Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Az áramszolgáltatótól kapom a 190 és a 230 közötti feszültséget. Ha egyáltalán nem terhelem a hálózatot, akkor is megvan ez az ingadozás.
A szivattyúnál már nem is mértem, mert gondolom, ennél csak rosszabb lehet a helyzet néhány volttal.

s7manbs8

Van olyan frekiváltó, ami 380-ról tud 240-et olyan kell neked.

A 190V-odból csinálsz duplát és azt adod be neki, az meg majd lenyomja 230-ra.

9pk59nuy

Nem írtad, hogy a forrásnál, vagyis a villanyóra fogyasztói oldalán mekkora a feszültség?

Ha ott sincs meg a 230V akkor a szolgáltató ágon van a hiba. Több tanya ellátása esetén elképzelhető, hogy az utolsónak csak ennyi jut ha a tápvonalon bekapcsolnak egy-két nagyobb fogyasztót. Ha a villanyóra és a plusz doboz között van feszültségesés, akkor azt könnyű felderíteni. Nincsenek csodák.

000000000

Arra gondoltam, hogy egy frekvenciaváltó kimenő feszültsége stabil lehet. Mert ha nem, akkor szerintem nem sokat ér.
Túl nagy költségbe azért nem szeretném verni magam.

000000000

Ez a plusz doboz teljesen terheletlen állapotban is ennyit ad. Ez van a legközelebb a villanyórához, ami már nincsen leplombálva. Itt mérek úgy időnként 190 Voltot, hogy a tanyában minden fogyasztót lekapcsolok.
Az igaz, hogy mi vagyunk a legmesszebb a transzformátorhoz.
Mi utánunk már csak a nyuszik, meg az őzek futkároznak. Nem is megy tovább a vezeték.
Gondolom, ez az áramszolgáltatót nem izgatja. Ezért keresnék valamilyen megoldást.

Szalai György

Az adatai alapján használhatónak tűnik. Kérdés, hogy mit lehet elhinni belőle.

Fordulatszám: Reliefezéshez lehetne több, mert vékony a szerszám. Fémet marni sok, ha leveszed a fordulatszámát, akkor meg kicsi a nyomaték. De biztos találsz olyan feladatot, amihez pont jó.
Nyomaték: Reliefezni rengeteg, fát marni pont jó.
Csapágy: Azt írják, van mikor német és jó minőségű, van mikor hitvány van benne. De ha nem elég jó, majd kicseréled valami nagypontosságú tartós és drága típusra.
Futáspontosság: Fához biztos elég, reliefezéshez majd beforgatod a tűt, hogy jó legyen.
Melegedés: Állítólag minimális, kicsi szivattyú, kevés víz elég neki.
Kiegyensúlyozottság: Csak nem veri szét a gépet, erre még senkit sem olvastam panaszkodni.
Csatlakozó: Hogy van képük egy mikrofon csatlakozót használni az elektromos csatlakoztatáshoz, az még mindég megbotránkoztat.

Szerintem első marómotornak pont megteszi.

fpd0kbd4

És akár lehet fokozni a beruházást napelemmel,szélgenerátorral.Nem is igen lessz szükség az áramszolgáltatóra.

9pk59nuy

Én vennék rá egy nagyobb teljesítményű szünetmentes tápot, annak ha minden igaz, akkor stabil és szinuszos 230 váltót kell adni. A táp paramétereit vásárlás előtt ellenőrizni kell!

000000000

Köszi.
Lehet, hogy ez lesz a megoldás.

Szalai György

" Ezért keresnék valamilyen megoldást."
Panaszlevél a szolgáltatónak, E-levélben és papíron is, udvarias hangnemben, de szigorúan iktatószámmal.
Hetente kétszer.
Minden levélben hivatkozni az előző iktatószámú levelekre, és hogy azóta nem történt a szabványnak már megfelelő javulás.
Figyelni, hogy melyik levélre nem jön határidőn belül válsz, azt is megreklamálni írásban és kérni a kötbért.
Megírni ide, hogy ki unta meg előbb.

000000000

Tartok tőle, hogy csak a haragosaim száma növekedne egyel, de még csak remény se volna a változásra.
Én már azt is nagyra értékelem, ha műszaki hiba van, általában még aznap elhárítják a hibát.
Ezért gondoltam, hogy "saját hatáskörömben intézkednék".

A kertünkben van egy sok kilovoltos. Jó nagy kerülővel erre a vezetékre csatlakozik a transzformátor, amiről szintén jó nagy kerülővel kapjuk a "kettőhuszat".
Mekkora esély volna arra, hogy ide kapjunk egy transzformátort? És kábé, mi lenne az ára?
A szomszédom, aki három tanyával lakik arrébb és három kilométerrel, az kétmillióról beszél, de ő olyan figura, akinél a költői túlzás szériafelszerelés.

000000000

"A kertünkben van egy sok kilovoltos." Természetesen, vezeték.

RJancsi

Ha elég következetesen bombázod panaszlevelekkel a szolgáltatót, előbb-utóbb kénytelenek lesznek valamit kitalálni a szerződéses feltételek (220-230V) teljesítésére. Talán ebbe az is belefér hogy kapsz egy saját trafót.

RJancsi

Egyébként az áramszolgáltatóknak az MSZ EN 50160 szabvány szerint kell a delejt biztosítani. Ez a 400/230V-os hálózatokon +/- 10% feszültség és +/- 2% frekvencia ingadozást enged meg. Így 207-253 V és 49-51 Hz között kéne a feszültségnek érkeznie.

000000000

Az jó lenne!

A tippem, hogy akkor lenne meg a "kettőhúsz", ha vastagabb vezetékre cserélnék a mostanit. A mostani rendszer 1955-ban került átadásra az itteniek szerint. Az akkori igényeknek biztosan megfelelt. Két izzó, meg egy néprádió. Gondolom.

Lehet, hogy megpróbálkozom a "panaszkodással".