Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Segítsetek a képen látható ventilátor bekötésének kitalálásában. Nem volt nálam műszer, de holnap tudok mérni is. Jó az az elképzelés hogy ha két eltérő ellenállású tekercset találok akkor a kisebb ellenállásúra megy a hálózat és a nagyobb ellenállásúra megy a kondin át a hálózat egyik pontja ( hogy melyik az a forgásirányt módosítja )? Esetleg nem tudja valaki a vezetékek színe alapján a bekötést?

vjanos

Van itt valami hasonlóhoz doksi, benne vezeték szinekkel meg bekötéssel.
Operating instructions
Datasheet

Csuhás

Köszi, időközben megtaláltam én is ugyanezt a színkiosztást, egy hasonló ventilátorhoz. Remélem a Papst következetes a színek használatával.

vjanos

Szerintem igen, mostanában több ventijükkel is találkoztam, és passzoltak a szinek a rokon adatlapban levőkkel :)

fn47xk7ei

Köszönöm ![#worship]Elnézést de elfelejtettem megköszönni a segítséget !Tényleg ... számítógépet elcseréltem a fiammal olyanra amelyen van PS2 bemenet és persze cseréltem az egeret és a klaviatúrát ... és láss csodát , a cuccok nem fagynak le a HF gyújtáskor a plazmavágó cnc gépen ! Persze másnak ez egyszerű dolog de én totálkáros vagyok a témában !Szóval még egyszer köszönöm a segítséget ![#worship]

Szedlay Pál

Ez egy Weis Tc sorozat.
VAn a fejlettebb változata az Nc, de nem találok róla képeket leírásat a belsejéről. Engem is érdekelne nekem is van egy.

b4i8v7trg

Sziasztok tanácsra lenne szükségem.

Nema 23 as 4.2 A léptető motraim vannak amelyek 1605 ös orsókat hajtanak. Problémám az, hogy Mach3 ban a motor tuningnál 2500mm percre állitva a velocity t ha billentűzetről mozgatom a tengelyeket nincs lépés vesztés ha meg programot futtatok gyakran áll meg a motor és egy helyben zúg Találkozott már valaki hasonló problémával?

nyiszi

Szét nem szedted még?
Régebben én szedtem szét egy hasonlót, abba a kerék csapjain tűgörgős csapágyak voltak.
Akkor úgy gondoltam, hogy talán lehetne bele csinálni egy csigát ami folyamatosan forgatná. Csak azt lenne problémás megoldani, hogy csak az az egy menet legyen pontosan hézagmentes ami középen van. A mellette lévőknek hézagosnak kéne lenni, hogy a csapágy tudjon forogni.
De valószínű, hogy felejtős akció.

svejk

Csak a tapasztalat beszélt belőlem...

dezsoe

Csak nem hagyott nyugodni, meg nem is ment fejből a PS/2 sebessége, ezért kicsit utánaolvastam:

- mind a PS/2, mind az USB soros kommunikációval működik
- a PS/2-es billentyűzet vagy egér nagyjából 10 kbit/s sebességgel beszélget (10-16.7 kHz órajel, 1 start, 8 adat, 1 paritás, 1 stop és ha a gazda küld, akkor még egy ack bit)
- az USB 1.1 sebessége 12Mbit/s (kétlem, hogy egy billentyűzet vagy egér ennél gyorsabb szabványt használna, de ha mégis, akkor még több nagyságrend lesz a különbség)

Nem meglepő, hogy jóval zajérzékenyebb az USB.

VViktor

Sziasztok.A kapcsoló képen látható kapcsolónak mi a neve? Hogy kell keressem?

fn47xk7ei

Köszönöm neked is a sok (főleg telefonos) segítséget .[#worship]

Szalai György

dtb

Ha billentyűzetről mozgatod, akkor nem a teljes (G0) sebességgel mozog a tengely, hanem amennyire be van állítva %-os értékben. Nyomj egy TAB-ot, és látni fogod az értékeket. Vagy túl nagy a motor megadott fordulata, vagy kifogtál egy kakás kinai vezérlőt (TB6600?)

VViktor