Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

simarex

A három tekercsból az egyik a főfázis a másik kettő lesz a segégfázis a nyagy kapacitású kondival pedig megvan a fáziseltolás és forog a motor persze teljesítmény veszteség lesz de kit érdekel ha van annyi nyomatékom mint mire szükségem van.

000000000

Mesélj még nekünk.[#csodalk]
Hogy is van pl. ez az állításod? [#conf]

"Pusztán csak annyi, hogy mindegyik háromfázisú, szimmetrikus tekercseléssel készült."

Tehát ezen válaszod azt jelenti, hogy szerinted teljesen azonos egy egyfázisra tervezett kondenzátoros mosógép motor és a 39432-es háromfázisú aszinkron motor tekercselése, mágneses vektor forgómező működési elve?

ANTAL GÁBOR

Levettem egy 1977 ben íródott könyvet a könyvespolcomról : Schönferld : Villamos hajtások kézikönyve  ( kék borítós )
Egy külön fejezet ( 2.6.2.6 ) foglalkozik a " Háromfázisú aszinkron motorok egyfázisú üzemben "

Citálok belőle : A kondenzátor megfelelő méretezésével ( Kb 75uF / kWatt ) a motor álló állapotban a névleges nyomaték 25% át fejti ki és üzem közben a névleges teljesítményének a 80 % ával terhelhető ( TGL 10589 szabvány )

Nincs kedvem rákeresni a régi szabványra de azért elgondolkodtató  ( 107 oldal ) .
  Ja és indítókondival az indítónyomaték tovább növelhető  ( szerintem )

szf

Nekünk annak idején az iskolában villamos mérések és kiértékelések előadás is volt.
Az előadónkkal gyakorlati órán egy orosz gyártmányú terménydarálót mértünk üzem közben. Gyárilag 220/380V-os üzemű volt átkapcsolóval. Csak üzemi kondenzátor volt a 220V-os oldalon. A motor adattábla szerint 2,2kW-os volt 380V Y üzemben. 0,9 kW 220V delta üzemben, kondenzátorral. Sajnos a kondenzátor értékére nem emlékszem. Ha meglennének a jegyzeteim abba biztos le lenne írva a számítások és segítenék, hogy tudja üzemeltetni szaffibetti.

PSoft

Fuss neki még egyszer...
Olvasd,és értelmezd amit írtam!

Ha Te eddig még nem találkoztál az említett mosógép motorral, kérek egy postacímet, szívesen küldök egy működő példányt belőle...tanulmányozásra.
De, tudok küldeni az említett másik, írógép motorból is, az kisebb, az a markodban is elfér.:)

"Tehát ezen válaszod azt jelenti, hogy szerinted teljesen azonos egy egyfázisra tervezett kondenzátoros mosógép motor és a 39432-es háromfázisú aszinkron motor tekercselése, mágneses vektor forgómező működési elve?"

Megint ferdítesz, vagy komoly...értelmezési gondjaid vannak?[#nemtudom](de, inkább az előbbi):(

Ezen válaszom azt jelenti, amit írtam!
Nevezetesen...
Szerintem, teljesen azonos az említett, IMI gyártmányú mosógép motor tekercselése a 39432-ben mutatott háromfázisú aszinkron motor tekercselésével.
Ugyanis mindkettőt, három fázisú, szimmetrikus tekercseléssel készítette a gyártója.

Miért kevered ide, az egy fázisra tervezett, kondenzátoros mosógép motort???
Mert mosógép...mosógép???
Mindenki tudja, te is tudod, hogy nem arról írtam.

Tudom, hogy Neked különösen nehéz a főhajtás, de azért...meg kellene próbálnod.

Nem előttem, a TÁRSASÁG előtt!!!
Már csak azért is, mert pillanatnyilag úgy néz ki...Te vagy egyedül villamos.

svejk

PSoft

Rendben!
Már, úgy sincs mit írnom.[#nyes]

zip0ji0se

Sziasztok!
Köszi a dolgokat, de nem gondoltam, hogy ekkora lavinát indítok.
Én szeretném 3 fázisról, de az EON arany árban méri a dolgokat. Pedig csak csatlakoznia kellene, mert a kábel már ott van az oszlopon. Egy motor tekercseléssel foglalkozó öreg szaki javasolta, hogy kezdésnek ez legyen. Sajnos nála még a régi hálózat van és nem tudná kimérni, hogy mekkora kondik kellenének. A másik motorok simán üzemelnek, így már egy ideje. Azok indító nélkül is teszik a dolgukat.
Majd még küzdök.
Üdv:
Henrik

svejk

Ha megteheted vegyél Designer-től egy ilyen [#t19p93964#] frekiváltót és használd a motort deltába kötve.

Később ha lesz rendes 3 fázisod akkor visszakötöd a motort csillagba, a frekiváltót meg kis bukóval elpasszolod.

Szalai György

Nem látok fotót a kondenzátorodról.
Esetleg, ha a kondenzátoros próbálgatás mellett maradnál még egy darabig, (Bármennyi hátránya van is.) próbálj találni valami böszme nagy, fázisjavító célra készült kondenzátorokat.
Azok nagyon meg vannak csinálva, kevésbé durrognak szét.

simarex

Van nekem is Omron ill, Altivar.

jani300

[#eljen]
Nem akartam már szaporítani a szót , de ezeket használom én is . Régi olajosok vannak , még egy sem durrant el :)
Vannak már újabb műanyagházasok is azért , már szép számmal ...

jani300

Apríték égetőm hajtóműves háromfázisú motorja úgy lett csillagban "nyomatékosítva" hogy soros- párhuzamos  kötésű kondikkal felengedem közel négyszáz voltig a kondenzátoros tekercsek feszültségét .(egyfázisú üzem)
A védelem az annyi hogy max percenként 2 másodperc az üzem .
Nekem deltában még sosem jött be az egyfázisú üzem [#nemtudom]
Erre varjatok gombot ! :)

svejk

Akkor már Kánaán van Szafibetti fórumtársunknak. :)

dosalaszlo

Tiszteletem!
Plazmavágó THC-vel kapcsolatos a kérdés.
Ha SheetCam programba beállítok egy vágási magasságot pl. 4 mm.
Honnan tudom az ahhoz tartozó pontos feszültséget meghatározni amit majd beállítok a THC-n?
Ha nem jól állítom be akkor elvándorol szépen vagy az alsó vagy a fölső beállított korlátig ami nálam min. 2 mm max. 8 mm.
Ha nagyjából eltalálom az se biztos hogy 4mm-t tart.
Nagyon nem értem a THC lényegét vagy fölösleges a programba meghatározni a magasságot mert a THC miatt úgy is önálló életre kel? [#conf]
Üdv
László