Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem bizony.
Nem szeretem, ha túl kerek. Legyen benne némi ovalitás is.[#nevetes1]

A mondásom, jobb ha megjegyzed. Egy hobbistának mindig jól jön egy felmentő mondás. Miért csinálja azt amit. [#nemtudom] [#taps]

dezs

Sziasztok,

Van pár Motion féle vezérlőm. Évek óta használom őket mindenfélére hiba nélkül. Most az egyik megállt. Tápot adva neki nem látszik semmi, de amikor a motor is rajta van világít az error led-je és nem ad ki villanyt a motorra. Másik kettő ugyanilyen motorokkal jól megy mellette, szóval csere-bere már megvolt.

Lehet ezzel valamit kezdeni? Vagy titokban megszökhetett belőle a működtető füst?

000000000

A legjobb megoldást ajánlom.
Beszélj a gyártóval. Nagyon segítőkész. Biztosan fog segíteni.

Én, legalább 25 db. vezérlőjét használtam fel.
Egyet elcsesztem véletlenül. Ő segített, amint tudott.

svejk

Majd lesz...
Arra figyelj csak, hogy tudjon fogadni fékellenállást.
400 voltot meg majd guberálsz a MÉH telepen.

fpd0kbd4

Köszi a jótanácsokat! A másodiknak említett lehetőség soha nem jutott volna eszembe.[#eljen]

jani300

Autótrafóra gondolsz ?
Volt hirdetve nemrég elég nagy a biznices topikban .
Az azért beugrott már égebben az autótrafóval kapcsolatban hogy ugye ott az egyik száll nulla .
Nem tekinti azt földzárlatnak a frekiváltó a bemeneten ?

svejk

Csuhás

Nem lesz jó. Hagyd meg az eredeti motort, és használd frekiváltóval.

Szalai György

Szabályos háromfázisú motor helyett, egy+segédfázisost használni, az nyomaték szempontjából szerintem is namégplánedehogy enged kompromisszum nélküli használatot.

De: Nem lehet, hogy ez a motor háromfázisú?
Hiszen a feliratai szerint három tekercs készült bele és az elrendezésük is a háromfázisú motoroknál megszokott.
(Igaz, a tekercsek jelölései kissé mások.)
Ha esetleg megmérnéd a három tekercs ohmos ellenállását, kiderülhetne, hogy egyforma értékűek-e.
És ha igen, akkor lehet, hogy nem is buksz nyomatékot a motorcserén, csak nem egy+segédfázisos üzemben kéne használni.
Szerintem.

svejk

De:
Minek variálni?
A képen látható motor új is, 1 fázisú is, tehát vinnék mint a cukrot.
Azon az áron az eredeti motorhoz lehet frekiváltót szerezni és elmarad a motorcserével járó mechanikus bajlódás.

Szalai György

Hogy minek variálni azt csak Frédi tudja.
Arra irányítom a figyelmét, hogy akár megerősíthető is lehet,miszerint: "a képeken látható  motort bátran beépíthetem egy EMU 200 eszterga, gyárilag 3~ 1.5KW  1420 rpm  motorja helyett. Természetesen működésbeli kompromisszumok nélkül"

PSoft

Rajzolgattam itt magamnak egy "kockás" :) papírlapra...

Neked lehet igazad, persze egy Ohm mérés pontosíthatná a feltételezést.

jani300

Ezen én is gondolkodtam most kicsit hogyan is van az kötve ...
Szalonképes az a rajz ?
Esetleg megosztanád ?

fpd0kbd4

Attól függetlenül,hogy alkalmas lesz-e a szánt célra,csak izgat ennek a motornak a lelkivilága. Majd fogok méregetni.

svejk

Milyen majd???
Már vagy 5 ember a te problémádon gondolkodik, te meg halogatni akarod a mérést!? irgum-burgom. :)