodom inkább , lehet ez már így is marad .

zozo

A golyós orsó valóban nem szokott önzáró lenni, viszont a szervók sokszor fékesek. Üzem közben tartónyomaték van rajta, ha lecsapod a "villanyát", akkor pedig a fék azonnal rögzít.

g89ketty

Biztos sikerülni fog, drukkolok neked. Üdv: kibic

zozo

:) Köszi. Elég sokat költött már rám a megrendelő, valamit majd most is kitalálok :)

bu0arb9jm

Sziasztok, búék,
segítség béna vagyok: szeretném átrakni Mach3 programot másik gépre, a licence fájlt hol találom a HDD-n?

PSoft

A Mach-3 gyökérkönyvtárában kell lennie.