Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

A képen a valós bekötés az értékekkel. Üzem közben hallatszik egy centrifugál kapcsoló működése.

g89ketty

A 0,6 Ohm a kapcsoló, a 11 Ohm a segédfázis ellenállása.

jani300

Ez akkor alapjában véve nem is egy rossz motor .
Kiderült minden , nyugodtan fogok aludni :)

Varga Ferenc

Sziasztok, ez a motor egy sima egyfázisú motor.
Ha az adattáblát nézzük 2.2KW de ha megnézzük a motorhosszát
ventilátor és tengelyvég nélkül, a hátsó palást alatt található egy centrifugál kacsoló kb 10mm a két tekercsfej 20+20mm ez 50mm-er így a vasmag hossz kb 120mm-er és az átmérőt saccolva ez kb 1,5KW.Ha leszámolod hogy kínai és aluval van tekerve lehet tovább számolni.A gépekre ezt nem ajánlom mivel ha megnő a terhelés veszít a fordulatból a centrifugál kapcsoló rákapcsolja az indító kondit és addig marad rajta míg a fordulat vissza nem áll.( Ez úgy szokott működni még ezt elviszi mindjárt vissza áll és leég a motor.)Ezt nem szakmailag írtam csak hogy mindenki megértse.
30 év tekercselési tapasztalat.
Üdv.:Varga Ferenc

fpd0kbd4

Bontottál már meg ilyen motort? Külföldi hirdetésekben 100% rézzel reklámozzák. Hihető vagy átb@szás?

svejk

Akkor a mai nyertesünk Rabb Ferenc, neki küldhetjük a hangszórót. [#worship] :)

Varga Ferenc

Nagyobb része átbaszás, viszont az állórész nagyon jó ötvözet.
Ezeknél a motoroknál a felvett áramfelvételből számolnak teljesítményt.

svejk

"Ezt nem szakmailag írtam csak hogy mindenki megértse"

Én úgy elolvasnám szakmailag is, még ha nem is érteném... de tényleg.

Szalai György

3ebj3bk8b

Közben szétszedtem. Hidraulikában nálam tapasztaltabb kollegákat kérdezem, mi célt szolgál az O gyűrű két oldalán a két dugartyú gyűrű?

Tömít is vagy csak megvezet?
Vajon mekkora hézaggal kellene illeszkednie ha benn van a hüvelyben?
Eldöntendő, hogy cserés e vagy nem.
Bár fogalmam sincs honnan lehet hozzá ilyet szerezni, még hidraulikában ilyet nem láttam, csak belsőégésű motorban.

Mondjuk mivel lassan mozog nem hiszem, hogy elkopott, de 38 év hosszú idő.

ra8nsmk6w

Az olaj eldöntötte! Amennyiben folyik. Sajnos itt a henger  a dugattyú valamint a tömitések bármelyike okozhatja.

szf

Én bevinném Fehérvárra a Hidraszerhez, hogy újítsák fel.

ra8nsmk6w

Első  körben én nagyitóval átnézném a gyürüket és az "o" gyürüt. A gyürü ha hibátlannak is látszik meg lehet keményedva. Azt mindenképp cserélném.
Magán véleményem, hogy a két fémgyürü védi az "o" gyürüt azért is birt ki 35 évet. A mai világban ez nem megszokott[#nyes]

Szalai György

,,mi célt szolgál az O gyűrű két oldalán a két dugartyú gyűrű?"
Egyenesbe vezeti a dugattyút, hogy ne fordulhasson keresztbe.

,,Tömít is vagy csak megvezet?"
Nem tudna tömíteni, csak olajat lehúzni.

,,Vajon mekkora hézaggal kellene illeszkednie ha benn van a hüvelyben?"
Az olajlehúzó gyűrűk és a gumi is, ráfeszülnek a belső hengerfalra. Nincs hézag.

,,Eldöntendő, hogy cserés e vagy nem. ,,
Ha átereszti az olajat, akkor gumigyűrű csere.

,,Bár fogalmam sincs honnan lehet hozzá ilyet szerezni, még hidraulikában ilyet nem láttam, csak belsőégésű motorban. ,,
Hidraulika szaküzletben adnak méret után gumigyűrűt. (Nem gumiból készül.)

,,Mondjuk mivel lassan mozog nem hiszem, hogy elkopott, de 38 év hosszú idő."
A 38 évvel ezelőtt készült gumigyűrű el is öregedhet, az olajlehúzó az nem.

Szerintem.

6rk75uezn

Ha már villanymotor én is kérdezek egyet.
Miért van az hogy egy Dinamo 1962 es 0,6Kw os motornak kb dupla akkkora teste van (maga a lemezköteg,a tekercselés,tengely és mindene) mint egy jóval fiatalabb német motornak ami már 0,75Kw-os.
62-be volt vas,volt réz,nem számitott,idő múlásával rájöttek a gyárak hogy 5.000db legyártott motornál bizony sokat számit ha a motor alu vagy vasanyag súlyát csökkentik akár csak 1kg al is az sokat számit.
A mai motorok "jobbak" kissebb helyre beépithetők,könnyebbek ez oké de nem egy alutestű motor eltört/letört talprészt láttam már.
Szóval az ekkora motor (62-es Dinamó) teljesitménye hogy kissebb?
Talán mondhatjuk azt hogy ugyan annyi tekercshorony,ugyan annyi menetszám csak vastagabb huzallal tekerve?
Nem tudom,nem értek hozzá,ezért aki kicsit felvilágosit e téren annak megköszönöm.