Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

designr

Van speckó menetfúró kiszedő,nem próbáltam még..3 tüskét tolsz be a hornyokba.
Vagy hegyesre köszörült pontozóval összetöröd..
Vagy ha van türelmed és nem túl hosszú a beletörött rész egy nagyfordulatú kis marokköszörű rámegy 3-4 stift..
Én csináltam már olyat is hogy pont szemben megfurtam és kiütöttem,aztán persze le kell zárni..
Valószinűleg sérülni fog a menet,ezért előny ha olyan helyen van,hogy nagyobbra furható-menetelhető.

Csuhás

Ha kritikus helyen van akkor egy ideiglenesen összetákolt szikraforgácsolóval meg lehetne próbálni.
http://mikesworkshop.weebly.com/a-spark-erosion-apparatus.html

RJancsi

Mekkora az átmérője (kb.)? Nem mindegy, hogy M2 vagy nagyobb... M10 beszakadt tőcsavart szedtem már ki úgy, hogy az ívhegesztő fogóba befogtam egy 6 mm-es köracélt és nekinyomtam a beszakadt csonk közepének. Nem a legszebb hegesztés lett (inkább taknyolás), de sok WD 40-nel és kocogtatással ki tudtam tekerni.

Csuhás

Vagy kipróbálhatnád ezt a módszert [#t180p695#]
Talán elég egy akkutöltő, egy autós izzó rövidzárlat ellen, és valami ejtőtartályból csurgatott sós víz.

xgn8p4wk5

Elég kritikus helyen van. Eu175 esztergának a főorsó csapágyházának a csavarjai. Ez a szikraforgácsolás pontosan hogyan is működik? Gondolom nem egyik pillanatról a másikra forgácsolja el. Egyébként m8 csavar furatába van beletörve a valami ráadásul 2db... -.-

RJancsi

Sziasztok! Lehet, hogy a 3D nyomtatásba kellett volna írnom, de itt talán többen megfordulnak. Mostanában elég sok litophane képet nyomtattam. Jópofa dolog, de eléggé sérülékenyek és a rajzolat részletességétől függően kiváló porfogók. Arra gondoltam, mi lenne ha víztiszta öntőgyantával kitölteném a mélyedéseket, így mindkét oldalán sík felületet kapnék. A bökkenő, hogy még soha nem dolgoztam öntőgyantával. Milyet javasoltok? Akril, poliészter, poliuretán, stb..? Lehetőleg olyat ami 1 kilós kiszerelésben is kapható és nem arany áron. A fő aggályom az, hogy a legtöbb gyantánál 50-150°C kötéshőről írnak, ami PLA-nál már nem túl biztató. Tényleg ennyire melegednek még 3-4 mm vastagságban is? Nyilván nem kell 5 perc alatt megkötnie, ha 2-3 napig tart az sem baj. És jó volna ha nem zsugorodna túlságosan, mert egy vékony képnél az nagy torzulást okozhat.

vjanos

A Nagy Lajos király úti v3b-nél szoktam ilyesmit venni, segítenek.

Illetve a Novia és Alvin Plast cégeket ajánlom, ha betérsz, biztos tudnak tanácsot adni, és kisebb kiszerelében is vásárolhatók gyanták.

g89ketty

A NOVIA halásztelken az adótoronnyal szemben. [#integet2]

RJancsi

Köszi Mindkettőtöknek! Holnap beugrom a Noviához, az van közelebb.

PSoft

Majd azért, számolj be az eredményekről is.[#wave]

RJancsi

Feltétlenül, minden körülmények között! [#awink][#wave]

sufnituning

Én más céget nem is ismerek, szerintem csak ők ketten foglalkoznak evvel az országban.

RJancsi

Sokan árulnak gyantákat. Remélem holnap okosabb leszek. Az interneten fellelhető irodalom szerint az öntőgyanták nem hajlandók 2-3 mm vastagságban kikeményedni, csak ha jól aláfűtenek nekik. Direkt lassítják őket, hogy több cm vastagon ne kezdjenek el füstölni. A lamináló gyantáknak nem kell fűtés, maguktól is felmelegednek a szükséges hőfokra ami akár 150°C is lehet. Ezért nem tudom mivel kéne próbálkozni.

g89ketty

Látogasd meg őket, ők is értenek a kavaráshoz mint te![#integet2]

ANTAL GÁBOR

a NOVIA   jó de csalódás is fog érni ( rendszeresen használom az epoxi gyantájukat , de egy barom EU rendelet miatt  megváltoztatták a hartert  ( Noná hogy több kell  ami drágább és sokkal lassabb ( rosszabb)) .  DE   a jól bevált Aralditot ( is ) forgalmazza (még )  Faragó  Gábor   ( a termék a Cyba-é ) Faragóék új cégét nem memorizáltam de google a barátod

Rabb Feri nagy "Gyantás"