Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ezért nem irigylem szegény esztergályosokat/marósokat...
El nem tudom képzelni, hogy bírják azt az idegőrlő tekergetést, meg számolgatást.[#nyes]

ecp4rs0md

A marógépem vertikálfeje alkalmas fúrásra is de egy kör ha kézzel tekerem 4mm(gyári nóniusz szerint 0,05-os bontással), viszont megy 80mm-ert a főorsó, nem értem miért ilyen finomra hangolták az előtolását, nem is használom, inkább Z tengely fel-le, azt ennyi, minek fáradjak. Ritkán nyúlok hozzá.

ANTAL GÁBOR

Kinéz életem harmadik oszlopos fúrógépe  ( egy munkáért fogom megkapni )
 Egy kb FO 30 as lengyel ) No megyek és megnézem mekkora nóniusz kell rá
 Tipp:143   no az is prím [#kacsint][#kacsint]

PSoft

Ezen a cseh fúrógépemen, semmilyen skála nincs, se hossz, se nóniusz.
Viszont, nagyon praktikus, könnyen kezelhető a mechanikus mélységhatárolója/ütközője.
Igaz, hogy itt mérni kell, de azt még talán...tudok.:)

ecp4rs0md

Ez egyszerű és stabil, egyszer mérsz beállítod és az ott van ennyi, nincs túllihegve. Engem ami nagyon bánt az,hogy pl. nekem a Román Fu-25-ös marógépemen az Y tengely bal menetes a Lagun Fu1250-es marógépemen pedig jobbos az Y tengely na ennél nagyobb utálat nincs, oda állsz a gép elé dolgozol megszokod, gyorsan oda futsz a másikhoz mert azon pl. fent az osztófej, megszokásból rányúlsz és bukta, na akkor szoktam az édes...ját emlegetni a gyártóknak.

jani300

Tényleg szép lett .
Mi a gépek típusa amikre kell a körskála ?

vadember

Nekem meg egy magyar FO-23-as oszlopos fúróm van. Azon pedig nullázható nóniusz és állító előtolás kikapcsoló van.
Tök f.asza.

vadember

állító= állítható

zozo

IdézEzen a cseh fúrógépemen, semmilyen skála nincs

Ezért jutott az enyémre kettő is [#nyes]

(attól ilyen fényes, hogy sokat nézegetem :)  )

jani300

Nekem is van egy olyan [#eljen]
Méhből hoztam ,szétharcolt fejrésszel .
De később találtam egy szinte nullkilométereset ,újszerű hatómű rendszerrel . Akkor már csak a fejrészt vettem meg ,és simán átraktam .Azon eltörték a motort , de a másiké megvan , talán nem sokára beüzemelem végre .
32 es en dolgozgattam ,teszik hogy báhova rá lehet állni a forgóasztallal egy befogásból .

jani300

Na mutassál már akkor egy egész alakos képet :)
Mi a fene az a kicsi ,kíváncsi lettem ...

zozo

Ez egy egyszerű asztali fúró. A kicsi nóniusz az ütköztetéshez van, finombeállításra. Egyedül ezt használom :)

jani300

Köszi , most már fogok tudni aludni .

PSoft

Basszus...
Lehet az enyémen is van, csak valami hülye lefestette.
(nahhh, majd holnap megsmirglizem kicsit)[#vigyor]

szf

Én 10 kör után is tudom merre járok, csak a cipőm más.[#nyes]