Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Sziasztok!

Egy szakember megerősítené nekem,hogy a képeken látható  motort bátran beépíthetem egy EMU 200 eszterga, gyárilag 3~ 1.5KW  1420 rpm  motorja helyett. Természetesen működésbeli kompromisszumok nélkül gondolom.

fpd0kbd4

jani300

Hát ,nem vagyok szakember ...
De két dolgot megemlítenék .
A kontrázás , és a hirtelen irányváltás egyfázisú motorral nem szokott működni .
Nem a motorcsere a jó irány szerintem .

d30xhrezp

Szia!
Nekem is van EMU200-as.
A teljesítménye és a fordulatszáma szerint jó.
Viszont pl.menetvágáskor a hirtelen forgásirány váltást nem tudom,hogy viseli. Nekem kézi kapcsolóval lehet forgásirányt váltani. Ezt át kell akkor alakítani.

fpd0kbd4

A bekötési ábrák alapján én kettő darab  állandóan bekötött üzemi kondenzátort feltételezek. Nem tudom ennek mi a jelentősége.elképzelhető,hogy ez az összeállítás megoldja a gyors irányváltást is?

svejk

Ne már, mikor tele vagy frekiváltókkal mint kutya bolhával!!

jani300

Szinte biztosan nem !
Ha szimmetrikus tekercselésű csillagba kötött egyfázisú motor akkor talán ,de gyorsan akkor sem .
De a forgásirány váltás bekötése alapján kommersz egyfázisú tekercselés ,és forog tovább ugyanarra csúnya hangon ,mint amerre forgott .

fpd0kbd4

Ami ide ideális lenne olyan nincsen a polcon.

fpd0kbd4

Esetleg + egy fék? Induláskor hogy adhatja ez a nyomatékot?

jani300

Komplikálni lehet ...
Nagy indítónyomatéka pont az indító kondenzátoros egyfázisú motornak van .
Túlterhelésre még lehet le is hörög az egyfázisú motor ,a nyomaték karakterisztikája is egészen más .
De esztergálni ,kapirgálni biztosan lehet vele , de forgácsoló szaki szentségelni fog az biztos .

fpd0kbd4

Az eddigi információk alapján (amit köszönök) a beépítést meg kell hogy előzze egy "Etióp" rendszerű próbapadi teszt.Egy (a sokszor emlegetett) szakmai fórumon ezt nem részletezném.

000000000

Azt gondolom, bármit variálsz az 1 fázisú motorral, az visszalépés lesz az eredeti állapothoz képest.
De, ha eladod a ,,kacatjaidat" és veszel az árán jó frekiváltót, az előrelépés lesz.

fpd0kbd4

Az az érzésem, hogy közel jársz az igazsághoz. Bár ez a megoldás sem szimpatikus!

000000000

Pár éve raktam az egyik marógépemre frekiváltót. (Pedig van 3 fázisom.)
Most is határozottan állítom, jó ötlet volt.
Határozottan jobban használható lett a gép.
Nekem is van EMU200-am. Ha, minden jól megy, a nyáron kerül rá is egy frekiváltó.
Pedig, folyamatos sebességváltója van.

Csináld csak.
Van az a mondás, a buta ember más kárán tanul.
Az okos meg azért okos, mert mindent meg akar tapasztalni.

(Na, ez nem idézet volt (csak magamtól). Anno, én találtam ki a magam felmentésére.)[#nyes]

Szóval, légy okos. Csináld, ahogy akarod.[#nemtudom][#taps]

PSoft

Valami nem kerek...

Hogy is van az a mondás?