Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyfázisú, aszinkron.

Mivel más ötletem nem volt és a mérések is ezt látszottak igazolni, erre a hibára tippeltem.
Hangsúlyozom, csak tippjeim vannak.

g89ketty

Ha 20V-ot emelsz, akkor 120W-os trafó a határeset. Inkább 200W körüli elég lenne szerintem.

fisrcxuk3

Szerintem  a szivattyú fordulatának emelése, a táp trafóval történő emelése ;Kb zsákutca,az adott ,gyatra hálózaton.
Növeled a fordulatot, nö a teljesitmény,nő az áramfelvétel, -még jobban csökken a bejövő delej.
És ez, kb. igaz lehet a fesz. emeléses megoldásra is.

fisrcxuk3

A megoldás a szivattyú teljesitmény igényének a csökkentése,(ami szinte  kizárt), ill kisebb hozamú szivattyú alkalmazása.

g89ketty

Igen, meg kéne mérni terhelve és terheletlen a feszt. Ha nem sokat változik, akkor trafó. Ha sokat változik akkor kisebb teljesítményű szívattyú. Az 1800-as fél óra alatt felnyomja a locsolás nélküli napi szükségest. Lehet egy 500-as elég lenne?

g89ketty

Egy kortyal megelőztél![#integet2]

fisrcxuk3

Egészségünkre![#pias]

szf

Gondolom üzemi kondenzátor van a motoron.
Mérd meg a kapacitását. Kb egy hete egyik ismerősömnél hasonló hiba volt ott a hálózati fesz 200V-ra eset le és már nem ment úgy mint előtte. Közben megtaláltuk a mekkmesterek remekművét, javítva de hiába lett a hálózat 230V akkor se ment. Majd kondi csere és dolgozott mint új korában. 1,5 éves a szivattyú.

fisrcxuk3

Kérdezném  monorit, hová valósi? jöhet priviben is.
 Nem tudsz párhuzamot vonni a szükséges emelömagasság és a szivott kút üzemi szintje közt?
(Mivel nem az első szivattyúd,ami nem teljesíti  a nyomást.)

fn47xk7ei

.."negyven méterről kell neki felszívni a vizet. Gondolom."..[#csodalk]Ha ez igaz akkor nagyon becsüld meg azt a csodaszivattyút ![#nevetes1][#nevetes1]

szf

Gondolom csőszivattyút használ. Ami nem szív, hanem nyom.
Vagy fekvő kút. Az meg hosszú.

fn47xk7ei

A szív az szív  a nyom meg nyom , egyszerű [#nevetes1][#kacsint]

g89ketty

Monori társunk segítséget kért, nem kioktatást. Nem tudjuk a kút mélységét és a szívattyú típusát. 40m-ről a ruszki vibrátoros is felnyom 2 légkörre 10 lityit percenként a 300W-jával. Ha minden adatot tudnánk, már túl lennénk a vízen és mehetnénk a sörért.[#pias]

szf

Igazad van.
Ha tudnánk hol keressük akkor talán akinek a közelében van személyesen segítene.
Én biztosan.

fisrcxuk3

Fekvő kút .   az meg mi az?[#wow1]