Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dravecz

Üdv az uraknak.

Kis segítséget kérnék tőletek.
Vettem egy "útmérőt".
útmérő

Nagyon jól működik azt eltekintve, hogy pár perc után kikapcsol. Az a pár perc az cca 1 perc inaktivitás után.
Ezzel csak az a baj, hogy mire végigmegy egy fogás addigra kikapcsol.

Nem tud segíteni valaki abban hogy tudnám ezt kiküszöbölni?
Esetleg vett már valaki ilyet és meg tudta oldani ezt a problémát.

Várom válaszotokat.
Üdv.
Zoli

RJancsi

Nem hiszem, hogy szoftveresen sikerülne hosszabb működésre bírni. Jobb híján azt lehetne csinálni, hogy a mozgó részt nem fixen rögzíted a szánhoz, hanem egy rugóval nyomod valami ütköző felülethez. Kb. minden 50 mp-ben a rugó ellenében kicsit eltolod, ezzel bekapcsolva marad. Ha elengeded visszaáll a korábbi pozícióba. Tudom macerás, de egy mozdonyvezető is ezt csinálja órákon keresztül az "éberségjelző" pedállal vagy gombbal. :)

rmkeh8a83

Sziasztok milyen motort tudnátok ajánlani ami 3fázisú kb 3kw és frekvenciaváltoról hajtanám de a lényeg hogy alacsony fordulaton is tudná tartani a nyomatékot.

designr

Ac szervómotor a saját,talán analóg vezérlőjével.

dtb

Így ránézésre ennek ugyan az az elektronikája, mint az olcsó digit tolómérőknek. Azt nézd meg, hogy mm/inch váltó gomb  megnyomása ébren tartja e. Ha igen, akkor arra a nyomógombra kell valami elektronika. Bár akkor valószínűleg meg kell bontani, és ugrik a garancia...

István83

Szia!
Én is szeretnék ilyet venni,és lenne egy kérdésem:
Amikor kikapcsol az utolsó mért értéket megtartja?
Illetve ha kikapcsolt állapotban elmozdítjuk akkor azt érzékeli(abszolut rendszerű vagy inkrementális)?

ywathzay

Nem érdemes ezeket megvenni, egy kalap sz.r, a legkisebb nedvesség, emulzió hatására működésképtelen lesz, (én esztergán bármennyire takartam valahogy mégis kapott belőle, azután szétszed, tisztít, összerak, másnap megint rossz) a vezetéke egy hajszálvékony semmi, a legkisebb figyelmetlenségemre el is szakadt. Kicsit többe kerül, de meg kell venni az üveglécet kijelzővel együtt, de ezerszer többet is ér.

István83

Szia!
Esztergán én is azt használok.de én egy vastagsági gyalugépre szerettem volna kijeleztetni az asztal magasságot.Arra se jó?

ywathzay

Talán. A faforgács/ fűrészport hátha bírja.

István83

De megtartja a méretet amikor kikapcso?
Meg ha elmozdulók vele kikapcsolva akkor azt kilyelzi visszakapcsoláskor?

niu7vyvp0

Sziasztok,

Ha egy léptetőnek a fázis árama 4A a vezérlőnek az RMS-e 3A a Peak-je 4.2A, akkor össze lehet őket házasítani v. erősen nem ajánlott?

Köszönöm!

dravecz

Szia.

Megtartja az értéket ha kikapcsol. Ha elmozdítod kikapcsolt állapotban akkor azt is megmutatja azaz kimutatja.

Nekem egy egyetemes marón van fent, és eddig nem volt a hűtőfolyadékkal problémám pedig néha folyik mindenfele rendesen. Igaz rendesen "eldugtam".
De majd idővel elválik.

Eddig én ajánlani tudom, de az idő majd megmondja.

Azért egy üvegléces megoldás biztos hogy jobb lenne, de jócskán többszöröse lett volna(jócskán-jócskán), és nálam ez is teszi a dolgát.
Az unimaxnál vettem, igaz akciós volt (-60%). Ennyiért megérte.

dravecz

Mondjuk lehet ez lenne a megoldás a kikapcsolásra.
De nem igen szánnék erre egy tabletet- v. telefont.

000000000

Nyugodtam "házasítsad" őket, csak annyi történik, hogy a kisebb áram miatt arányosan kevesebb lesz a motor nyomatéka is.

István83

Köszönöm a választ.