Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wccm3su5c

Meg lett a bűnös!  :)  A nyomtatókábel!  Hosszú keresgélés után találtam egy másikat, azzal kifogástalanul működik! Csak azt tudnám hogy mi tud elromolni egy kábelben állás közben? Köszönöm mindenkinek a segítséget  & BUÉK.

Rabb Ferenc

A tudós írások szerint ez egy egyfázisú dupla kondenzátoros (indító/üzemi) motor. Az indító 200uF, az üzemi 30uF (állítólag)

Azt, hogy az indító kondit egy áramrelé vagy centrifugál kapcsoló kapcsolja ki - részletkérdés.

Rabb Ferenc

Az ólommentes forrasztás, vagy az agresszív folyasztószer miatt a rézvezeték.

hostya

Én is rajzolgattam itt magamnak egy "kockás" papírlapra...

Arra jutottam, hogy ez a motor annak ellenére hogy egyfázisú,valójában egy "kvázi 3fázisu"..

A tekercselése mindenképp 3f-ú.

- Az U1..U2 az a "kitüntetett" FŐFÁZIS.
- A V1..V2 és a Z1..Z2 pedig a két SEGÉDFÁZIS.
- A két (állandó)kondival C1..C2, két különböző fázistolást hoz létre a V1..V2, ill. a Z1..Z2 sf. tekercsekben..

Egy méréssel talán okosabbak lennénk..

Bocsi a karikatúráért, de hirtelen így sikerült..[#vigyor4]

hostya

Én is így gondoltam először, DE...

Ehhez a motorhoz nem tartozik se áramrelé se centrifugál kapcsoló.

Minkét kondi állandó..(lásd lentebb)[#integet2]

Rabb Ferenc

Lehet... De kíváncsi vagyok, mit mond [#2771@Frédi] miután felnyitotta a "titkos" rekeszeket és megmérte a tekercseket (legalább ellenállásügyileg)

svejk

Újabb segítség amit még kaptok, hogy az egyik kondi 22 a másik 100 uF-os.

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Behringer Super-245 PU2 típusú keretes fűrészgépem. Úgy néz ki a hidraulikája folyatja az olajat. Ehhez keresek leírást, használatit vagy csak egy rajzot a hidraulikáról, hogy hova nyúljak majd ha szét akarom szedni. Sajnos a neten nem találtam csak a KFD-250-es magyar fűrészgépét, az meg nem teljesen ilyen.

Igazából csak a hidraulikáról a rajz lenne fontos.

Köszönöm!

svejk

Az U1-U2 főfázis a V1-V2 segédfázis ez nem kérdése.

De a kínaiak azért nem hülyék és ismerik nemzetközi jelölést, szerintem nem véletlen a z1-z2.

Én azt tartom valószínűnek, hogy a soros Z1-z2 valami kompenzáló tekercs és a párhuzamos illetőleg soros C tagokkal próbálják a 90 fokot tartani a segédfázison a mindenkori terheléstől függetlenül.

Mert ugye azt nagyon jól tudjuk, hogy az eddigi ismereteink szerinti mezei soros kondis fáziseltolás csak egy szűk tartományban csinál 90 fokot.

svejk

Egy ilyen korú gépnél látszik mi mit hajt, mi honnan hova megy.
A rajz lehet hogy csak megzavarna.

A gőzmozdonyt is azért volt jó javítani mert minden látszott rajta. A rajzai viszont nagyon bonyolultak voltak.
(no persze ott is volt egy pár alkatrésznek lelke és kis dolgokon el lehetett vérezni)

PSoft

Tanár Úr...

Most akkor...vizsgaidőszak van?[#vigyor]

svejk

Én biza nem az vagyok!
Én a szorgalmas diák vagyok aki megkérdezte Fréditől az értékeket. :)

De mér már a koma ezerrel...

PSoft

Nahhh, jól van...[#eljen]

Ki is radíroztam a tegnapi fekete pontodat!:)

hostya

"De mér már a koma ezerrel..."

Remélem, (bízok benne) hogy méréskor leköti a kondikat, és csak tisztán a tekercsek ellenállását méri...

svejk

A kondikat miért kell lekötni ellenállásméréskor?
A műszerét félted?

A két áthidalót elég ha leveszi.