Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Nekem már 25 évvel ezelőtt, Pécsen csak visszacsapó szelep meglétével rakták be a vízórát.
Nagyon fontos lenne az a visszacsapó szelep mindenhol.

PSoft

Amikor meg, a klórtól, hypótól, meg még mittudom én milyen "ivóvíz varázsló vegyszerektől" büdös, ihatatlan az ivóvíznek mondott lé...elkelne a másik irányba is az a visszacsapószelep.

De hát kétirányú visszacsapó meg nem létezik, vagy...rosszul tudom?[#nemtudom]

rotaryfun

Beraksz kettőt egymással szemben
- vagy elzárod a csapot :)

Csuhás

De hát kétirányú visszacsapó meg nem létezik, vagy...rosszul tudom?
Van olyan is, úgy keresd a boltban hogy "dugó"  :- )

rotaryfun

Igen, vannak kivételek, de pl nagyon sok helyen évtizedekkel ezelőtt a rákötéseket megfúró idommal úgy csinálták hogy nem saválló csavaros golyós csapokat raktak be. És hát az idő dolgozik a vascsavar pedig korrodál. Rengeteg probléma van ám földdel betemetve.

PSoft

Látom én a "szmájlikat"(itt is egy)[#crazya]

De attól még, ihatatlan marad a szolgáltató által rendszeresen/módszeresen "szennyezett" lé.

B.Zoltán

Amikor egyszer a leves ehetetlenül fura szagú volt, (vagy 15éve talán), azóta csak víztisztítón átengedett vízből főzz az asszony.

PSoft

Milyen arányban szállt be az ivóvíz szolgáltatód a saját víztisztítód beszerzésébe/beépítési költségeibe?:)

B.Zoltán

Mi Pécsiek már annak is örülünk, ha nem emelik följebb a vízdíjat.
Talán itt a legdrágább az országban.

ANTAL GÁBOR

Ma elhívtak ( szaktanácsra ) egy "alföldi "(Debrecen )  "kútfúró " által  80 e ft ért megcsinált miskolci kúthoz    Talpmélység 6.3 m
 Nyugalmi 3.8 m    "béléscső" 40 mm  lefolyócső .   Termelőcső 25 mm KPE .   lábszelep : szigetelő szalaggal
" rögzítve "
 Döbbenetes [#conf]

rotaryfun

6,3 méter 80 ezer lefolyócsőből ? Ez jobb méter ár amiért én szakszerűen megcsinálom 125 ös kútcsővel helyben. Igaz 6 méterért de még 10 ért se kezdek bele melóba, mert abból sok víz nem lesz. A legjobb helyeken is 15-20 méter kell mifelénk.

KBalázs

Sziasztok, az alábbi aluprofil-kötôelemet hogyan lehet használni hivatalosan? Nézegettem mindenféle oldalakat, de nem futottam össze a megoldással. Ha lefejtem róla a rúgólemezes részt, akkor kb. alkalmas sima profilanyának, de érdekelne hogy mi volt a gyártó elképzelése...

jani300

Fenébe !
Gyanús nekem ez a lakatszekrény hogy ez nem E1N !
E1 lehet ?
Elvinnék ,csak nem szeretném becsapni a vevőt .

remrendes

Szerintem csak annyi, hogy nem csuszik el, hanem nekifeszul a horony falanak.

PSoft

Talán, itt kiderül.
[#t170p3728#]