Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dtb

Erre a legegyszerübb, ha írsz valami egyszerű automatizálást a Corel saját makrójában. (Tools->Macro)
Tudsz rögzíteni makróban műveleteket. Pl. Bekapcsolod a makró rögzítést, kijelölöd az objektumot, elvégzed a szükséges változtatásokat, majd kikapcsolod a makrót. Ezzel vagy egy olyan műveletsorod, amit minden objektumon le tudsz futtatni. A Corel eltárolja valamilyen néven ezt a programsort.
Ezután ezt a kódot bemásolod, értelemszerűen a megadott kommenttel, majd kijelölöd az összes objektumot, és futtatod a makrót.

Sub LoopSelectedShapes()
    Dim sr As ShapeRange
    Dim s As Shape

Set sr = ActiveSelectionRange 'CSAK A SELECTED OBJEKTUMOKAT VESZI SORRA

For Each s In sr.Shapes
        'IDE IRD BE ANNAK A MAKRÓNAK A NEVÉT, AMIT RÖGZÍTETTÉL
    Next s
End Sub

Ennyi.
Nem biztos, hogy elsőre sikerülni fog, de a neten rákeresel arra, hogy "Corel foreach all object" kismillió példát fogsz rá találni.
Mielőtt FUTTATOD, MENTSD EL A MUNKÁID!!!!!!

55xuwevre

Kösz! Ha egyszer arra járok megnézném, majd jelentkezem, nem sürgős.

LittleSV

Köszönöm! Eddig nem is néztem hogy van benne makrózási lehetőség. Mondjuk jobb lett volna valami egyszerűbb megoldás. Megcsináltam, egyszer lefutott jól, utána már csak 1 objektumon csinálta meg. Holnap átnézem, és bővítem hogy máskor is felhasználható legyen.

ii5d35wcx

Sziasztok ! Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a motort lehet-e 1F- 3F frekvenciaváltóval használni
dahlanderként. Koreai esztergagép motor 3x220V. Van hozzá trafó is 380-220 V , de akinek 1 fázisa van
annak működne-e?  Eladásra kínálom a jófogáson.
Csak kérdezték tőlem , de nem tudtam válaszolni.

Üdv: Sanyi     Előre is köszönöm!

jani300

Üdv !
Szerintem ez a motor 230V 1/3 fázisú frekiváltóhoz tökéletes ,egyfázisról táplálva .
És akkor még marad is egy trafó .

ii5d35wcx

Köszönöm Jani a hozzászólást. A kérdésem az lenne , hogy dahlanderként két fordulattal az 1F-3F frekvenciaváltóval üzemel-e?
Ugye a normál 380V-os dahlandert nem lehet 1 F-3F -ról két fordulatosként üzemeltetni.Ezért kérdeztem.

Köszönöm: Sanyi

jani300

Szerintem a normál dahlander is működik két fordulattal is 3x230 voltal ,csak komoly teljesítmény veszteség lesz a csökkentett feszültség miatt .
A kérdésben szereplő motornál , a fordulatszám váltás miatti motor tekercsek átkapcsolása miatt előfordulhat hogy más paraméterezést kíván a frekiváltó , ebben a részben nem igazán tudok érdemi tanácsot adni .
De külön külön menni kellene mindkét fordulatnak az egyfázisú frekiváltóval .

jani300

Úgy értem hogy a pólusváltás és a más áramok miatt két paraméterlista lenne a két fordulathoz , ideális .
De a frekiváltót igazából csak ugatom .

rotaryfun

Szerintem nem lesz teljesítmény vesztés mert 3X220 as a motor és a frekiváltó is 3X220 at ad ki. Ha 380 as lenne a moci akkor viszont komoly teljesítmény veszteség lenne. Igazából ezt a mocit nem is lehet nálunk normálisan üzemeltetni csak frekiváltóról.

ii5d35wcx

Szia !
Lehet üzemeltetni a trafóval , ami 3x380-ról 3x220 at csinál,feltettem a képet. Csak az volt a kérdésem, hogy akinek nincs 3 fázisa , csak 1 fázisa , és van frekvencia váltója , akkor teljesítmény veszteség nélkül is tuja-e használni dahlanderként . Két fordulattal. Ha valakit érdekel odaadom
olcsón ,én úgysem fogom használni.

Üdv: Sanyi

rotaryfun

Szia
Bocsi a trafóról lemaradtam :) a válaszomat 1 fázis esetére adtam.

hostya

"Csak az volt a kérdésem, hogy akinek nincs 3 fázisa , csak 1 fázisa , és van frekvencia váltója , akkor teljesítmény veszteség nélkül is tuja-e használni dahlanderként . Két fordulattal."

Igen, tudja..!

================
A lentebbi idézetek az előző hozzászólásokból..

"... dahlanderként két fordulattal az 1F-3F frekvenciaváltóval üzemel-e?"
===========
Igen. üzemel. de..!

DE..!
- A frekiváltó elvégzi az 1f>3f átalakítást + a frekiváltást.
- A frekiváltó kimenetére viszont kell egy Dahlander kapcsoló(mechanikus -nem ajánlott-) vagy egy megfelelően 'reteszelt' mágneskapcsoló páros..
- A frekiváltók nem szeretik ha a KIMENETÜKET megszakítják..!
-  A lényeg, hogy menet közben NEM! szabad pólust/fordszámot váltani..

==========
"Ugye a normál 380V-os dahlandert nem lehet 1 F-3F -ról két fordulatosként üzemeltetni.."
==========
- Lehet azokat is.. DE jelentős teljesítmény csökkenéssel jár.  
- A normál 380V-os dahlander motor a tekercsfejben Y-ba van kötve... üzemi fesz:(400V)
- A te motorodnál ez Y-ban 220(230V).. tehát pont ideális az  1f>3f frekiváltókhoz..

Azt a 3f 400/230-as 4kW-os trafót meg add el külön...[#wave]

Sokan örülnének egy ilyen trafónak, akik,a -viszonylag olcsó(b)-  3x230V-os váltót szeretnének használni 3x400V-os hálózaton.

ii5d35wcx

Szia Hostya!
Köszönöm, hogy kijavítottál!

Külön köszönöm a szakértő hozzászólásodat. Sajnos , villamos gépekből soha nem voltam "penge". Ezért is kértem a segítséget. Így már értem a dolgot.A tanácsodat megfogadom!

Üdvözlettel: Sándor

svejk

"DE..!
- A frekiváltó elvégzi az 1f>3f átalakítást + a frekiváltást.
- A frekiváltó kimenetére viszont kell egy Dahlander kapcsoló(mechanikus -nem ajánlott-) vagy egy megfelelően 'reteszelt' mágneskapcsoló páros..
- A frekiváltók nem szeretik ha a KIMENETÜKET megszakítják..!
-  A lényeg, hogy menet közben NEM! szabad pólust/fordszámot váltani.."

Igazság amit írsz, de ez a motor így egy kész főnyeremény! Én nem vetném el az átkapcsolás lehetőségét.

A reteszélés persze kell, de megoldható.
Még a mai gépeken is használják azt a Dahlander kapcsolást csak ma már elegánsan tartományváltónak nevezik.
(a régi a mechanikus tartományokra utalva)

sastas

Sziasztok!

Egy kicsit tanácstalan vagyok. Porszívót kéne vennem, de olyat amit akár CNChez is fel tudnék használni, mikor fát forgácsolok. A keret max 40 ezer lenne, és a használt is simán szóba jöhet, vagy ha valakinek van elfekvőben az is jó. Tudtok ajánlani valami kiindolási alapot?