Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

Kar, pedig hirtelen megugrott volna az ingatlanar a kornyekeden. :)

fn47xk7ei

Magát a hozzászólást is úgy kellett volna kezdeni , hogy sör van a kútban csak nem hozza fel a szivattyú . Legalább 20 segítőkész fórumtárs ugrott volna rögtön autóba és vitt volna magával nagy teljesítményű szigetüzemű szivattyú rendszert , hogy megoldja a problémát .[#nevetes1]

ANTAL GÁBOR

Mint írod speciális kell ( de azt is lehet kapni hazánkban  igaz húzosabb mint a kommersz) . A volt munkahelyemre  volt alkalmam beszerezni

2f428kduf

Vagy egy 24V-os trafó szekunderét sorba a hálózatival

g89ketty

fn47xk7ei

Majd eldönti a gazda mit akar ill. mennyi many-t szán a megoldásra . Ötlet a megoldásra volt bőven .[#kacsint][#integet2]

g89ketty

A 24V X sziv árama egyenlő a trafó teljesítményével.[#wave]

g89ketty

Én előszőr szétszedném ripityomra a kutat szívattyústól. A kút szerkezete, kútmélység, vízmélység, fenékszelep, szívattyú álapot /kondi/. Utána tőrném a buksit, hogy van-e valami bibi, ha nincs annak működnie kell.[#pias]

000000000

Az tuti.
Csak utána nem győztem volna elköltözni. [#nevetes1]

000000000

A csövet sajnos nem tudom kiszedni, pedig a lábszelet biztosan nem működik.
Ma esett az eső, így nem volt kedvem a gödörbe bemászni.

fn47xk7ei

Erről "beszéltem " - igazából semmi pontosat nem tudni ( én nem beszélni idegen nyelvet ![#duma]). Csak csöpögtetve az infó .[#nemtudom]

fn47xk7ei

De fordítsuk komolyra - nem most látok először kutat meg szivattyút viszont mivel semmi komoly információ így el lehet bohóckodni , poénkodni .

000000000

Szerintem te nem is igazán poénkodsz. inkább bohóckodsz.
Engem nem zavar.
Szerintem minden infót közöltem. Fényképezzek le egy darab műanyag csövet ami kilóg a földből? Ez mit fog elárulni?
A szomszédok szerint negyven valahány méter cső a Földben. Ennyit lehet róla tudni. Én se látok belőle többet.
Bár látnék, mert az azt is jelenti, hogy ki lehet venni belőle. Ne sajna nem lehet.

Az eredeti problémám a 190 Volt hálózati feszültség. Ennek a megoldására kértem segítséget és nem arra, hogy ássa már ki a csövet valaki.
Az elméleti segítségnyújtás is önkéntes. Nem kötelező!
Te az a fajta játékos vagy, aki imád konfrontálódni.
Nekem nem bajom!
Egy erre alkalmas fórumon szívesen a földbe döngölnélek. Hidd el, ez nem okozna nekem izomlázat. De hát ez nem az a fórum.

Elméleti problémákra keresünk elméleti válaszokat, vagy lehetőségeket. Legalább is, én így látom, vagy így fogom fel.
Te meg ha jól látom, egy kis balhét szeretnél. mint ezt általában teszed. Hiszen, nem csak engem "tüntetsz" ki a kötekedéseddel. Ilyen vagy. Tőlem ettől elférsz.

Szerintem ezt a témát be is zárhatjuk és lehet is törölni ezt a fonalat.

g89ketty

Kedves monori  társunk! Ha te a szomszéd által bemondott 40 m-től, és a 190 V-tól nem tudsz megszabadulni, akkor mi abból kiindulva nem tudunk segíteni. Csak pontosan mért adatok alapján tudunk próbálkozni a segítésedben. Ne add fel!

000000000

Konkrét segítséget biztosan nem tudtok adni. Viszont, rengeteg használható tippet kaptam, amin el lehet majd indulni.

Megszabadulni?
Miért kéne? Ezek tények. A környéken van nagyjából 10 tanya. Negyven méter körül találtak ivóvizet a környéken. De hát ez az ügy szempontjából lényegtelen.
A 190 Volt mért érték. Ezen se lehet sokat "alkudozni". Ez, ennyi.
Igazából csak a tényekből lehet kiindulni. Az adat biztosan kevés a diagnózis felállításához, csak szempontokat lehet megjelölni, hogy milyen irányban érdemes keresgélni. Én többet nem is vártam.

Közvetlenül a szivattyú után van egy kerti csap. Jó időben sokat megnyitom. Ilyenkor kevesebb szokott lenni a probléma.
Ma például nem használtam. Este, amikor kimentem, hallom, hogy megy a szivattyú. Néztem, hogy a nyomás viszont nulla. Szintén nem messzire a szivattyútól, van egy "norton". Ezzel húztam a vizet, miközben úgy tűnt, egy ideig levegőt szívott. Egy idő után aztán a szivattyú is kezdte felhúzni a vizet.
Szóval, ez a kút alapból el van cseszve. Véleményem szerint több probléma jelentkezik egyszerre és különböző variációkban nyilvánul meg.
Valószínűleg egy vadi új kút hozná meg a megoldást, de most van folyamatban az idevonatkozó jogszabályok kóburációja. Ezért aztán csak foltozgatom a rendszert, míg ki nem derül, hogy mennyi is az annyi egy új kút esetén.
Vagy hogy egy másik kút ugyan az a kút, vagy egy teljesen új.
Nem szeretnék százezreket kidobni, csak poénból.
Az egyik ok talán, hogy nincsen feleslegben.
Megfelelő szakértelemmel biztosan egyszerűbb lenne.
De hát ez van.