Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Köszönöm a válaszokat, még annyi hogy kloroformot gyógyszertárban is lehet venni ?

ii5d35wcx

Szia! A szakma szabályai szerint nem! A feleségem azt mondta, hogy Ő, biztos nem adja ki.Próbáld meg valami vegyszer üzletben.

Üdv: Sándor

ii5d35wcx

Saját patikánk van.Azért mondta.

000000000

Csak nyugodtan próbálja meg patikában.
Többen vagyunk itt, akik patikában vettük.
Persze, biztosan vannak egyéni elbírálások, amint a feleséged példája is mutatja. Ilyen az élet.

ii5d35wcx

jani300

Szerintem vagy 40 éve ,apám kikönyörgött egy receptet a körzetitől .
Úgy adtak .
Az már más kérdés hogy nem lett használva csak egy próbára .

c2nsu773m

Én kipróbáltam nekem nem jött be
,berepedezett a plexi, talán túl erős....

p2ex5b4in

Sziasztok

Van egy mini cnc 3018 as gépem.gravirozni szeretnék.
Szerkesztéshez  használtam  inskcape programot. Ki valasztottam mekkora méretben  legyen es szerkeztettem egy képet.  Elmentettem gcod ba es grbl controll van a cnchez. Es bármekkora  méretbe szerkesztem ha A4 ha A3 asra ugyan akkora lesz a gravírozott szöveg  / kép  nem változik  a méret. Hol lehet a hiba??
Köszönöm  előre  is a segítséget.
 Vagy esetleg ha van valakinek ilyen gépe.

gaben

Ha jól emlékszem a szkarabeusznál kiszállítják a kloroform-os csomagot.
Illetve az MKI plexinél is.
Van még pesten az azúr vegyszerbolt , de ott úgy tudom csak személyesen lehet vásárolni.

LittleSV

Szia. Nem ismerem a géped, de a gép felbontási beállítása jó?
Home pozícióból safe Z-vel, kézi vezérlésen a G1 X100 Y100 kódot kiadva milyen pozíciót vesz fel az X és Y tengelyed?

smalla

Ismeri itt valaki a Mazak Cam T-3 operátor panel felépítését? Működési módját? Az enyém megbokrosodott, s nem tudom melyik végét fogjam meg. Pl kapcsolom a szegnyereg hátra kapcsolót és elindul a főorsó, vagy a szerszámcserélő, vagy valami más.

Ez úgy kezdődött, hogy az operátor panelen véletlenül egymás után kétszer is megnyomtam a ciklus start gombot, gyors egymásutánban. Persze ennek nem kellett volna ezt a hibát okoznia, de most már ez van. Gondolom valami elszállt benne.

Azt feltételezem, hogy nem maga a PLC, hanem az operátor panelben valami. Továbbá az a sejtésem, hogy az operátor panel tartalmaz valamiféle muxer-t, ami valamilyen bináris kódolással küldi a jeleket a PLC-be. Ha ez így van, akkor jó eséllyel az operátor panel jelfogó IC-i közt kell keresnem a döglött darabot, vagy maga a muxer döglött meg.

Jól gondolom?

niu7vyvp0

Szia,

Szkarabeuszt néztem én is, csak a szállítás dupla annyi mint maga a cucc :(
Plusz egyenlőre csak egy munkára kéne próbára és minél olcsóbban próbálnám megúszni, de lehet innen kell rendelnem, v. még kipróbálom az epoxi ragasztót ami van otthon, hátha.

sufnituning

Azt írod: "bármekkora  méretbe szerkesztem"
Beszerkesztheted A0-ás méretbe is ha magát a rajzot nem nagyítod fel.

KoLa

Valószínűleg a léptéket kell szerkeszteni, nem pedig a nyomtatási méretet.
Az AtoCad-ben legalábbis így van.

f0e7gg4wc

Helló,
segítsééég!! de sürgősen kellene, aspire-ből átfordítok dxf-be és mach3 ban szeretném kék lézerrel kivágni de valahogy elcsúszik a kordináta rendszere pl 5x5 négyzet 3db egymás mellett belsejük kivágva, és eltéved x és y-ban is de ha jegyzettömbben megírom akkor jó a kivitel, tehát nem a tengelyeknél van a bibi, mit hol kellene állítanom?
előre is köszönöm a válaszokat még ha ejnyebejnye is! csak építő is legyen,
köszönöm,
Csaba