Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Feri bá', ezt Te sem gondolhatod komolyan. Akkor TMK-zunk, amikor megáll a gép. Nem szabad azt a havi 10 órás aktív termelésből kivonni, mindenféle felesleges vizslatások céljából :)

mex

Ott kezdtem, és nem bántam meg...

h45wyjwrn

Ott kéne akkor kezdeni?

zozo

Minden kezdőnek oda kéne először mennie. Én is kerek 10 évet húztam le TMK üzemben. Ott csak tanulni lehet, de azt sokat.

PSoft

Több mint harminc évet voltam TMK-s státuszban, nem bántam meg én sem.
Amikor már a vége fele...
Orrán-száján dőlt a rézkén a szivattyúból, utasításra a melós betolt két talicska homokot, szépen körbesáncolta, hogy ne ússzon az egész üzem...
Műszak végén meg...lapáttal szépen visszamerték a rendszerbe a trutyit...

Na, akkor döntöttem úgy, hogy váltanom kell!
Nem bántam meg, azt a váltást sem.

szf

Jelentem ismerem!
Sőt még itthon is elvégzem.
Találd ki hogy hol [#eplus2]

simarex

A TMK csak nevében az ma , inkább tűzoltó csapatnak hívnám őket

ebalint

Amikor átvettem azt a bizonyos üzemet azután nem dőlt, és homok sem kellett.

Ellenben új személyzet és TMK főnök is lett.

Hogy mi lett a sorsa? Na ez az igazán érdekes...

De ez itt (is) Off, ahogyan ma korszerűen kifejezik a nem ide-oda illőt.

PSoft

Szinte biztos voltam benne, ha olvasod, lesz hozzáfűzni valód a TMK-s negatív példámhoz.
Hogy miért?...:)

A sorsáról meg...
Te is tudod, én is tudom, de tényleg elég is ennyi.[#wave]

5kfiyrw95

Tudna valaki abban segiteni ,hogy a mellékelt képen szereplő kapcsolást használhatom -e NpN Normal open szenzor esetében Home kapcsolóként  Tipus:D29CBxNPN , Ha igen akkor a mahc3 Activ Low beállitásnál pipát kell tennem, vagy hagyjam alapbeállitáson?

s7manbs8

Ez érzékeléskor viszi GND-re, tehát ha az érzékelést kérdezi az aktív LOW elvileg szerintem.

5kfiyrw95

Ez a szenzor ,ha +12 voltot teszek a barna vezetékre és GND-t a kékre  akkor a signal fekete vezetéken és a GND-n folyamatosan 12 Volt jön ki.Ha érzékel akkor megszakitja az áramot.Vagyis mint ahogy irod földre húzza Mivel a 12 V feszültséget le kell csökkenteni 5 voltig ezért kell a kiegészitő elektronika hozzá edig számomra is érthető. De az zavaró számomra az hogy NPN szenzorokhoz olyan kapcsolásokat is látok ahol nem a signál és a GND vezeték közé kerülnek be az ellenállások hanem a fázisvezeték és a signal közé,Sajnos az elektronikai ismereteim eléggé hiányosak.de minták alapján én is meg tudom csinálni. 12 V külső táppal szeretném megtáplálni a szenzorokat aminek a GND-jét valószinű közösitenem kell a csatolókártya GND pijével .De örülnék ha valaki tenne fel egy könnyen értelmezhető rajzot a helyes bekötésről, mert nem szeretném megsütni a csatolókártyámat[#nyes]

gaben

Szia,

én ezt a rajzot csináltam amikor kötözgettem a szenzoraimat, talán segítségedre lesz.

dezsoe

Azért ezzel óvatosan, mert az 5441-es kártya bírja a 12V-ot, de nem biztos, hogy a kérdezőnek olyan vezérlője/leválasztója van, ami szintén bírja. Mondjuk, egyszerűbb lenne, ha tudnánk, hogy mit szeretne mivel összekötni, mert a megadott érzékelőre nem volt találatom, az meg nem derült ki, hogy miben végződik a Mach3. [#zavart2]

000000000

Ez egy elrettentő példa, örülj, hogy a szenzorod és a bemeneti kártya még működőképes.