Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Ha láthatnánk a két szerszámpályát.

sufnituning

Nemcsak valószínű, hanem biztos.[#kacsint]

sufnituning

Mindjárt kettőt??[#kacsint]

f0e7gg4wc

a hajunkat téptük egész nap, és ramdom jön elő a hiba, pl egymás mellé teszek az aspireban 3 kicsi karifát és kivágatom akkor különböző képpen rondít bele, a hét elején még semmi baj nem volt a géppel, újra telepítettem a 2 progit de nincs változás ):

D.Laci

Idézkülönböző képpen rondít bele

2am4nwzib

D.Laci

Segíteni csak annak lehet aki abban résztvevő.

Arra próbáltam utalni, hogy megtalálták a probléma forrását.

f0e7gg4wc

sajna nem jöttünk még rá h. mi a hiba, a hét elején még egész pontos volt, most ha 1xrre 10 egyforma kört ki kell vágnia egymás mellett akkor már nem lesznek körök hanem oválok, de ha csak 1-et vág akkor az még jó [#nemtudom][#falbav][#falbav]

2am4nwzib

Hardver ill Software probléma !
------------------------------------
Egy G-cod feltenni ide
ez alapján el lehet indulni a Software vagy Hardver felé a probléma megoldásában.

s7manbs8

Ugyanaz a G kód hol jó, hol nem ? Ha így van, akkor hardverhibának néz ki  vag a G kód vezérlő programban elállítódik valami stb. vagy direkt csinálja rosszul.

f0e7gg4wc

a rajz ua, csak copyzva van egymás mellé, átfordítva .tap-ra és már csúszik x v. y irányba ahogy éppen kedve van. mach3 3.502 a progi, sima leválasztó karival megy a vezérlés, a pc-ben cseréltem memót de hiába, holnap tok képet felrakni ill a G kódot is, de lehet h vmi be van kapcsolva az aspire-ban ami nem kéne,[#nemtudom]

2am4nwzib

Volt mar itt  ilyen hiba az ,,Aspire-ben,,
Pl a szöveg/betűket marása , akkor kipróbáltam a ,,Cut2D/VCarvePro,, ezeken működött .

s7manbs8

Ha a kódot manuálisan beírt eltolással kipróbálnád, nem az Aspirevel generáláva, akkor kiderülhetne, hogy úgy hibázik e, ha igen, akkor nem a generáló Aspire lenne az ok.

s7manbs8

Amennyi az Aspire ára, amellett nem nagyon kéne neki hibázni mondjuk.

2am4nwzib

Itt egy példa .
Szövegszerkesztés ====szerszámpálya(Mach3-post)
Beírja a G71/G91.1
----------------------------------
ahogy megváltoztatom a G91.1-et G90-re már működik , teszem hozzá a G71(Kontúrnagyoló ciklus esztergára)