Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezt a tanácsot is köszönöm. Meg fogom mérni.
Van kondenzátor benne, de hogy üzemi, vagy indító, annak még nem néztem utána. Ezt is meg fogom nézni.

szf

Vízszintes, olyan mint egy fél kút. Ha meg felállítod és 2db szembefordítasz és  beletolod a földbe jó mélyre akkor meg álló kút.[#kacsint]
(árok)

000000000

Az alföldön lakom.
Mivel nem találtam "köpenycsövet, így arra tippeltem, hogy egy szál cső az egész kút, ami elmegy egészen az ivóvízig. A környékbeliek szerint a kútfúráskor negyven méter után találtak ivóvizet.
Ha jól gondolom, üzemi szintről akkor beszélünk, ha van egy béléscső, amibe "magától" felmegy a víz szintje a talajszinttől nagyjából 10 méternyire. Ebbe belemegy mondjuk egy 15 méter hosszú "szívószál". Tehát a szivattyúnak csak 15 méter mélységből kell felszippantania a vizet.
Esetemben, meg a teljes vízoszlop magasságát kell megemelnie az elképzelésem szerint.
Persze, ezek is csak tippek. Nem vagyok szakember ezen a területen.

000000000

Más magyarázatot nem találtam, mivel úgy tűnik, hogy a cső lemegy az iható víz szintje alá.

000000000

A szivattyú, eredetileg "hidrofor" nagyjából 1 méter mélyen van a talajszint alatt.

000000000

Poénnak jó. Persze, ettől még igaz is lehet.
Elképzelhető, ha megemel egy bizonyos tömegű vizet, még nem biztos, hogy ezek után még "lesz ere" némi túlnyomást létesítenie. Gondolom.

000000000

fn47xk7ei

[#eljen]De látod van olyan emberke aki nem tudja értelmezni a mondat végén a "szmájlit"[#rinya] .

000000000

Nem zavar a kioktatás.
Egyszer egy végtelen ostoba ötlet adott egy egészen használható ötletet. A mai napig megelégedéssel használom.
Nem szabadalomértékű, de ahhoz nagyon közelálló természetű dolog. Aki nálam ügyesebb, még talán pénzt is tudna csinálni belőle. De hát ez már az én titkom marad.
Szóval, én elgondolkodom az elsőre nem is annyira hasznosnak tűnő ötleten is. Néha még segíthet is a problémám megoldásában.

000000000

Ezek a szmájlik nem annyira egyértelműek. Nem mindig lehet velük visszaadni az élő beszélgetés hangulatát.
Nem a szmájlik a hibásak ebben. Egyszerűen más a helyzet ha írásban, vagy más, ha szóban kommunikálunk egymással.

fisrcxuk3

Arrafelé nem vagyok jártas a talajviz szintekben.
Negyven méterről nem tudsz vizet felszivni, max. felnyomni tudsz negyven métert.
A példádnál maradva;10 m talajviz, 15 m szivószál. Ez is csak 10 m szivómagasság ,de ez már nem mükszik. a vizoszlop szét szakadása miatt.Gyakorlatilag 7 méter felett igen keserves a vizet felfelé  meginditani.
Neked sem szivhat ennél többet.A negyven méteres csöbe alulról a talajviz nyomása feltolja neked  talajvizszintre.Ez  a nyugvó. Ha elkezded szivattyuzni , idövel beáll az üzemi szint.

fisrcxuk3

"Mivel nem találtam köpenycsövet.."Van ilyen megoldás is . letolnak egy réselt x hosszuságú csövet, aminek a végére ,szájára ültetik a lábszelepet, ezt szivják meg ....
De ettöl még a számolás nem változik.

000000000

Lehet. Nem vagyok otthon a témában.
A lényeg, hogy nagyon kellemes víz jön a kútból. Ez már biztosan nem talajvíz.
Kicsit sárgás színű és még az illata is kellemes.

fn47xk7ei

"Kicsit sárgás színű és még az illata is kellemes."[#csodalk]Buborékok nincsenek benne ?Úgy még kellemesebb lenne ![#pias]

000000000

Annyira azért nem sárga mint mondjuk a Steffl. [#nevetes1]