Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Vázszerkezetek alakos furataiba pattintható betétanyák.

Felhasználásuk gyártóspecifikus, általában csak a típuscsaládon belül használhatóak, úgy, ahogy a gyártó ajánlja.

jani300

PSoft

Pár éve, járt nálam egy "kútfúró" ember.:)
Már nem tudom mit, de valamit esztergáltam Neki a "masinájához".
Nem kértem semmit.(mert ismerős hozta):)
Közben, beszélgettünk egy esetleges fúrásról, nálam.
Az esztergályozásért cserébe Ő, pikk-pakk "kiingázta" a birtokomat...vízügyileg.:)
(nem volt nála a "műszere", én adtam neki két vörösréz drótdarabot a feltáráshoz):)

Három helyet jelölt meg,(Ő szerinte 100%-os biztonsággal)ahol "tuti" lenne víz.
-Az egyik hely, a kb. harminc éves diófám közvetlen közelében, vagy inkább alatta....
-A másik a nádtetős, kerti "kiülőm" alatt...
-A harmadik a kerítésem alapja alatt, a kapu vonalában...

Dumájából ítélve én, nem tartottam komoly "szakembernek".
Azt viszont szerintem egyértelműen kijelölte/eltalálta, hogy hol...nem fogok kutat fúrni/fúratni a birtokomon.[#nyes]

fn47xk7ei

Ketreces anya - kalickás anya egyik módosulata . A "kalickás" változatát hegesztőgépeknél is gyakran alkalmazzák .

RJancsi

Pedig a nádtető alatt jó helye lenne. Nem izzadnál ha melegben kell vizet pumpálnod, esőben sem ázol el, nagyon praktikus hely! [#nyes]

ANTAL GÁBOR

Ezek az ingások : alkoholista geológusok . " Jajj alig értem ide  , nem kaphatnék egy pohár szódát ? De, de mi lenne ha fröccs lenne ?  erre :hát én a fröccs előtt egy felest szoktam inni ...mondják
 Olyan helyen ahol biztosan 60 méter mélyen van a víz ( mállott riolittufában ) kijelölte ( egy hiszékeny orvosnak ) a tuja alatt ( 12 m re )   Az orvos kivágta a tuját . Én lefúrtam 25 méterig .  Hát nem volt víz .....

KBalázs

Köszönöm az infót! Akkor nyugodt vagyok hogy amikor letöröm a kiálló részét, pont tökéletes 8mm-es nútba való anyát kapok, és nem vesztek vele semmi jobbat.[#eljen]

rotaryfun

Arrafelé van egy talajszkennelős muki is aki szokta a népeket hülyíteni,a színes papírjaival csak mikor szaván fogják hogy akkor fúrja is mester akkor menekülőre szokta fogni, pontosabban nem nagyon ér vissza. A komolysága már azon mérhető hogy nincs cím a honlapján :)
Én azt bírom mikor jönnek hogy magának nincs pálcája ? Mondom bocsi de én nem varázsló vagyok [#nyes] Épp 1 hónapja vagy 50 kilométerről hívott varázslót a megrendelőm aki 27-32 méter közé "varázsolta" a vizet. A geo szondám 10 től 18 ig mutatott vizet, utánna 36 ig semmi mert hogy megnyugodjon a megrendelő addig fúrtam a keresőt. Na mondom akkor most mi legyen azt csináljam amit a varázsló mondott vagy azt amit én látok jónak ?

jani300

Hát én  kb 35 éve láttam ilyen pálcás keresést .
Erősáramú kábel helyére voltunk kíváncsiak .
Hát ott volt ahol a két drót mutatta ,ha felakasztotok is :)
Nem varázsló volt csak egy DÉDÁSZ-os .
Nem hiszek ilyesmiben ,de néhány elgondolkodtató dolgot már tapasztaltam .
Más , mik ezek a kis kockák a hozzászólás mező fölött ?

rotaryfun

A villanydrót az más, az az iránytűt is elviszi :) Alapjában 2 varia van. Az első amikor a varázsló csak varázsol. Ez szokott a házfal tövére a kerítés mellé 10 centire meg a kerti vízcső T elágazására és a legváltozatosabb helyekre mutogatni. A másik mikor a varázsló fúr is. Ez beszélgetéssel kezdi mit szeretne stb..... - Na ez mindig ott "talál" vizet ahol fúrni is tud és viszonylag kényelmesen, sőt még a tulajnak is tetszeni fog a helyszín. Pl nyáridőben sosem a déli fal előtt 2 méterrel hanem valami magas fa vagy épület árnyékában :) és azon a részen ahová beállnia is egyszerű.

dtb

Nem tudom, hogy ez a varázslás hogy működik, de amikor a szüleim vettek egy családi házas portát(~30éve) akkor a ilyen varázslós pálcával kimértem a vízeret, és egész tavalyig működött is az ott fúrt kút. (7m) Az már csak jóval később derült ki, hogy a szomszéd kútja, az általam mért hely, és a portán eredetileg, a kapu mellett fúrt régi kút -amit építkezéskor betúrtak az eredeti tulajok, és mi nem is tudtunk róla- szóval a három kút szépen egy nagyjából egyenes, átlós vonalat húzott a portákon. Én nem járok vizet mérni, és lövésem sincs, hogy hogy és miért működik, de attól még  működik. Régebben olyat hallottam, hogy aki reumás (vagy a hajlama meg van) azoknál szinte tuti, hogy jól jelez a pálca.

rotaryfun

Én is szoktam mondani hogy megcsinálom amit a pálcás ember mondott de ki kell fizetni ha van víz ha nincs. Na ilyenkor mindig szabad kezet kapok :) Hidd el ezer hasonló sztorit ismerek, és biztosan vannak emberek akik olyasmit is éreznek ami műszerrel nem kimutatható. Több ezer olyan kút van ami ipari mezőgazdasági üzemek falvak városok ellátását biztosítja de ha bemész az MBFSZ hez és kikérsz kút dokumentációkat azokban nem lesz olyan feljegyzés hogy az ingás vagy pálcás ember jelölte ki a kút helyét. Sőt eddig még varázsló sem keresett hogy szeretne gyakorolni hogy a meglévő kút környékén vizsgálódjék hogy a valós és az általa érzékelt adatok hasonlíthatóak legyenek. Balaton felvidéken híres pálcás a "Kati néni" és néhány tanítványa. Ahogy hallottam az ottani kollégáktól elég sok "lyukra futás" történt. Bővebben

LittleSV

Béna vagyok... Coreldrawban, el lehet valahogy érni hogy objektum csoporton belül több objektumon egyszerre levegyem a kitöltést és körvonalat (nem lehet őket együtt kijelölni)? Netán olyat hogy több objektumcsoporton egyszerre?
Vagy eleve rosszul csinálom a dolgokat (nem értek corelhez -sem)?
Megrajzolom, vagy képről körvonalazok. Majd az alakzatoknak adok kitöltést. Ha kész lemásolom az egészet és sokszorosítom, így lesz kitöltve az egész terület és lesz több objektumcsoportom. A bajom az hogy fél órát kell szívni mire a gravírozáshoz egyesével az összes objektumot kitöltöm, majd utána elveszem a kitöltést és a körvonalazást állítom be a vágáshoz. Vagy obejktum csoportot csak a kitöltendőkre kéne csinálni, és egy másikat pedig a körvonalakra? Bár az összes kijelölhetetlenségre ez sem megoldás.
A hozzáértők hogyan csinálják?

55xuwevre

Érdeklődöm, Heves megyében használ valaki 1500W - 2200W körüli vízhűtéses marómotort.
Tapasztalat? Rezgés? Hanghatás?
Köszi.

dtb

Nekem 1500W kínai van, nyár végén vettem. Eddig sok gondom nem volt vele, azon kívül, hogy nem a hozzávaló gyári 220V csatlakozót küldték vele, de megreklamáltam, küldtek jót. A víz egyik csatlakozója pár napon belül letört, időszakosan egy skoda s100 ablakmosójának csöcsös csatlakozójából faragtam egyet, míg megjött a pótlás. Több órás marás után is csak langyika a viz, ami egyébként sima passziv hűtés.(egy vödör víz) Csendes, erős. Most hogy bejöttek a mínuszok, és esténként inkább szétszedem a vízrészét, meglepődtem, igazából mennyire kevés víz van benne...
A hozzá való kínai vízpumpa viszont egy műszaki borzadály, minden szempontból, első alkalommal le fogom cserélni valami normálisabbra.