Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Írtam Rabb Ferinek privátban, remélem tud tanácsot adni.

RJancsi

A lassabb lehet, hogy nekem pont jó mert nem melegszik annyira.

Rabb Ferenc

Ne aggódj annyira a melegedés miatt. Pár milliméter vastagságnál még a poliészter sem indul be. Pedig az tud...

Faragó Gábor cége egyébként a FARIX

De a NOVIA-n kívül az egykori P+M Polimer Kémia is jó dolgokat forgalmaz.

RJancsi

Sziasztok! Voltam a Novia-nál. Nagyon segítőkészek voltak, és a resoltech "Liquid Resin Art" epoxi gyantáját ajánlották. A másfél kiló (1 kg A és 0,5 kg B komponens) kicsit több, mint 7000 Ft volt. Hogy olcsó vagy drága azt mindenki maga döntse el. Mindenesetre teljesen szagtalan, a fazékideje szobahőmérsékleten kb. másfél óra. A levegő az öntést követően kb. 20 perc alatt magától kijött belőle, alig kellett néhány bubit egy fogpiszkálóval kipukkasztani. Önterülő, olajszerűen híg így egyáltalán nem kellett terelgetni a szűk sarkokba sem. Egyenlőre tetszik. Ami még várat magára, hogy mikorra szilárdul meg. A leírása szerint szobahőmérsékleten állítólag akár 14 nap is lehet, 60°C-on már 16 óra is elég neki. Arany középútként rátettem a gázkazánunk tetejére, ami kb. 40°C meleg, lesz ami lesz. A fényképes "élménybeszámolót majd akkor osztom meg, ha már lesz "kézzel fogható" eredmény. [#papakacsint]

ebalint

A webáruházukban 8000 + áfa...

/epoxi 1.4 kg öntőgyanta

[#eplus2]

ANTAL GÁBOR

Biztos lemaradtam az elejéről .Mit akarsz csinálni ?

Egy fontos dolog : Ha hővel segíted a kikeményedést akkor kitágul ( kötés közben)  a gyanta azután amikor a normál hőmérsékletre kerül akkor a megkötött gyanta összehúzódik .   Vegyünk egy esetet : ráöntjük egy golyós vagy trapéz orsóra , hővel rásegítünk a kikeményedésre , aztán normál hőmérsékleten akarjuk használni , No rendesen szorulni fog ( és nulla zsugort tételeztem fel )

RJancsi

RJancsi

Nagyon sokféle gyantájuk van, a webáruházban ennek csak töredéke van fent. Amit nekem ajánlottak/adtak, arról egy szó sincs a honlapjukon. Először majdnem lukra futottunk, mert direkt vittem egy litophane képet és a kezükbe nyomtam, hogy ilyet kéne síkba kiönteni. Egyből elkezdték írni a számlát, miközben beszélgettünk. Véletlenül kiesett a számon, hogy nem találtam a neten olyan öntőgyantát, ami 0-5 mm közötti vastagságban kikeményedne. Erre felugrott az eladó és hátrasietett a raktárba, majd kisvártatva előjött, hogy igazam van, amit elsőre ajánlott, az nekem nem lenne jó. Még szerencse, hogy nem vettem meg/hoztam haza. Még egyszer visszament és akkor már egy fa lappal a kezében jött elő, amit szemmel láthatóan pár mm tükörsima gyanta réteg volt. Na, ebből kértem 1 "adagot", amit úgy értett, hogy 1 kiló A és a hozzá szükséges fél kiló "B" komponens.
Egyébként tökéletesen és bubimentesen kikeményedett, csak már sötét van fényképezni. Holnap csinálok fotót a kész műről és felrakom hogyan sikeredett.

ANTAL GÁBOR

1974 ben nősültem . A feleségem csokrából néhány gerberát kiöntöttem  ( volt vele cicó mert szilikon formába öntöttem , 3 rétegben , vacuumozva )
 Azóta is meg van mint egy falra akasztott lakásdísz . ( még a virág színe sem változott meg )
Akkor Aralditot használtam  ( akkoriban ismertem meg a korábban citált Faragó Gábort )

svejk

Lassan kezdheted gyakorolni az aranyöntészetet. :)

ebalint

Köszönöm!

Akkor mindenképpen célszerű vásárlás előtt beszélni velük.

RJancsi

És akkor az ígért képek. Mindegyik mellé az infóban pár szót írtam arról, amit tudni érdemesnek tartottam...

Link a könyvtárhoz

Bordogh

Üdv! Segítsetek nekem egy kicsit légyszi! Ki az a fórumtárs aki a HBM gépeket is árulta meg a http://www.dolphincadcam.hu oldalon lévő dolgokat is értékesítette? Korábban vettem tőle egy két dolgot és most ismételten kéne boltoljak vele, de nem emlékszem hogy ki volt ő. Köszi!

dezsoe

Szia! [#530@HJózsi]-t keresed.

HJózsi

Ja, most szólt a "gépház' ... ;) [#eljen]